content

24 Tem

Vücudunuzda Ne Kadar Yağ Olduğu Nasıl Ölçülür?

Teknoloji ilerlemesine rağmen vücut yağ ölçümlerinin ticari olarak satılan yağ analizörleriyle yapılması oldukça zordur.

Piyasada satılan ve empedansmetre olarak da bilinen muhtelif vücut yağ analizörlerinin sonuçları aletin kalitesi ve kişinin hidrasyon durumu gibi birçok faktöre göre değişkenlik gösterir.

yağ-ölçümü-150x150Bunların dışında vücut yağ ölçümlerini daha doğru yapan sistemler de vardır.

Dual energy X-ray absorptiometry: Özel X-ışınları kullanılarak vücudun çeşitli yerlerinde yağ, kas ve kemik oranları hakkında bilgi edinilebilir.

Air displacement plethysmography: Yumurta şeklinde bilgisayarlı bir odada vücut dansitesini belirlemek için kilo ve hacim belirlenir ve buradan vücut yağ oranı hesaplanır.

Sualtı kilo ölçümü: Hipodansitometre olarak da bilinen bu yöntemde suya batırılmış bir odada vücut ağırlığı ve vücut dansitesi ölçülürek vücut yağ oranı hesaplanır.

Vücut yağ oranının özellikle de batında içindeki kısmının MR (manyetik rezonans) ve BT (bilgisayarlı tomografi) ile ölçülmesi de mümkündür ama bunlar pahalı yöntemlerdir ve sadece yağ oranının belirlenmesi için uygulanması tavsiye edilemez.

Ultrason ile de ölçüm yapılabilir.

Kaynak: http://www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/fitness/expert-answers/body-fat-analyzers/faq-20057944

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank