content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

30 Nis

Yaşam kalitesinde 27′nci, çöpe ödediği bedel de 1. sırada… Avcılar Belediye Bakanı Haney Handan Toprak Benli…

İstanbul Üniversitesi (İÜ) İktisat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Murat Şeker, İstanbul’da 39 ilçe düzeyinde “İstanbul’da Yaşam Kalitesi Araştırması”nı gerçekleştirmiş. Araştırmaya göre, İstanbul’da ilk 10′da çıkan ilçeler şunlar olmuş… Bu ilçelerin ilk beşinde dört CHP’li ilçenin, ilk 10′da ise 6 CHP’li belediyenin olması ise ayrıca dikkat çekici.

1 -BEŞİKTAŞ
2 -KADIKÖY
3 -BAKIRKÖY
4 -ŞİŞLİ
5 – FATİH
6 – BEYOĞLU
7 – ÜSKÜDAR
8 -SARIYER
9 – EYÜP
10-MALTEPE
****
Yine yapılan araştırmada en çok dikkat çeken ise, 3. bölgede bulunan 13 ilçeden ilk 10′da bulunan Bakırköy dışında başka ilçe olmaması…Yine 10 yıl boyunca, Değirmenci tarafından “İstanbul’un parlayan yıldızı” diye sunulan, son 5 yılda ise “Türkiye’nin parlayan yıldızı” diye pazarlanan Avcılar’ın 39 ilçe arasında 27. olması ise parlayan yıldız algısını nasıl bir aldatmaca olduğunu ortaya koyuyor.
Yine, 1 yılı aşkındır Avcılar Belediye Başkanlığı yapan Dr. Haney Handan Toprak Benli’nin ise “İstanbul’un en temiz ilçesi” diye pazarlaması da elinde patlıyor. Yaşam kalitesi açısından 27. sırada bulunan Avcılar gerçeği mızrağın çuvala girmemesine neden oluyor.
****
20 yıldır Belediye Başkanlığı yapan yerel yönetimin doktoru diye kendisini sunan Dr. Hasan Akgün’ün ilçesi Büyükçekmece ise, yaşam kalitesi açısından 14. sırada olması birilerine ’mesaj olur mu?’ bilemiyorum.
****
Yayın alanımızda bulunan; Küçükçekmece 12., Büyükçekmece 14., Bahçelievler 15., Beylikdüzü 19., Başakşehir 26., Avcılar 27., Bağcılar 28., Esenyurt 29., Çatalca 30., Silivri 32., Arnavutköy 39. sırayla en sonda yer aldı.
****
Martaval atmak yıldız, martaval atmakla belediyeciliğin doktoru, martaval atmakla en iyi olunmuyor. Bir araştırmacı çıkıyor, araştırmasını yapıyor ve İstanbul’da yaşam kalitesini ilçelere göre yayınlıyor. Martavallık sırıtıyor…
****
Kenti yönetmek, kentin rantını yükseltmek, kentin değerini yükseltmek, kentin yaşanılabilir kalitesini yükseltmek, kenti çekim merkezi haline dönüştürmek lafla olmuyor. Anlayacağınız “lakırdı ile peynir ekmek gemisi” yürümüyor.

Yine çöp ihalesi, yine Toprak Ana Haney Handan Toprak Benli
Diyoruz ki Avcılar Belediyesi 30 aylığına çöp ihalesi yaptı.
İhaleyi 85 milyon (trilyon) veren firmaya değil, 121 milyon (trilyon) veren firmaya verdi. Belediye Başkanı Toprak, 85 milyon veren firmanın SSK borcu olduğu gerekçesiyle, ihaleyi kazandığı halde yasa gereği vermedi; ikinci olan firmaya verdi ve Avcılar Belediyesi ihaleyi kazandığı halde, SSK borcu olduğu gerekçesiyle ihale için 3.5 milyon TL teminat yatıran firmanın, yasa gereği teminatını gelir kaydetti.
Bunun üzerine firma dava açtı. Davayı kazandı. Dava sonucuna göre Avcılar Belediyesi, ihale teminat bedelini, aslında ihaleyi kazanan firmaya ödemeye mahkum edildi.
Sonra, Kamu İhale Kurumu’na müracaat etti. Kamu İhale Kurumu (KİK) ihaleyi kazandığı halde SSK borcu olduğu gerekçesiyle ihale verilmeyen firmanın, haklı olduğuna karar verdi.
Dedi ki iki firma arasında Avcılar Belediyesi İhale Komisyonu adil davranmamıştır.
İhaleyi kazanan ancak kaybeden firmayla ilgili, SSK borcunun Avcılar Belediyesi tarafından alacağından kesildiğini ve kuruma ödemediği için borçlu sayılmayacağına ve kurum tarafından verilen “borcu yoktur” yazısının doğru olduğunu karar altına aldı. Ve konuyu detayları ile incelemek üzere, dosyayı yeniden görüşme kararı aldı.
Evet yaptığımız haberin özeti bu.
****
Anlayacağınız sevgili okurlar;
Avcılar Belediyesi İhale Komisyonu ve Belediye Başkanı kamuyu zarara uğratacak bir işe imza attı. Mahkeme bunu ortaya koydu. KİK mahkeme kararına uydu.
Ve SSK borcu olmadığı halde, ihaleden men edilen firmaya doğal olarak ihaleyi geri vermek zorunda. Yani bir hakkı iade etmek durumunda.
KİK bunu yapmazsa suç işlemiş olacak.
KİK ve mahkeminin kararını uygulamayacak bir belediye yönetimi ve Belediye Başkanı Haney Handan Toprak Benli de suç işlemiş sayılacak.
 
****
Sonuç olarak, birileri yine kendilerine görev bilmişler. Sahibinin sesi olarak sahneye çıkmışlar. Yazdıklarımızı yazarak kamuoyuna haberimizi taşımışlar. Bilmeyen üç beş kişi kalmışsa onlara da haberimizi ulaştırmışlar.
Avcılar Belediyesi’nin yaptığı yanlışı cümle aleme bir kez daha ilan etmişler.
Ve demişler ki ihale iptal edilmedi. 
A benim canım kardeşlerim… 
Sahibinin sesi arkadaşlarım…
Biz ihalenin iptal edildiğini yazmadık. KİK’in ihaleyi yeniden görüşmeye karar verdiğini yazdık.
Yaptığımız bu… Bunun adı gazetecilik… Sizin yaptığınız ise sahibinizi haklı çıkarmaya ve aklamaya çalışmak.
Onun adı da dünyada belli… Zaten ne olduğunu biliyorsunuz.
 
****
Hepiniz bir araya gelseniz, ananızı kurtaramazsınız.
Mahkeme diyor ki ihaleyi vermediğiniz firmanın SSK borcu yoktur. Çünkü belediye firmanın alacağını keserek belediye kasasında tutmuş, SSK’ya ödememiştir. Bundan dolayı ihaleye giren firma borçlu sayılamaz.
Bu kararını da SKK’nın verdiği bir kararı dayanak gösteriyor.
Ayrıca KİK yine diyor ki ihaleyi kazanan firmanın SSK borçları iş yaptığı ilçelerde araştırılmamış, ilgisiz ilçelerde araştırılmış. Dolayısıyla haksız rekabet yapılmış.
İhale Komisyon Üyeleri taraf tutmuşlar. Topu taça atmışlar, hakkaniyeti ölçüsünü yok saymışlar.
****
Ve sonuç olarak KİK, Avcılar Çöp İhalesi’ni mahkeme kararı ve SSK’dan gelen belgelere göre yeniden görüşme kararı almış. Bunun anlamı şu: “4-3 verdiğim karar yanlış olabilir. Bize sunulan bilgiler eksik olduğu için eksik karar vermişiz. Kararımızı düzeltiyoruz ve ihaleyi SSK borcu olduğu gerekçesiyle kazanamayan firmaya iade ediyoruz ya da ihaleyi tümden iptal ederek, yeniden ihale yapılmasına karar veriyoruz.”
 
****
A benim aklı kıt kardeşlerim…
Bilmediğiniz konularda kalem oynatmak, sahibinin sesi gibi davranmak hoş olmuyor.
Bilgisizce yazdığınız her haber, yorum Belediye Başkanı Toprak Ana’nıza zarar veriyor.
Toprak Ana’nızı korumak için yaptığınız her haber,ters dönüyor. Toprak Ana’nızı itabarsızlaştırıyor.
 
****
Titreyin ve kendinize gelin.
Toprak Ana’nızın hizmetleri diye gazeteye bastığınız fotoğraflara bakın bakalım. Neresinde hizmet var? Ziyaret, konser, konser, ziyaret…
İstanbul’da yaşam kalitesi açısından 27. sırada olan Avcılar’a yaptığınız haberlerle daha çok zarar veriyorsunuz.
Seçimlerden sonra bunun ne anlama geldiğini daha iyi anlayacaksınız.
Toprak Ana’nıza zarar vermeyin. Yazık oluyor.
Bir yıldır görevde olması, Avcılar’ın yaşam kalitesini yükseltmemiş. Görünen o ki böyle devam ederse, daha düşürecek gibi…
Bizden söylemesi…

 

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank