content

02 Kas

Yanlış Ata Oynayan Kraliçe’nin Bilmediği Şey

1 Kasım yaklaştıkça bazılarının kalp atışları krize neden olacak kadar hızlandı. Korkuları, ya AK Parti bir kez daha tek başına iktidar olursa...

Onu engellemenin de yolunu buldular. Kraliçe destekli

yeni parti. Bu parti seçime girmiyor ama barajı geçen 4 partiden koparılacaklarla grup kuracak. AK Parti ile koalisyon yapmak isteyecek. Yeni oyun bu.

Bu yüzden gece gündüz yalı yalı dolaşıp, gizli gizli biraraya geliyorlar. Yeni hesaplar, yeni planlar, yeni stratejiler geliştiriyorlar. Sadece yurt içi değil, batı kıyılarına kadar gidip geliyorlar. İçeriden ve dışarıdan politik, ekonomik, stratejik destekler alıyorlar. Tek alamadıkları şey ise dua…

Yeni parti hesapları, Abdullah Gül'ün görev süresi bitmek üzere iken başlamıştı. Ramazandan birkaç gün önce, Abdullah Gül'e çok yakın bir iş adamının da bulunduğu grupla akşam yemeği yemiştik. Program sonrasında, Beykoz'dan karşıya geçerken sordum, ‘Gül yeni bir parti kuracak mı' diye.

Cevabı kısa ve netti: “Etraftan kurması için baskı yapanlar var, ama Abdullah bey akıllı adamdır, asla böyle bir riske girmez…”

Bedrettin Dalan, Ali Müfit Gürtuna, Erkan Mumcu, Abdullatif Şener, İdris Naim Şahin facialarını bilen biri yeni bir maceraya atılmaz, ama ben sizin gibi düşünmüyorum. Hazırlık yaptığı hissiyatım ağır basıyor' demiştim. O ise buna sessiz kalmıştı.

PARALEL'DEN AL HABERİ

Meğer gerçekten parti kuracakmış. Paralel yapının yazarı Mustafa Ünal çok ama çok önce "Hazır olun, iş ciddi. Abdullah Gül uzun süredir AK Partililerin tazyiki altında. Demem o ki, Gül cephesinde önemli hareketlilik var” diye yazmıştı. Ünal yakın zamanda da “ Bayram sonrası siyasi sürprizlere hazır olun” diye yazdı.

Herkesi ve her şeyi dinlediklerine göre bir bildikleri olmalıydı.

Ve artık mızrak çuvala sığmıyor. Bahçeli'nin de dediği gibi “5. Parti” geliyor. Ama bu parti, Bahçeli'nin zannettiği gibi bir parti değil. Gül, Çelik, Arınç, Erbakan, İhsanoğlu, Akşener, Babacan, Bilgen, Tanrıkulu, Tan, Bekaroğlu, Yılmaz ve Koru şeklinde uzayıp giden bir liste olması tahmin ediliyor.

Çandar, Babahan, Altan, Cemal, Akyol, Özkök, Bulaç, Baykam, Türköne ve Dumanlı vs gibileri de alsalar koro tam olmaz mı?

Tıpkı Özal'ın aynı ipliğe dizilmesi imkânsız dört eğilimi gibi yani. Fakat buradaHDP'yi de unutmayarak 5. eğilimi de eklemek gerekiyor.

MEDYA AYAĞI HAZIR

Medyaları da hazır. Zira Erdoğan düşmanı tüm medya emirlerinde olacak. Üzücü(!) kısmı, bir bölümüne önceki gün el konuldu. Bir bölümüne de yakında el konulacak… Olsun para bol nasılsa, yenilerini çıkarırlar.

AK PARTİ ÖNLEMİNİ ALMIŞTI

Yeni bir partinin gelmekte olduğunu iktidar partisi de biliyordu. Bu sebepten dolayı önlemini almış, kopması muhtemel olan pek az ismi aday göstermişti.

Ancak bunun da önemi yok. Her şeyden önemlisi, tohumu Chatham House'da ekilen, misyonu Exeter Üniversitesi'nde yazılan ve daha çok Bahçeli ve Kılıçdaroğlu'nun başını yiyecek olan bu parti, tutar mı, tutmaz mı? Önemli soru bu?

Sanıyorlar ki, yeni bir parti kurduklarında, AK Parti gibi teveccüh görecekler…

Sanıyorlar ki, sevgilerinin bittiğini ilan ettikleri Erdoğan'ı milletin yüreğinden söküp tasfiye edebilecekler…

Sanıyorlar ki, her şey akıllarından geçtiği kadar kolay…

Bilmiyorlar ki, teveccüh gören şey AK Parti değil, Recep Tayyip Erdoğan?

ERDOĞAN'IN OYU 50'DEN FAZLA

Bugün AK Parti olmasa ve Erdoğan tek başına seçime girse -ki girdi ve yüzde 52 oy aldı- AK Parti'den ve partilerin toplamından fazla oy alır.

Erdoğansız ve Erdoğan'a rağmen başaracaklarını sanıyorlar. Yazık…

Bugün AK Parti'nin tamamı Erdoğan'ı terk etse, Erdoğan tek başına yine yüzde 50'den fazla oy alır!

Ya 5. Parti kuracak olanlar, yüzde kaç alır? Yüzde 10 mu? Düşün.

5'mi? Düşün, düşün…

3'mü? Düşün…

Bir ya da o civarlarda...

Bir kişi devlet bakanı, dışişleri bakanı, başbakan ve cumhurbaşkanlığı yaptıktan sonra, siyasete yeniden neden soyunmak ister? “İntifada başlatmak” için mi?

BU MİLLET KRALİÇE'YE GÜVENİR Mİ?

“Adı” bu milletin tüm fertleri için karanlık işler, acı, gözyaşı olan Kraliçe ile iş tutan birine bu millet oy verir mi?

Sonucu belli olan bir şeyi bekleyip görmeye gerek yok.

Dalan, Gürtuna, Mumcu, Şener, Şahin ne kadar oy aldı onları Bahçeli'ye gönderseniz, o toplar, çarpar böler sonucu söyler zaten. “Bunlar seçime bile giremedi” diyorsanız, merak etmeyin “5. Parti” seçime girer. Girer ama ya sonra?

GÜÇLÜ OLAN DUA ALANDIR

Bu kadar iddialı şeyler yazmak kişiyi mahcup edebilir mi? Edebilir. Ama biz milletin, ümmetin, mazlumların nefes ve duasının kiminle olduğunu görüyor ve biliyoruz. Bu yüzden diyoruz ki, hayal kurmak güzel de, bir de sonucu düşünebilse insan…

Erdoğan'la sorunu olanların ayrılıp parti kurmasında sakınca var mı? Bence yok.

Sevgileri tükenmiş, doku uyumsuzluğu ayyuka çıkmışsa, birbirlerine zulmetmeye gerek yok. Milleti germeye ve yormaya da...

Herkes kendi çatısı altında daha mutlu olacaksa, gitsin 5'inciyi değil, 55'inciyi kursunlar. Kursunlar ki, enerjimizi boş işlere ayırmayalım.

Etiketler : , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank