content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

29 Haz

Yoksulluk Ve İşsizlik İnsanları Çıldırttı!

İzmir’de 1 aydır Otobüse, İzbana, Metroya, Vapura, Dolmuşa ve Taksiye binerek insanların hal ve hareketlerine bakarak araştırma yaptım ve bu araştırmamın inceleme sonucu çok garip sonuçlar çıkarttım.

Belediye Otobüslerinde kulaktan kulağa sesli konuşulan dedikodular insanları geriyor. Otobüse binerek ayakta zor duran yaşlı İnsanlarımıza gençlik yer vermiyor.

İzban ve Metro’da ise inen yolcular inmeden İnsanlar tirene biniyor çarpışma sonucu kargaşa yaşanıyor kavga çıkıyor.

Vapur’da ise insanlarımız denize derin ve çok düşünceli bakıyorlar sanki atlasam şunun içine de kurtulsam bu dünya azabından dercesine çok derin ve tedirgin  hareketleri oluyor. Acil olarak Vapurlarda önlem alınmalı son zamanlarda İzmir’de denizden çok ceset çıkmaya başlıyor belki Vapur’dan atlayanlar vardır bu önemli konu için yetkililer önlem almalı.

İnsan taşıyan Dolmuş Şoförleri ise 3 – 5 kuruşun hesabını yapıp cebime nasıl biraz daha fazla para sokabilirim hesabını yapıyorlar. Kendileri için ayrılan Durak güzergahlarından hariç kafasına göre gelişi güzel yolda durarak yolcu alıyorlar insanlarımız ise aman bir an evvel evime gideyim diye Dolmuşta boş yer bulmadığı için ayakta gidiyor. Benim Şoföre sorduğum soruda ise bu insanları neden bu kadar çok alıyorsun yasak değilmi sorusuna bakın Şoför ne diyor? Belediye Otobüsleri ayakta yolcu Taşıyor bize gelince yasak diyorlar. Bu konuda Şoför bana göre haksız neden haksız derseniz Belediye Otobüsü uzun ve geniş fakat Dolmuşlar çok küçük ve havasız insanlar ezilme tehlikesi yaşıyor kalabalık ortamda inmede ve binmede sorun yaşıyorlar. Şoför ise yolda giderken Belediye Otobüsleri ile yolcu kapma yarışına giriyor şunu geçeyim yolcuyu ben alayım yarışındalar. Acil olarak bu önemli konuya büyük kazaların olmaması için yetkililer önlem almalılar.

Taksiciler ise trafik akışının yoğun olduğu yerlere gelişi güzel araba koyarak bekleme yapıyorlar. Dolmuş ve Otobüs sürücülerine yol vermiyorlar kafalarına göre hızlı gidiyorlar yolların kralı biziz dercesine takılıyorlar. Trafik kazalarına neden oluyorlar. Her taksiye binen B sınıfı olan Şoför olamaz taksi kullananların ve Dolmuş kullananlarında sertifikası olmalı.

Son zamanlarda mahalle aralarında gece yarısı son ses müzik açıp dolaşan insanları rahatsız eden şarlatan Apaçiler çoğaldı gece mesaisi devriye gezen polis sayıları çoğaltılmalı. Bu gibi ruh hastaların ehliyetine el konulmalı!

Buradan bütün milletvekillerine gönderme yapayım. Lütfen siyasi gerginliği insanlara bulaştırmayın insanlara karşı güler yüzlü görünün. Sizin yüzünüzden 3 milyon insan işsiz aç geziyor bu insanların parasızlıktan ruh sağlığı bozuldu işsizlik, pahalılık, geçim sıkıntısı, umutsuzluk ve gelecek kaygısı bu sebepler cinnet hali bu insanlar sıkıldıkça kavga çıkartıyor. Ülkemizde bu kadar acı varken milletvekillerimiz koyun gibi yola devam ediyor. Türk insanımızın psikolojisini giderek bozanlar bari her sağlık ocağının aile hekimi olduğuna göre buralara takviye olarak ya Psikiyatri Doktor ya da Psikolog atanması şart. İnsanlar kontrolden çıktı iyice delirdi tedavilerine bari sahip çıkılsın

Etiketler : , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank