content
06 Eki

“Fitne Uykudadır, Uyandırana Lanet Olsun!!-V

Mehmet ALPEREN

SON DURUM

Babam, “Yaşlanmış  eşekte yıllanmış  tecrübe  olur" derdi. Yıllarca çevremdeki eşekleri inceledim. Ama  onlarda  akıl olmadı, akıl  tekamül etmedi. Vaki  de değil zaten.Bu  konu kısır şartlarda   tartışılacak bir konu  değil. Bu sebeple kısa keselim. Şimdi ayetleri tek tek  ele aldığımızda çıkacak sonuç   Darvin’ in teorisini desteklemez. Zaten  Darvin kendisine kuran ’dan destekte aramış  değil. Adı üzerinde bir teori ortaya atıyor.  Ama   kendisini  Müslüman olarak tanımlayan fitne kaynaklarının bu ayeti örnek vermekte  kasıtta anlaşılmış  değil. Darvin teorisi ile ne alakası var. Ayrıca  halife kelimesi  sadece o  anlamlarda gelmez. Biraz  daha lügat  karıştırsanız  iyi olur.

Allah  dilediğini  dilediği gibi yaratır. Dilediğini dilediği yerde dilediği gibi yaşatır. Bilim adına  hikmetlere karşı  kör olmak denir buna.

Adem yeryüzüne  paraşütle  inmedi herhalde, bunu bilemiyorum . Ama  kesin  emin olduğum ve  inandığım ş u ki; Yeryüzünde  solucan gibide türemedi. Adem  türeme değil  yaratılmıştır.  Yaratıldı ve cennete yerleştirildi. İnanmak zorunda değildir kimse. İmansızlar için miraç meselesi de  sorun olmuştu. Bunun içinde Resulullah ’ın  gök yüzüne ne  ile ve nasıl çıktığını  tartışmaya kalktılar. Hangi beyin ile tartışacaklarsa.

 Darvin  bir felsefecidir. Felsefe  bilim alanında teori üretir. Öncü ve derin düşünceler aleminde ihtimaller üzerinde  seyir eder. Bu derin  düşünce  aleminde metafizik alemin sakini  olan cinlerde  müdahale eder. Düşünceyi saptırmaya  çalışırlar. Bu sebeple İslam alimleri yaratıktan hareketle üretilen felsefeyi  tasvip  etmemişlerdir. Yaratandan hareketle girilen    felsefi  derinliğe itiraz etmezler. Ama  her   halükarda felsefe  mutlaka  içinde  gerçekleri ifade eden  görüşler  vardır. Mutlaka  içeriğinde Seküler  bilime  ışık  tutacak söylemler taşır. Ancak bunu  siyasi anlamda ve o gaye için  kullanmak, Müslüman  insanların  dini ile inançları ile alay  etmek yanlıştır. Üstelik kaba, hakaret  içeren  sözlerle ve saldırgan bir üslup  ile daha da yanlıştır.

Dip not: Benimde bir teorim var. Bazı insanlar maymundan türediklerine  inanıyorlar.  Sanırım Freud un görüşlerini alarak hayata cinsel organları ile bakan  bazıları da  eşekten  türemiş olabilirler. Ne dersiniz?

BİTTİ...

Etiketler : , , , , , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

1 Kere Cevaplanmış to ““Fitne Uykudadır, Uyandırana Lanet Olsun!!-V”

  1. 1
    muhammed Says:

    hayata cinsel organları ile bakan bazıları da eşekten türemiş olabilirler. Ne dersiniz?
    Dogrudur derız...(mantıken )çunku onlar cınselık hayatından yalnız haz alındını sanırlar.Oysa hayatın farklı işlerınden farklı hazlar alındını bılmezler.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank