- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

12 çift Saat 12.12’yi Geçe, 12.12.2012 Tarihinde Evlendiler

Dün dünyada ve ülkemizde 12.12.2012 çılgınlığı yaşanıyordu. Bekar olanlar bu tarihte evlenmek için, evlilikte 25 yılı tamamlamış olanlar ise yeniden nikah için nikah memurlukları önünde uzun kuyruklar oluşturdular.
Sadece tarihin aynı olması için aynı zamanda saat 12.12'yi de tutturmak isteyenler vardı. İşte bunlardan biri de dün Büyükçekmece Kültür Merkezi'nde yapılan nikah töreniydi.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 12 çiftin nikahını tam 12’yi 12 geçe 12.12.2012 tarihinde kıydı.
Bu çılgınlığa Büyükçekmece Belediye Başkan Vekili ve Meclis Üyesi Ahmet Şahin sayesinde şahit oldum. Dün Şahin'i ziyaret ettiğimde, nikaha davet etti. Ve ben de gittim.

Bu çılgınlığın bence en önemli nedeni evlilik için unutulmaz bir gün olması. Onun dışında başka bir önemi yok. Çocuklarına ve torunlarına anlatacakları güzel bir hikaye yaşanmıştı.
***
12 çiftin içersinde gelinlik ve damatlık giymiş iki çift vardı. Ve işin ilginci öyle danalar vardı ki, eşi güzel bir elbise giymişken damat bey eşofman ile gelmişti nikah törenine. Sanki zorla getirilmiş gibi...
12 çiftin nikahı kıyan Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün daha önce de böyle ilginç tarihlere denk gelen toplu nikah kıydığını hatırlatırken, tüm çiftlere mutluluklar diliyordu. 12 çift saat 12.12'yi geçe, 12.12.2012 tarihinde evlendiler. Onlar erdi muradına biz çıkalım kerevete... Gökten üç elma düştü, elmaların hepsi de dün evlenen çiftlerin oldu bilesiniz, kimse başka elma beklemesin...

Nikahtaki beceriksizlik...

Toplu nikahın en kötü tarafı ise meslektaşlarımızdı. Suçu onlara da bulmuyorum, bu işte en büyük kusur nikahı organize edenlerdeydi.
Düşünün salonda nikahı kıyılan çiftlerin yüzlerce yakını, meslektaşlarımız sahneye çıkmışlar, çiftlerin önlerini kapamışlar harıl harıl fotoğraf çekiyorlardı. Hele kameramanlar... Belki çektiği görüntüleri hiçbir yere götüremeyecek olan meslektaşlar(!) yok muydu? O tam sahnenin ortasında hem kamerası hem fotoğraf makinesi ile nikahı kıyılan çiftlerin görüntülerini bozmak için ter döküyordu.
****
Salonda kameraların olması gereken yer bulunmasına rağmen, fotoğraf çeken herkes sahnenin önüne indirilse hiç sorun olmayacaktı. Olayı görmesi ve müdahale etmesi gereken ilgili kişiler ise sahnede yaşanan sahneyi görmedikleri için, yaşanan sorun umurlarında bile değildi. Halbu ki, birazcık sorumluluk duysalar, salondan yakınların bağırtılarını duysalar müdahale edecekler ve daha güzel bir törenin eksiksiz yaşanmasına katkı sunmuş olacaklardı.
****
Yine de, dün Türkiye'nin her tarafından evlenen tüm çiftleri kutluyorum. Çalışanımız Muazzez Öksüz de dün Esenyurt Nikah Sarayı'nda saat değişikliği ile 16.30 sularında 12.12.2012 tarihinde dünya evine girdi. Mehmet'i ile mutlu olsun...

Bir haber yaparsınız ve mutlu olursunuz

Bir haber yaparsınız, yankısını gördüğünüzde, gereği yapıldığında mutlu olursunuz. İşte bunlardan birini yaşadık dün. Sefaköy Lisesi isminin iade edilmesiyle ilgili yaşadıklarımız... Dünkü 8. sayfamızın manşet haberinde; Küçükçekmece Kaymakamı Orhan Öztürk'e 40 yıllık okulun isim hakkın gasp edenleri, gelen yazılara rağmen okulun ismini değiştirmeyenleri belgeleri ile deşifre ediyor ve gereğini yapmasını istiyorduk.

Ve Kaymakam bey, bizi arayarak gereğini yaptığını söylediğinde, hem okulun mezunu olarak hem de haberci olarak keyif duymuştuk. Amaç hasıl olmuştu.

Şimdi asıl mücadele başlıyordu. Okulumuzun ne arkasında ne önünde bir başka ismin olmadığı eski ismini kazanmaya... Bunu başarmışsak onu da başaracağımıza inanarak, Kaymakam Öztürk'e tekrar teşekkür ediyorum. İlgisi için ve acilen gereğini yaptığı için...