- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

“Sultan” ın da Suyu Çıktı…

Tanzimat’la başlayan, Cumhuriyet döneminde zirveye tırmanan batılılaşma hareketleri, millet olarak çok şeyimizi aldı götürdü, sildi süpürdü..Osmanlının mübarek mirası, son kale, son karakol Ortadoğu’nun en güçlü devleti olduğumuz halde, iki yakamız bir araya gelmiyor..
Sapla saman birbirine karıştı, saman pahasına buğday satılır oldu. Değerliler bir kenarda yalnız beklerken, değersizler tertemiz elde gezer oldu, kantarın topu kaçtı.
“Millî Eğitim” millî olamadığından; Batı ve bâtılın saplantılarından kurtulamadığımız dan, millî benliğimize, dinimize, değerlerimize, ahlak ilkelerine, tarihimize, mazimize, ecdadımıza sahip çıkamadığımızdan, sancılar, ardından hastalıklar, ardında da felaketler birbirini takip etti. Aileler çöktü, yıkıldı, gençlik isyanlarda, Müslüman davadan/gayeden bihaber..
Gençlik sigara, alkol, uyuşturucu, seks, bedava yaşamak sevdasıyla ömrünü geçirirken, güdümlü medya yıkıcı faaliyetlerini azıya aldı. Hacca ve Umreye birkaç defa gitmeyi şiâr edinen Müslüman cihadı unuttu, ümmet olmayı unuttu, lüks ve safahat girdabında boğuldu gitti.

Cemaat ve tarikatlar kambur üstüne kambur, pasta dilimlerini kapmak yarışında, birbirlerinin şeyhlerini kötülemekle zamanı eritiyorlar.
59 yıldan beri söyler yazarım, kalemim karamsarlık açısından çıkamadı. Bir gün yürekten ”Oh..!” diyemedik..Yeis ekmeğimiz oldu, kan çanaklarına doğrandı.
Rahmetli Osman Yüksel Serdengeçtinin ifadesiyle; “Bu Millet Neden Ağlar, Bir Nesli Nasıl Mahvettiler?” Ağlattılar ve mahvettiler, gerisini sorma..
Kültür Emperyalizmi ve ahlaki gerilemelerde; neyin, nelerin suyu çıkmadı ki?...
Bu yıl da rağbette SULTAN VE SULTANLAR var…
Osmanlıca Türkçe, Ansiklopedik Büyük Lügat isimli önemli bir eserde SULTAN şöyle anlatılır. “Reis. İslâm Hükümdarı. Hakimiyet sahibi.Allah (cc.). Kuvvet, kudret ve hakimiyet sahibi. Hüccet, delil. Asrın tabibinin: “Sultan-ı kâinat birdir. Her şeyin anahtarı O’nun yanında, her şeyin dizgini O’nun elindedir. Her şey O’nun emriyle halledilir. O’nu bulsan her matlubunu buldun, hadsiz minnetlerden korkulardan kurtuldum. M.” İfadeleriyle bu kelime daha güzel pekiştirilmiş. Sultan-ı Mazlum, Sultan-üd dem, Sultan Reşad, Sultan Selim Han, Sultan Süleyman Han, bu kelimenin altında verilen örnekler.

Günümüzde SULTAN, SULTANLAR nasıl ve kim için kullanılıyor. Etini/budunu/sesini satan SULTANLAR mı istersin, spor adı altında çıplak şortlarla boy gösteren voleybolculara MUHTEŞEM SULTANLAR mı dersiniz? Bu milletin tarihinde kara bir leke olarak kalacak ve hâla yayından kaldırılmayan; biraz erotik, biraz seks, biraz yalan, biraz doğru, biraz ihanetlerle seyirciye sunulan MUHTEŞEM YÜZYIL dizisinde, SULTANLAR SULTANI mı dersiniz? SULTAN müzik, SULTAN Müzikhol, Türkân Şoray SULTAN müziği, SULTAN film müziği ve Bu isimle anılan çok çeşitli kuruluş, sultanla ilgisi bulunmayan nesneler mi dersiniz? İşkembe-i Kübra Müslümanlarının hoşlandığı, zevk aldığı SULTAN SOFRASI ve SULTAN TATLISI MI istersiniz? Kafaların demlendiği SULTAN RESTAURANTLAR mı sayarsınız?
Kelimeye bakın, anlamlarına bakın, asrın kaosunda yapılanlara bakın.
Bir şeyin suyu çıktı mı, peşinden pis kokular, pislikler gelir. Bir anlamı da Allah olan SULTAN kimlerin dilinde, kimler kullanıyor. RAHAT MISIN MÜSLÜMAN?..