- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

17 Aralık Çifte Standardın Tarihidir

17 Aralık operasyonu Türkiye'nin turnosol kağıdıdır. Türkiye Cumhuriyeti'nin yolsuzluk cumhuriyeti olduğunu gösteren önemli tarihi dönemeçtir.
Milli iradenin yetkisini almadan devleti yönetmeye çalışmanın, ha askeri vesayet ha cematçi vesayet fark etmediğini gördük.
Milli iradenin yetkisini bile alsanız devlet olamayacağınızı askerler darbelerle, darbe girişimleriyle, özel operasyonlarla, yargısız infazlarla gözümüzün içine sokarlardı ve biz bunu normal zannederdik. Hala birileri bunu normal zannederek konuşmaya devam ediyorlar.

Ve 11 yıldır devletin sahibi olduğu, diktatör olduğu, tek adam olduğu iddia edilen Başbakan Erdoğan'ın aslında bunların hiçbiri olmadığı açık seçik ortaya çıktı. Sözde diktatöre kendi emniyeti, polisi operasyon çekti. Yargıyı kontrol eden adam yargıdan dayak yedi. Sahi Başbakan Erdoğan için diktatör diyenler utandı mı?
Düne kadar cemaat için demediklerini bırakmayanlar, cemaatin polisini, yargısını AK Parti düşmanlığından, Erdoğan nefretinden dolayı demokrasi kahramanı ilan eder duruma geldiler.

Anlayacağınız çifte standardın tavan yaptığı bir dönemden geçiyoruz.
  ****
Ve düne kadar sadece hizmet gönüllüleri olduğu iddia edilen cemaatin ise açık açık devlet içersinde devlet değil ama çok büyük bir güç olduğu ortaya çıktı.
Ve en önemlisi yapılan küçük büyük tüm operasyonların mutlaka Fettullah Gülen'in bilgisi dahilinde olduğu açık açık ortaya serildi.
****
Operasyon sonrası, AK Parti'nin yolsuzluk yaptığını, bunun belgelendiğini düşünenlerin, yolsuzluklara hiç bulaşmamış gibi aklanma süreci oldu.
Tüm yolsuzluklar sanki AK Parti ile beraber başlamış ve AK Parti ile bitecekmiş gibi bir algılama yaratılmaktadır.
****
Yolsuzlukları da karşı operasyonları da önleyecek olan daha çok demokrasidir.
Türkiye'de ve dünyada yolsuzlukların en az olacağı, şeffaflaşmanın gerçekleşeceği, hukuk devletinin egemen olacağı sistemin adı demokrasidir.
17 Aralık operasyonu hem yapanlar hem de yapılanlar açısından, bundan kendisine pay çıkarmaya çalışanlar içinde 'acil demokrasi' talebinin, demokratik bir Türkiye talebinin neden önemli olduğunu açık seçik ortaya koymuştur.
****
Yolsuzluk ve karşı operasyonlar karşısında acil, tam demokrasi talebini yukarıya çıkarmanın, AK Parti'yi ise vesayet rejiminin temsilcileriyle koolisyon kurmaya değil, demokrasiyi, AB kriterlerini öne çıkarmanın gerekli olduğuna ikna etmek ve tüm eksikliklerine rağmen hala AK Parti'ye destek vermek gerekiyor.
****
Türkiye’de ne zaman Kürt sorunu çözülmeye çalışılsa, çözmeye çalışanların başına büyük belalar geliyor.
Ne zaman Türkiye'de cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşsa büyük operasyonlar çekiliyor.
Ne zaman Türkiye büyümek yolunda emin adımlarla yürümeye değil koşmaya başlasa, başına büyük belalar geliyor.
****
Operasyonun ana dersi: Türkiye'de milli iradeyle hükümet olmuş olanlar, devletin gücünü millet dışı güçlerle paylaşmamaları gerektiğini, millete karşı hesap vermeyi, şeffaf olmayı, hukuk ve demokratik bir devlet inşa etmenin esas işlevleri olduğunu anlamaları gerekiyor. Denetlenmemeyi değil aksine daha çok denetlenebilecek, şeffaflaşmayı gerçekleştirecek adımlar atması ve düzenlemeler yapması gerekiyor.
****
Ben çok uzun süredir, görsel ve yazılı medyada bir şeyin altını özenle çiziyorum.
Ne zaman Türkiye'de belalar büyüse, operasyonlar açık kapalı yapılmaya başlansa ve Başbakan'ın dili kibirleşmeye başlasa, sertleşse çözüme en yakın anlar olduğunu anlatıyor ve yazıyorum. Onun içindir ki, Türkiye yeni yola girecektir, bu yolun adı daha çok demokrasidir.

17 Aralık hayırlara vesile olacaktır!

17 Aralık operasyonu Türkiye için hayırlı bir süreci başlatmıştır. Yaşanılanlar;
1- Cemaatlerin kendi alanlarına çekilmesi gerektiğini, devleti yönetmeye ancak milletten yetki almışların işi olduğunun açık seçik bir kez daha ortaya çıkmasına neden olmuştur.
2- Devletin en güçlü isimlerinin bile hukuk egemen değilse, demokrasi işler değilse başına her türlü açık kapalı operasyonların yapılabileceğini göstermiştir.
3- Kürt sorunu çözülmeden, barış devam etmeden Türkiye'nin demokratik bir hukuk devleti ile buluşamayacağını, uluslararası açık operasyonların hedefi olduğunu gözler önüne sermiştir.
4- Ekonomik hangi başarıyı elde ederseniz edin, bu süreci demokrasi ile taçlandırmayıp; demokratikleşmeden geri adım atıp, süreci savsaklamaya başladığınız anda açık hedef olacağınızı açık seçik ortaya koymuştur.
5- "Faiz lobisi yok bilmem ne lobisi" diyerek geçmiş vesayet rejiminin kullandığı olmayan düşmanlar yaratmaya çalışıp iç siyasete oynadığınızda küresel dünyanın bir aktörü olamayacağınız ortaya çıkmıştır.
6- Vesayet rejimini gerilettikten sonra, eski rejimin ekonomik merkezleri ile büyük ittifaklar kurulmadan, küresel dünya ile büyük ittifaklar kurulamayacağı ve yolunuza yürüyemeyeceğiniz ortaya çıkmıştır.