content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

24 Tem

10 Ay Sonra Usulsüzlüğe Nokta Koyuldu

2014 yılının Eylül ayından beri, Avcılar çöp ihalesiyle ilgili haberler yapıyoruz, köşe yazıları yazıyoruz.

Başından itibaren yapılan çöp ihalesinin usulsüz olduğunu, Avcılar halkının vergileriyle toplanan paraların birilerine peşkeş çekildiğini iddia ettik. İhalenin usulsüz olduğunu belgeleriyle ortaya koyduk.

Avcılar Belediye Başkanı Haney Handan Toprak Benli, konuyla ilgili tarafımıza onlarca maddi ve manevi tazminat davaları açtı… İftira attığımızı ve kişilik haklarına saldırdığımızı iddia etti.
****
Ve son noktayı Danıştay 13. Daire’si (esas no: 2015/1712, karar no: 2015/1977) koydu. Danıştay 13. Dairesi yargıçları oy birliği ile; 30 aylık çöp ihalesine 85 milyon TL vererek kazanan Beş Kardeşler şirketinin SGK borcu olduğu gerekçesiyle, ihaleye yaklaşık 116 milyon TL veren Tomurcuk şirketine veren Avcılar Belediye Başkanı Haney Handan Toprak Benli’nin, idarenin ve Kamu İhale Kurumu’nun yaptığı işlemin hukuk dışı olduğuna karar verdi. 
****
İdari Mahkeme’nin 27.02.2015 tarihinde verdiği geçici teminatının irat kaydedilmesine yönelik işlemin iptalini onayan Danıştay 13. Dairesi, aynı zamanda mahkemenin reddettiği
Beş Kardeşler şirketinin değerlendirme dışı bırakılmasına karşı yaptığı başvurunun reddinin bozulmasına ve işlemin iptal edilmesini, karar düzeltme yolu kapalı olmak üzere karar verdi. 

Yasal süreç başladı. 
Kamuyu zarara uğratanlar ne olacak?Danıştay kararını 26 Mayıs 2015 tarihinde karar verdi. Ve gerekçeli karar birkaç gün önce açıklandı. Bundan sonraki süreç açık. Danıştay’ın verdiği karar 14. İdari Mahkemesi’ne gönderilecek. Gönderilen kararı mahkeme KİK’e gönderecek. Mayıs ayında mahkemenin kararı doğrultusunda, ihale ilgili yeni karar verebilmek için Avcılar Belediyesi’nden belgeler isteyen KİK, Danıştay’ın kararını uygulayacak. Karar gereği ihale, Beş Kardeşler firmasına verilecek.
İşleyecek yasal süreç böyle. Ağustos ayı içerisinde Tomurcuk firmasının yaptığı çöp ihalesini, süreç uzamaz ise Beş Kardeşler firması yapacak.
****
Avcılar Belediye Başkanı Haney Handan Toprak Benli, Başkan Yardımcısı Burçin Baykal, Temizlik İşleri Müdürü, ihaleyi yasalara aykırı biçimde Tomurcuk firmasına veren ihale komisyonu üyeleri, kamuyu zarara uğratmanın hesabını mutlaka ve mutlaka mahkeme önünde verecekler.10 ayda Avcılar Belediyesi 
yaklaşık 10 milyon TL zarara uğratıldı.Çöp ihalesi yapıldıktan sonra, Beş Kardeşler firmasının KİK’e yaptığı itirazdan dolayı iki defa pazarlık usulü ihale yapıldı. Yaklaşık 7 aydır aylık 3 milyon 900 bin TL olan çöp ihalesi uygulanıyor.

Şayet, Avcılar Belediye Başkanı Haney Handan Toprak Benli, zamanında ihaleyi iptal etse ya da ihaleyi Beş Kardeşler şirketine verse, kamu bugüne kadar yaklaşık 10 milyon TL zarara uğratılmayacaktı.
Yine de zararın neresinden dönülse kardır. İhalenin bitmesine daha yaklaşık 23 ay var. Avcılar Belediyesi’nin kasasında yaklaşık 20 milyon TL Kalacak. Bu parayla Avcılar’a farklı hizmetler gerçekleştirebilecek. Avcılar Belediyesi 20 milyon TL daha az borçlanacak.

****
Yaklaşık 10 ay önce şunları yazmışız: “Gördük ki, ihaleye düşük teklif veren firmanın teklifini, SGK borcu olduğu gerekçesiyle iptal edilmesi yanlış. Bilerek ihale birilerine peşkeş çekilmiş… İstanbul tarihinin en pahalı çöp ihale teklifi veren firmasına veren Başkan Dr. Benli, toplumun vicdanında mahkum olmaya devam edecek. Avcılar’ın 30 aylık çöp ihalesini 31 milyon, eski parayla 31 trilyon fazlasına veren Dr. Toprak Benli, kamunun parasını, halkının parasını bankörce harcamasının bedelini öyle ya da böyle ödeyecek.”
****
Son olarak Nisan ayında da şunları yazmışız: Kamu İhale Kurumu, “…… İhaleyi kazanan ancak kaybeden firmayla ilgili, SGK borcunun Avcılar Belediyesi tarafından alacağından kesildiğini ve kuruma ödemediği için borçlu sayılmayacağına ve kurum tarafından verilen “borcu yoktur” yazısının doğru olduğunu karar altına aldı. Ve konuyu detayları ile incelemek üzere, dosyayı yeniden görüşme kararı aldı.”
****
Yeni yazmışız: “Avcılar Belediyesi İhale Komisyonu ve Belediye Başkanı kamuyu zarara uğratacak bir işe imza attı. Mahkeme bunu ortaya koydu. KİK mahkeme kararına uydu.Ve SGK borcu olmadığı halde, ihaleden men edilen firmaya doğal olarak ihaleyi geri vermek zorunda. Yani bir hakkı iade etmek durumunda. KİK bunu yapmazsa suç işlemiş olacak. KİK ve mahkeminin kararını uygulamayacak bir belediye yönetimi ve Belediye Başkanı Haney Handan Toprak Benli de suç işlemiş sayılacak.”Danıştay kararı kimlere kapak olur?
Karardan dolayı utanırlar mı?

Buradan Toprak Anasına sahip çıkan, Anasını aklamaya çalışan herkese çağrımızdır. Yüksek yargıçlar verdikleri kararla, yaptığımız tüm haberlerin, köşe yazılarının, iddialarımızın doğru olduğunu teyit etmiş oldular. Avcılar’ın Toprak Anası diye sunulan, Belediye Başkanı Haney Handan Toprak Benli’yi çöp ihalesi ile aklamaya çalışan, ihaleyi savunanlara Danıştay 13. Dairesi’nin kararının kapak olmasını dileriz.

31 milyon TL fazlaya verilen çöp ihalesini aklamak için var güçleriyle yalan söyleyenlerin, yandaşlık yapanların, ar damarını yitirmiş olanların, Danıştay kararından dolayı yüzlerinin birazcık kızarmasını ve yüreklerinde utanma duygusu kalmışsa utanmalarını isteriz. Tabi utanacak yüzleri kalmışsa… 

Son söz: Burdayız. Kamu adına, kamuyu zarara uğratarak, kamunun kaynaklarını birilerine peşkeş çeken herkesi elimizde belgesi ve bilgisi oldukça yazmaya devam edeceğiz. Bizi izlemeye devam edin…

Etiketler :

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank