- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Nazionistlerin Toplama Kampındaki Son Katliamları – II

Dünden devam...

Filistinde'ki trajediyi kısa vadede çözmek mucizevi bir ilahi müdaheleyi gerektiriyor... Ama maalesef biz Müslümanlar Allah'a ve elçisine ihanet içindeyiz ve öylesine mucizevi bir yardımı hakketmiyoruz. Kuran'a eş koştuğumuz hadis ve sünnet öğretileri adı altında bize din diye sunulan zararlı öğretiler ve hurafe kitaplarıyla akla ve bilime yabancılaşmış, hatta düşman olmuşuz. Kuran'a eş koştuğumuz, hatta tercih ettiğimiz o cahili öğretiler yüzünden birbirimize, farklı görüşlere tolerans ve tahammül göstermek yerine Talibanvari bir ahlak polisliğine özenmekteyiz. O cahili öğretiler yüzünden nüfusun yarısını oluşturan analarımızı ve bacılarımızı kişisel potansiyellerine ulaşmalarını engellemekte ve onları diri diri kimliksizliğe mahkum etmekteyiz. 

Filistin'de nerdeyse bir yüzyıldır devam eden korkunç zulüm ve katliam karşısında bir milyarı aşkın müslümanlar olarak gösterdiğimiz acizliğe son vermek için birkaç düzinelik bir reçete listesi yapabiliriz. Ben bunlardan çok önemli gördüğüm birkaç tanesini paylaşayım:

1. Son peygamberin Kuran'da ifadesini bulan biricik şikayetine kulak vermeliyiz ve Kuran'ın mesajına ihanet etmekten vazgeçmeliyiz. Bu önemli konunun detaylı tartışması için size Manifesto for Islamic Reform'un Türkçe çevirisi olan İslami Reform için Manifesto kitabını incelemeye ve tartışmaya davet ediyorum. Kitabı dilerseniz bedava olarak Internetten indirip okuyabilirsiniz.

2. Müslüman çoğunluğa sahip olan ülkelerin başına emperyalizmin kuklaları olarak geçirilmiş despotların, kralların ve şeyhhlerin indirilip "halkın içinden, halk tarafından, ve halk için"  seçilmiş ve bireysel haklara saygı gösteren federal devletlerle değiştirilmeli... Federal diyorum, zira böylesine bir devlet farklı din, kültür veya seçimlere sahip azınlıkların barış içinde yaşamaları için daha elverişlidir Vatandaşına yukardan bakan değil, vatandaşına saygı gösteren ve ona hizmet eden devletler... Bunun gerçekleşmesi için halkın kritik düşünmeyle tanıştırılması ve Kuran'ın mesajıyla uyarılması gerekir.

3. Avrupa ve Amerika'da bulunan müslüman azınlıklar her yönden aktifleşmeli ve o ülkelerde etkin olan Naziyonist ve Emperyalist propagandanın etkisini zayıflatan ve yalanları ifşa eden bir bilgilendirme kampanyası başlatmalı. Örneğin, bunu Amerika'da gerçekleştirmek umuduyla Müslümanları politik bir örgüt altında birleştiren Muslims for Peace, Justice and Progress (MPJP) örgütünü kurmaya çalışıyoruz. Bu girişimin ne kadar başarılı olabileceğimizi zaman gösterecek..

4. İsraile'e karşı gerçekleştirilebilecek tepkiler gösterilmeli. Örneğin, Israil'e politik ve ekonomik ambargo konulması için devlet yöneticileri baskı altına alınmalı... Yüzlerce Amerikan şirketinin logosunun sırıttığı bazı web sitelerinde İsaril'i destekleyen bu şirketlere boykot ediniz çağrıları yer alıyor. İdeal olarak güzel ama pratikte uygulanması neredeyse imkansız bir çağrı... Hem o şirketlerin isimlerinin hatırlanması çok zor hem de o şirketlerin ürettiği servisler, mallar ve parçalar olmadan modern bir şehirde yaşamak mümkün değil. Böyle olunca, ya direkt İsrail ürünü olan mallara boykot ilan edilebilir. Veya gerekirse İsrail'e en çok yardım yapan on Amerikan şirketi belirlenir ve herkes bu listeye boykot etmeye çağrılır.

Son yirmi yılda tanık olduğum gelişmeler bana şunu gösteriyor: Dünya kritik bir dönem yaşıyor ve sosyal, ekonomik, politik ve askeri yönden büyük bir şok ve deprem yaşadıktan sonra Müslümanlar Kuran ve akıl ışığında kendilerini reforme ederek 74:37 ayetinde sayılan birinci yolu seçerek tekrar dünya halkları için bir adalet ve barış meşalesi tutacağına inanıyorum... 

Size iki video seyretmenizi önereceğim:

Birincisi, Amerikalı müzisyen Michael Heart'in Gaza için yazdığı şarkı.

http://www.youtube.com/watch?v=dlfhoU66s4Y [1]

Bu şarkı'yı sanatçınını sitesinden de dinleyebilir ve $2 karşılığında indirebilirsiniz:

www.michaelheart.com

Ikinci video ise birçok ödül kazanmış olan bir dokümanter. Nazionizmin şeytani planlarını ve suçlarını tüm dehşetiyle ifşa eden müthiş bir belge Occupation 101. Bunu aşağıdaki siteden sipariş edebilirsiniz:

http://www.occupation101.com

Düşük bir görüntü kalitesiyle de olsa Internet üzerinden de seyredebilirsiniz:

http://video.google.com/videoplay?docid=-2451908450811690589 [2]

Bitti