- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Yine Yeni Yıl, Hep Birlikte ve Nice Birlikteliklere…

Sevgili Bilgiağı Okurlarımız.

Öncelikle, "2011 miladi takvim yılınız kutlu olsun." Her yeni yıl pek doğal olarak yeni umut. Ancak önümüze baktığımızda umut dolu olsa da, arkamıza baktığımızda ülke olarak çok ta başarılı maddeler ekleyemedik.

İç Politika:

2010 yılı için, göze görünen en belirgin olay, şüphesiz halkoylaması idi. 2012 de yapılacak olan yeni anayasa için ön değişiklik maddeleri kabul edildi. Halkoylaması ardında Türkiye kamplara bölünecek diye söylense de böyle bir şey olmadığını birlikte yaşamaktayız.

Batı bölgelerimizde ve yurdun genelinde bir ideolojik ayrışma olmasa da, kanayan yaramız olan Doğu ve Güneydoğu bölgelerimizde etnik ayrılığa yönelik ön adımların sesleri yükselmeye devam etmekte, iktidarıyla muhalefetiyle bu sese popülist politikalar uğruna ses çıkarılmamaktadır.

Her geçen gün bizleri bir arada tutan ortak değerlerden birisinin çözülmesi veya zedelenmesine ilişkin olaylar, kararlar alınmakta, bu da kaygıyla izlemekte olduğumuz olaylardır.

Muhalefetin ise gerek doğu bölgelerimizdeki kritik olaylar karşısında gerekse dış politikadaki hassas dengeler karşısında varlık gösterememesi kendi iç dengelerini koruma derdine düşmeleri bir başka üzücü durumdur.

Ekonomi:

Gelişen süreç içinde GSMH da eski hesapla dahi olsa yükselme olurken, bu kişi başına gelire de yansımıştır. Ancak kişi başına gelir artışının, nüfusun geneline yansımamış olması yani yaygın nüfusun satınalma güçlerinde kayda değer bir değişiklik olmaması makroekonomi açısından bir trajedidir. Bu trajedinin iktidarın "iş verme mikro kredi yöntemiyle yardım et" politikasına dönüşmüş olması ise bir başka vahim durumdur.

Dış Politika:

Dış politikada ise, Sayın Dışişleri Bakanımız Davudoğlu'nun Türkiye eksenli yeni dengeleri sürdürmesi önemsenecek bir durumdur. Ne var ki, bir taraftan ermeni lobisinin Türkiye aleyhine kazanımları, bir taraftan dünayın sadece şımarık değil aynı zamanda terörist ülkesi olan İsrail devleti karşısında düştüğümüz durumlar bir başka kaygı verici durumlardır. Ve biz hala ülke olarak böylesi terörist bir ülkenin özür dilemesini bekliyor durumdayız.

Bilgiağı'nda Durum:

Gazetemiz her gün gittikçe güçlenmekte, yazar sayımız gittikçe artmakta, her geçen gün deneyimli popüler yazarlar kazanma çalışmalarımız devam etmektedir. Önümüze, 2011 yılı sonu itibarıyla 500 yazar sayısına ulaşma hedefini koyduk. Bu büyüme sürecinde, sadece nicelik değil nitelik kaygımız da olmakta, yazarlarımızda gittikçe daha fazla derinlik ve tecrübe arar hale geldik.

Bu ayın 10'na kadar yayın yönetiminde, birkaç değişikliklerimizin olacağının sinyalini verebiliriz. Gazetemizin artan yazar sayısına karışın kadromuzun da genişlemesi kaçınılmazdır. Bu yıl içinde gazetemize ait msn destek hattını hayli oturtmuş durumdayız. Sayın Editörümüz Aysun GÜL Hanım'ın gazetemize katmış olduğu sinerjinin bilincindeyiz. Buradan kendilerine şükranlarımızı iletirim.

Yine 2011 yılının ilk ayının ilk çeyreğinde gazetemiz, gündeme ilişkin özgün karikatür çizimlere kavuşacaktır. Bunu da şimdiden belirtmiş olmak isteriz.

Daha yep yeni yeniliklerle buluşmak ümidi ile.

Esen kalınız.

Comments Disabled (Open | Close)

Comments Disabled To "Yine Yeni Yıl, Hep Birlikte ve Nice Birlikteliklere…"

#1 Comment By Hacer ATEŞ On 01 Ocak 2011 @ 12:19

Sayın Hocam 2011'in size mutluluk ve huzur getirmesi dileğiyle...