content
26 May

12 Haziran Seçimleri AKP, Yeni CEHEPE ve Demirel

12 Haziran Seçimleri AKP, Yeni CEHEPE Demirel, ERGENEKON Kaçkınları ve Güç Birligi

Uzun zamandır yazi yazmaktan ayrı kalmıstım.Yaklasan secimler öncesi bir dizi degerlendirmeyle tekrar buradayım.

Seçime suan itibariyla cok az bir zaman kaldi.Partiler son sürat calısmalarını sürdürüyorlar. Listelere baktıgımda adayları
inceledigimde bu secim acikcasi beni fazla heyecanlandırmadı.

Akp listelerinde benim hiç hazetmediğim bana göre stotukocu denge isimler hala yerlerini koruyorlar.Vecdi Gönül olsun,Cemil Çicek olsun Köksal Toptan olsun hala güclerini ve yerlerini koruyorlar.Söz konusu bu isimlerle yeni bir anayasa nasıl olur pekte bilmiyorum doğrusu.Umarım olur vede iyi olur diyelim devam edelim.

Ayrica mazereti ne olursa olsun bir tane bile Türbanlı&basörtülü aday gösterilmemesi beni hayal kırıklığına ugrattı.Eger bu meclis milleti temsil ediyorsa orda basörtülü bir bayan olmamasi bana garip geliyor.Bunu gerginlik olmasın sorun cıkmasınla en azından bana izah edemezsiniz.Ergenekoncuların Balyozcuların sahibeli savcıların girebildiği bir meclise bu milletin kadınlarının coguna en azından fiziksel ve düşünsel olarak benzeyen bir temsilcisinin olmaması cok yaralayıcı.

Ak Partiden sonra gelelim diğer partilerin listelerine.Burda en dikkat cekici olay Chp listelerinde olmustur.Kemal Kılıçdaroğlu Baykalın ve Savın ekibini tamamıyle tasfiye etmiştir.Bundan sonrada YENİ CEHEPE nin listelerini olusturmustur.
Bu ilk etapta bir heyecen yaratıp insanların kafasında acaba cehepe değişiyormu sorusunu yarattı.Mesela Sezgin Tanrıkulu olsun Binnaz toprak olsun farklı profilleriyle daha sol daha farklı bir chp olgusu yaratır gibi oldu.

Fakat bu değişik yüzlerin yanında 2 isimde cehepe listeleri üzerinde cok etkili göründü.Bunlardan biri Zafer Mutlu oldu benim tespitim.Zafer Mutluya yakınlıgıyla bilinen pek çok isim secilecek yerlerden listelerde.Ben Zafer Mutluyu ve cehepeye yerlestirdiği adayları cok fazla önemsemiyorum.

Benim için asıl önemli olan Çoban Sülü faktörü.Süleyman Demirel bu ülkedeki en enteresan portrelerden biridir.(Bu yazıdan sonra bir Süleyman Demirel yazısıda artık farz olmustur.)Yıllarca Türk sagının lideri, simdide CEHEPE üzerinden siyasete devam ediyor,siyaseti dizayn etmeye calısıyor.Öyle böyle değil benim bile ilk anda tanıdıgım 4-5 isim cehepe den secilecek yerlere yerlestirilmiş.Bu isimler direk Demirelin adamları denebilecek isimler.

Aynı sekilde MHP dede birkactane merkez sag kökenli adaylar var.Sümer Oral gibi.Bu isimlerde gene Süleyman Demirele yakın olarak bilinen isimler.

Demirel Menderesin mirasına konmus,yıllarca sagın liderliğini yapmıstır.Bugün cok daha iyi anlıyoruzki Çoban Sülü&Morrison Süleyman ne dersek diyelim suanda asılolana yani özüne dönmüstür.Aldıgı mirasa asla ama layık olmamıstır.Benim gözümde o Türk halkının bagrına sokulmus bir Truva atıdır. Gercek Süleyman işte simdi karsımızda olan CEHEPE li Süleymandır.Onun ruhu her zaman zaten ordaydı.
Kafası herzaman CHP kafasıydı.Yani aslında o hep ordaydı üstündeki forma degişikti.

Zaten öyle olmasa İlhan Selçukla aynı cizgiye nasıl gelebilirdi?Öyle olmasa sağ kolu Hüsamettin Cintonik hergün ulusal kanala nasıl cıkardı?Nasıl Chp ye oy atardı onlara oy isterdi?Bir AKP düşmanlıgıyla bunu acıklayabilmek bence biraz fazla kolaycılık olur.

Bu son derece hüzünlü bir hikayedir benim gözümde.Yıl olmus 2011.Bugün hala Süleyman Demirelden,Hüsamettin Cintonikten medet ummak onlardan bişeyler beklemek bence son derece hüzünlüdür.Demirel bu ülkeye bu saatten sonra ne verebilir???Bence koca bir hiç...

Gelelim Ergenekon kackınlarına;bu grup ise suan itibarıyla üçe ayrılmıs vaziyettedir.Chp ye nüfuz edip kapagı oraya atanlar.Bunlar Balbay Cihaner ve Demirel kontenjanından olan Haberal ve Aygün.Burda özellikle dikkat ceken Mehmet Haberaldır.Yıllarca Hüsamettin Cintonikle televizyon televizyon gezen sagın yeni lideri diye lanse edilen Süheyl Batumdan sonra bir enteresan isimde bu Haberaldır.Chp ye katılan.

Haberal ismi bana cok garip geliyor."""Koca koca paşalar""" bile hapse giderken bu adam son zamanlara kadar 2sene hastanede yattı.Lap-topu kucagında telefonu yanında ziyaretcilerin bini bin para,güya hastahanede tutukluydu.Bu adam gercekten cok ama cok güclü olmalı ki pasaları içeri atabilen irade onu atamadı.Gücü buna yetmedi.Gene baska bir irade onu sagcı oldugu bilinen Haberalı Solun kalesi zonguldaktan aday yaptı.Bunlar cok ama cok enteresan seyler.

İkinci grup ise fazla kalabalık degil.Mhp den aday olan Engin Alan.Onun için bişey yazmak istemiyorum.Türkeş sonrası Mhp den herkes aday gösterilebilir.Buda kimseyi sasırtmaz.

Üçüncü ve en kalabalık grup ise Cumhuriyet için Güçbirliğinin Bagımsız adaylarıdır.Bu grup Tuncay Özkan dan Doğu Perinçek e,Çetin Doğandan H.Atila Ugura ve Deniz Yıldırıma kadar olan geniş bir ergenekon ve balyoz tutuklularının olusturdugu bagımsız adaylardır.

Bu güçbirliği adayları benim secimde durumlarını en merak ettiğim kişiler olacak kuskusuz.Bu grup son derece renkli isimlerden olusuyor.Özellikle  üç kişi,Çetin Doğan,Doğu Perinçek ve Tuncay Özkan.Bakalım bu isimler demokrasi mücadelesinde ne sonuc alacaklar.Milletin kafasına balyoz indirmekten ergenekon corabını milletin basına örmekten vazgecip meşru yollardan siyaseti tercih etmeleri bile büyük ilerleme olsa gerek.

Kişisel fikrim bu Güçbirliği adaylarının Tuncay Özkan Dışında pek fazla sansı olmadıgı yönünde.Gönlümden gecen ise bu isimlerin hiçbirinin bu milletin meclisine secilememesinden yana.Fakat sonuç ne olursa olsun karar milletimizin.Bizede buna saygı duymak düser.

Bununla birlikte;Ergenekon davası ve Akp iktidarı bu ülkede o kadar fazla gercegi gün yüzüne cıkardı,bence inanılmaz.Meger ne kadar cok doğru bildiğimiz yanlıs varmısta bizim haberimiz yokmus.Yıllarca bize korku hikayeleri anlatıp uykumuzu kacıranlar,bizi saga-sola düşman edenler,her fırsatta birbirine küfredenler,bu millete dost görünüp düsman olanlar aslında aynı kabtan besleniyormus meger..

Etiketler :

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank