content

ikradan-mahyaya-aydinlanma

08 Oca

Pes Doğrusu Yüksel EVSEN!

Adana’da 15 yıldan bu yana değişik televizyonlarda  programlar yapıyorum. Şu anda çalıştığım Akdeniztürk  Televizyonu kadar özgürlükçü bir kanala şahit olmadım. Tabii ki bu, mesleği çok iyi özümlemiş Yüksel EVSEN gibi bir patronun deneyimlerinden kaynaklanıyor. Aldığım hiçbir konuğa müdahale etmeyen, kendisi MHP’li olduğu halde bütün partilere aynı mesafede duran, adil, tarafsız, objektif duruşundan asla taviz vermeyen, zatıyla ilgili bile olsa bütün eleştirilere sonuna kadar açık olan Yüksel EVSEN’e “PES” dememin  hikmet-i sebebini aşağıdaki  iki ayrı haberi okuduğunuzda anlayacaksınız? (BENGÜTÜRK TV’DE KURTULUŞ ADANA TV’LERİ NE İŞ) Adana'nın düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümünde Adana televizyonlarında ilginç bir olay yaşandı.

İstanbul merkezli Bengütürk TV, Adana'nın düşman işgalinden kurtuluşu için Adnan Menderes Spor Salonu'ndaki programı canlı olarak ekrana getirdi. Bu sırada Adana TV'lerinde, bambaşka programlar vardı. Özel bir prodüksiyon firmasından kiralanan canlı yayın aracından yayın yapan Bengütürk TV, Adana'nın düşman işgalinden kurtuluşu programını canlı yayınlarken,  Adana Koza TV'de müzik, Adana TV A'da yorum,  Adana AkdenizTürk TV'de tartışma,  Çukurova TV'de ise güncel programlar vardı... Şimdi kamuoyu Bengütürk TV'nin 5 Ocak Programını neden yayınladığını, Adana televizyonlarının neden yayınlamadığının cevabını arıyor. AHAPORTTA HABERLEŞEN YORUM VE DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ! “Sevgili meslektaşlarım, haberinizi okudum.. Bir başka televizyonun hangi yayını yapacağı konusuna karışmak benim haddim değil..

Adana'daki meslektaşlarım yayın akışına kendileri karar verir, fikir bile beyan etmem.. Ancak, Genel Yayın Yönetmeni olduğum "BENGÜTÜRK" ve "NE İŞ?" sözlerini yan yana getiren bu "KALİBRESİZLİK" beni ilgilendirir.. KALİBRESİZLİKLE muhatap olmak risklidir, bunu da bilirim.. Ama bu risk, YAYIN POLİTİKAMIZ VE DURUŞUMUZ dolayısıyla aldığımız riskin yanında, hap kalır..

Bu gerçeği en başta da Yüksel EVSEN kardeşim bilir.. Ancak, maksadı aştığını umduğum bu soru karşısında iki çift sözüm var; BENGÜTÜRK,, SİYASİ DURUŞU olan bir televizyondur.. Ve o duruşu nedeniyle de, Türk Varlığı'nın yılmaz kalesi, TOROS'ların ADANA'sı, televizyonumuz nezdinde EŞİTLER ARASINDA BİRİNCİDİR.. Tıpkı MERSİN gibi.. Bizim fikrimizde ve gönlümüzde, TOROSLAR’ın bu iki yiğit kenti, son seçimdeki tercihleriyle, TÜRK VARLIĞI adına bir duruş sergilemiştir ve bu duruş bizim için çok kıymetlidir.. Bu duruşa hizmet etmek de boynumuzun borcudur.. Kaldı ki, ULUSAL KANALLAR yayın için sıraya girdi de kimsenin haberi olmadı mı? Bunun yanında, kendilerini MİLLİYETÇİ olarak lanse edenler, Türkiye’deki tek MİLLİYETÇİ ekranı (Teknik konular hariç) sorgulamak yerine, nasıl omuz verebilirim kaygısı taşımalıdır..

Bu siyaseten İNANDIRICI olabilmenin de bir koşuludur.. BENGÜTÜRK ve “NE İŞ?” kalibresizliğine bu yanıtı verdikten sonra belirtmek isterim ki; BENGÜTÜRK Televizyonu Türk Milliyetçileri’nin ULUSAL VE ULUSLARARASI ölçekte yayın yapan tek ekranıdır.. Dolayısıyla, RTÜK ve YSK kararıyla ULUSAL YAYIN YAPAN KURULUŞ ilan edilen televizyonumuzun, “ADANA’nın KURTULUŞ GÜNÜ” kutlamalarını canlı yayınlaması, ADANALIYIM diyebilen herkesi mutlu edecektir diye düşünüyorum.. ADANALI olmanın dışında bir hesabı olanlarınsa elbette “KALİBRE” sorunu olan sorular sorması normaldir.. Sonuç olarak, MESLEKİ TERCİHLERE saygı duyarak derim ki; Yayın frekansı verildiği halde yayın yapmayanların böyle bir soru sormaya hakkı yoktur.. Bakın, hiçbir RESMİ KURUM ya da KURULUŞLA organik bağı olmayan bir gazeteci olarak ben, herkese her soruyu sorabilme ÖZGÜRLÜĞÜNE sahibim..

Ama, herhangi bir RESMİ KURUM ya da KURULUŞLA organik bağı olanlar, her soruyu sorabilecek ÖZGÜRLÜĞE sahip değildir.. Dolayısıyla, gazetecilik BAĞIMSIZ OLABİLDİĞİ KADAR ÖZGÜR bir meslektir..  BAĞIMSIZ OLMADAN, ÖZGÜRCE SORDUĞUNU iddia etmek, HESAP-KİTAP GAZETECİLİĞİDİR ki, bunun da kitapta yeri yoktur..

Bir SİYASİ DURUŞA, bir SİYASİ HAREKETE aidiyet hissetmek özgürlüğü kısıtlamaz, bunun en canlı tanığıyım.. Ama bilirim ki, HESAP-KİTAP AİDİYETİ, mesleğimizin olmazsa olmazı özgürlüğü kısıtlar.. Ve unutulmamalı ki; BİR SİYASİ HAREKETE AİDİYET hisseden bir ekranın bekası, kişisel bekaların önündedir.. Bu da işin mesleki değil, siyasi boyutu.. O da benim alanım değil zaten.. Bu başlığınızı ve sorunuzdaki KALİBRE sorununu gidermenizi beklediğimi ifade eder, çalışmalarınızda BAĞIMSIZLIK, ÖZGÜRLÜK VE HAKKANİYETLE yoğrulmuş başarılar dilerim.. (Murat İDE Bengütürk Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni) SONUÇ Kendileri beni bizzat tanımasa da, programlarını zevkle izlediğim, siyasi, ve mesleki duruşuyla takdir ettiğim Murat İDE beyefendinin çok uzaklardan da olsa Ahaport ve Adana’ya olan bu yakın ilgisi ve dahi ayrıntılı bilgileri bendeniz Yüksel MERT’i fazlasıyla mutlu etmiştir. Bir Adanalı olarak aralarındaki tartışma konusu beni ilgilendirmiyor, beni ilgilendiren tarafı ikisinin de Adana’ya ve mesleğe olan samimi duruşları ve bu acımasız eleştiriler karşısında Yüksel EVSEN’nin bu yorumu haber yapacak kadar şeffaf olması… Önemine binaen paylaşmak istedim.

yukselmertoglu@hotmail.com

 

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank