content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

19 May

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Kutlu Olsun

Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz.. MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAMININ 92.YILDÖNÜMÜ KUTLU OLSUN

Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, her yıl 19 Mayıs tarihinde kutlanan, Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin ulusal bayramıdır. 19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal Atatürk Bandırma Vapuru ile Samsun'a çıkmıştır ve bu gün Kurtuluş Savaşı'nın başladığı gün kabul edilir. Atatürk bu bayramı Türk gençliğine armağan etmiştir.

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk Ülkemizi Türk Gençliğine emanet etmiştir. Atatürk’ün Türk Gençliğine armağanı olan 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramının 92. yılını her zaman olduğu gibi bu yıl da ulusça onurla, gururla ve coşkuyla kutlayacağız. Bütün Türk Ulusu kararlı ve ilkeli olarak Cumhuriyet’i ve Cumhuriyet’in bizlere getirdiği bütün kazanımları sonsuza kadar koruyacağız ve yaşatacağız.

Türk ulusunun gerçek kurtuluşu, yaşam felsefemiz ve varlık nedenimiz olan Atatürk ilkeleri ile sağlanmıştır. Devletin anayasal niteliklerini dokuyan Cumhuriyetçilik, Milliyetçilik, Halkçılık, Devrimcilik, Devletçilik ve Laiklik başlıcalarıdır.

Türk vatandaşı olarak Türkiye Cumhuriyet’ini çok iyi kavramalı ve sahip çıkmalıyız diyorum. Şu an da üzerine bastığımız her karış topraklarımız Cumhuriyet’in kurulması için onurla mücadele eden şehitlerimizin kanlarıyla yıkanmıştır. Nur içinde yatsınlar, mekânları cennet olsun. Türk ulusu olarak başta Atatürk ve silah arkadaşlarına, şehitlerimize, gazilerimize şükran borçluyuz.

Atatürk; Türk gençliğine inanmış, güvenmiş ve ülkemizi onlara emanet etmiştir. Bütün ulus olarak büyük-küçük herkesin Atatürk’ün Büyük Söylevi’ni, Erzurum ve Sivas Kongreleri’nin kararlarını mutlaka okumamız gerekir diye düşünüyorum. Aksi halde gençlerimizi son yıllarda birileri tarafından kulaktan dolma yanlış bilgiler ile aydınlığa değil karanlığa sürüklemeye çalışanlar vardır(!).Türk ulusu olarak buna asla izin vermemeliyiz. Gençlerimize sahip çıkalım. Eğitim yuvamız okullarda milli duyguları veren etkinlikler çoğalmalıdır.

Ne yazık ki yeni kuşak gençlerimiz içerisinde Cumhuriyet’in anlamını ve önemini yeteri kadar kavrayamayan halen büyük çoğunluk vardır. Elbette bunun tek nedeni gençlerimiz değil; aile ve eğitimcilerin çocuklarımıza milli ve manevi değerlerimizi yeteri kadar veremediğindendir. Çünkü milli ve manevi değerlerin temeli çocukluk döneminde başlamalı, öğretilmeli ve sevdirilmelidir diye düşünüyorum. Bizler bu duyguları çocukluğumuzda yaşadık ve halen de yaşatıyoruz. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı törenlerini bütün aileler coşku ile izlemeli. Aileler çocuklarının eline Şanlı Türk Bayrağımızı vererek ellerinden tutup, bayram törenine mutlaka götürmeli ki. İşte o zaman çocuklarımız ve torunlarımız da Atatürk, Cumhuriyet ve Bayrak sevgisini milli duygularımızın önemini o ufacık yüreğinde yaşasın.

19 Mayıs; 1981 yılından başlayarak «Atatürk'ü Anma Günü» olarak da kutlanmaya başlandı. Atatürk bir söyleşi sırasında: «Ben 19 Mayıs'ta doğdum» demiştir. 19 Mayıs bir yandan Ulusal Kurtuluş Savaşımızın başlangıcı öte yandan ülkemizin kurtarıcısı, devletimizin kurucusu Atatürk'ün doğum yıldönümü olarak törenlerle kutlanır

Bağımsızlığın, Özgürlüğün, Ulusal Egemenliğin, Müdafaa-i Hukuk ruhu ve Kuvayi Milliye ateşi ile kazanılan Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın sonucu; Laik ve Demokratik Cumhuriyet’in aydınlanması, çağdaşlığın temeli 4 Eylül Sivas Kongresi ile Sivas’ta atılmıştır. Bir Sivaslı olarak onur duyuyorum.

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank