content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

15 Nis

Azerbaycan’daki Karabağ Şiirleri Antolojisinde Tek Türkiyeli Şair Harika UFUK

Azerbaycan’ın ünlü edebiyatçılarından tanınmış şair Vidadi Ağdamlı tarafından hazırlanan Karabağname 1 ve Karabağname 2 adlı Karabağ şiirlerinden oluşan antolojilerde Türkiye’den Eğitimci Şair Yazar Harika Ufuk’a da onur konuğu olarak yer verildi. Harika Ufuk; 54 şairin yer aldığı her iki antolojide de yer almaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

0000000Harika Ufuk’un Karabağ Antoloji’sinde yer alan şiirlerinden bazıları şunlardır: Karabağ, Uyan Dünya Hocalı’da Ölüm Var, Can Azerbaycan, Küskün Dünya, Hocalı Soykırımı, Atatürk Yolu, Türk’üz Özümüz Türk Ne Mutlu Bize…

Azerbaycan’da tanınan ve sevilen Harika Ufuk ayrıca Azerbaycan’ın pek çok edebiyat sitesinin de Türkiye sorumlusu olarak seçildi. 2008’de “Canım Türkiye’m” adlı eseriyle Azerbaycan’dan Mahsati Gencevi ödülünü aldıktan sonra eserdeki şiirler Azeri Türkçesine çevrilerek yayınlanmıştı. Ayrıca Bakü Üniversitesinde de Harika Ufuk ve eserleri doktora tezi konusu olarak verilmişti.

2014 Haziran’ında Azerbaycan’ın dünyaca tanınmış milletvekili Ganire Paşeva’nın davetlisi olarak Azerbaycan’a Cemal Safi üstadın 444444bulunduğu seçkin şairlerden oluşan bir heyetle gittiğinde de pek çok ödülle dönmüştü. Ganire Paşayeva da kendi kitaplarını imzalayıp Harika Ufuk’a özel ödüller vermişti. 15 Haziran 2014 tarihinde “İki Devlet Bir Millet 9. Kapadokya Şiir Şöleni Karabağ’dan Türk Dünyasına Gönül Köprüsü” etkinliğinde Azerbaycan Milletvekili Dr. Ganire Paşayeva ve Kapadokya Şiir Şölenlerinin Mimarı Ayşe Paslanmaz tarafından Onur Belgesi ile; 16 Haziran 2014 tarihinde Azerbaycan Avrasya Beynelmilel Araştırmalar Enstitüsü tarafından Türk Edebiyatına hizmetlerinden dolayı Fahri Ferman ile; 18 Haziran 2014 tarihinde Azerbaycan Âşık Şemşir Medeniyet Ocağı İçtimai Birliği tarafından Türk Edebiyatına Hizmetlerinden dolayı Fahri Ferman ile ödüllendirilmişti.

HABER

DİP NOT:

QARABAĞNAMƏ KİTABININ İKİNCİ HİSSƏSİ ARTİQ ÇAPDAN ÇIXDİ.BU KİTABDA 54 ŞAİRİMİZİN (şair Abdal Qəhrəmanın,şairə Adilə Nəzərin,şair Aqil Kəngərlinin,şair Azər Salehin,şair-bəstəkar Elmir Mədətoğlunun,şair Elşən Qənimətoğlunun,şair Esat Erbilin,şair-GetAttachment.jpg,,,,,,,,yazar Etibar Həsənzadənin,şair Ədalət Bədirxanovun,şair Əziz Musanın,şair German Hüseynovun,şairə Harika Ufukun,şair Hayrettin Yazıçının,şair Heybət Hörmətin,şairə Həqiqət Elçinin,şair Hidayət Səfərlinin,şairə Xatın Qəmkarın,şairə Xuraman Camalqızının,şair İslam Əzimovun,şairə Lətafət Beyləqaninin,şairə Mailə Dağlının,şair Mais Təmkinin,şairə Mehri Qəmlinin,şair Məmməd Mərzilinin,şairə Mətanət Duyğulunun,şair Müzəffər Məzahimin,şairə Nazilə Ağayevanın,şair Nazim Yaquboğlunun,şairə Nəcibə İlkinin,şairə Rahilə Dövranın,şair Rahim Üçoğlanlının,şairə Rasimə Könülün,şairə Rəna Ağdamlının,şair Riyaz Dəmirçinin,şair Rizvan Qorxmazın,şair Ruslan Laçınlının,şairə Səadət Cabbarlının,şairə Səadət Ələkbərovanın,şairə Sənəm Səbayelin,şair Sultan Mərzilinin,şairə Südabə Sərvinin ,şairə-yazar Şəhanə Müşfiqin,şairə Şəlalə Dağlarqızının,şairə Tahirə Qarabağlının,şairə Təranə Ağdamlının,şairə Təvəkgül Ənvərqızının,şair Təvəkkül Goruslunun, şair,fəlsəfə elmilər doktoru,dossent Vaqif Məmmədovun,şair Vaqif Nəcəfzadənin, şairə Vəfa Mürsəlqızının,şair Vidadi Ağdamlının,şair Vidadi Məmmədlinin,şair Yunis Qaraxanovun,şairə Zeynəb Dərbəndlinin) poemaları, şeirləri və hekayələri çap olunmuşdur. BİLDİRİRƏMKİ SİYAHIDA ADLARI OLAN ŞAİR VƏ ŞAİRƏLƏRİMİZ KİTABLARI MƏNDƏN GÖTÜRƏ BİLƏR , HÖRMƏTLƏ

VİDADİ AQDAMI

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank