content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

30 May

Van’ın Gerçek Hakk ve Halk Dostları

28.05.2014 tarihinde yapılan Esnaf sanatkarlar odalar birliği 18.olağan genel kurul toplantısı ve başkanlık seçimi Türkiye’nin birçok gelişmiş ili başta olmak üzere bir çoğunda benzerine çok az rastlanan nitelikte yapılan ve tüm odaların içinde ikame edileceği bir odalar birliği sarayının yapılması için yoğun çaba ve gayret sarf eden Faruk Alparslan bey ve yönetimlerini toplantı ve seçim oturumunun açılışını yapan Van il ticaret müdürü sayın M.Murat Keremoğlu’nun bu başarının görmezden gelinmemesi gereken büyük bir başarı ve emeğin sonucu olduğunu sözlerine ekledikten sonra,ticaret ile iştigal etmenin peygamber mesleği olduğunu ve bu ülvi mesleği icra eden insanların peygamber sünnetini gerçekleştiren bir sanatı ve mesleği icra etmenin haklı gururunu taşıdıkları ve bu mesleği icra ederken de bu hassas çizgiyi gözetmeleri gerektiğini dile getirdi.

Keremoğlu sözlerinin devamında peygamber efendimize selat ve selam getirmesi ve duygu dolu konuşması salonda olan ve esnaf ve sanatkarlar birliğine bağlı bulunan 19.odanın temsilci ve delegelerinin olduğu salonda yoğun bir sevgi seli ve alkış ile aynı duyguların paylaşılmasına icabet edildi.

Birlik başkanı sayın Faruk Alparslan ise söz aldığında bu birliklerin hepsini içinde idame edecek sarayın yapılması için bir çok yere başvurdukları halde olumlu netice alamadıklarını, akabinde sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan bey ve bakanlar ile görüşüldüğünü sayın Başbakanın bizatihi bu arsanın tesis edilmesi ve sarayın yapılması için sorumluluk alıp ve imza attığını dile getirmesi salonda olan herkesin ve tüm oda temsilcilerinin yoğun alkış tutmasına sebep oldu.

Madem iş çevresi ve Van’a yön veren bu iş temsilcisi insanlar gibi büyük sivil toplum örgütleri bu denli sayın Başbakan sevdalısıdır, o zaman insan ister istemez kendi kendine bir soru sormak gerekliliği ve sorumluluğu taşıyor. Şöyle ki; o zaman 30 mart 2014 seçimlerindeki başarısızlığın sebebi ve sorumluları kimlerdir diye sormadan insan edemiyor. Ve aslında bu soruya verilecek olan cevap gayet basittir.

AK parti il başkanı ve il yönetimi başta olmak üzere birçok partinin kolu aile şirketi haline gelmiş iken Başbakan sevdalısı bu insanlar mevcut yönetim tarafından küstürülmüştür ve de bu yönetim bu güzide yönetim ve sivil toplum teşekküllerini kucaklayacak yapıda değildir.

Bu söz konusu seçimde Van ilinde alınan oylar mevcut yönetime mal edilecek değildir, sadece bu alınan oylar Başbakanımızın kendi şahsına verilmiş oylardır.

Netice itibari ile il temsilcileri sayın Başbakanı temsil ettikleri münasebetiyle değerlendirmeye alındığı zaman Başbakanımızın hedef ve ülküsünü teoride bilen ancak bunu pratikte uygulamayan ve samimiyetten uzak insanların davranış ve tutumları bu denli büyük ve geniş kitlelerin temsilcisi olan sivil toplum örgütlerini küstürmese bile bunları bölgede güç olmak adına, sahip çıkılmak adına boynu bükük ve buruk bırakmaktadır.

Bu burukluğun ve sahipsizliğin giderilmesi ve Van’ın doğuda ve ülkemizde hak ettiği yere gelmesi ve sayın Başbakanımızın çok değer verdiği ilimizin gelişmesi, değişmesi ve ilerlemesi için il yönetiminde ciddi bir revizeye gidilmesi gerektiği inancını ve ortak görüşünü tüm Van halkı paylaşmakta ve bu konuda hem fikir olmaktadır.Durum böyle olduğu halde seçimin üzerinden uzun bir zaman geçmesine rağmen neden bu yapılanmaya gidilmiyor,Ankara’da bu işin önüne kimler geçiyor,körler ve sağırlar birbirini nasıl ve ne şekilde,yada ne adına ağırlıyor sorusunu da insan sormadan edemiyor!Geçmişe bakıldığı zaman ilk başta da vurguladığım gibi sayın il ticaret müdürümüzün peygamber mesleği olması gereği ile selat v selam ile açılışını yaptığı oturum da insanımız o kadar dindar o kadar devlet sever o kadar ahde vefakar olduğu halde geçmişte Van’lı olmayanları içinden seçip vekil yaptı, gelen valilerini destekleyip vekil yaptı, vali ise Van’ın kültürel ve sportif alanda tek temsilcisi olan Vanspor gibi güzide bir faaliyeti kendi ihtiraslarına kurban etti gitti. Madem böyle Van’a ve Van’lıya Vanlıdan başka kimseden fayda gelmez. Van halkı artık bu geçmişte yaptığı hataların farkına vardı ve bu hataları tekrarlamak istemiyor.

Bunun içindir ki bu yönetim başta olduğu sürece kaybeden AK Partimiz ve biz devlet ve millet sever insanlar olacağız. Kimimiz dernek olarak kayıp edeceğiz, kimimiz esnaf, kimimiz sanatkar ve kimimiz başka bir sektörün temsilcisi ama neticeye bakıldığı zaman kayıp eden Van ilimiz ve ilimiz nezdinde ülkemiz olacaktır.

Oysa Van’ın kendi içinde yetiştirdiği öyle münevver ve engin var olduğu halde neden görmezden geliniyor? Kim diye soracağınızı duyar gibiyim; gelin inanın size bunu sistematik olarak öyle dolu dolu bir yetişen insan ve adam gibi adam listesi çıkaracağım ki bunların her birinin kendi alanında işin başına gelmesi akıl tutulmasına yakalanan Van’ı çok kısa sürede ayağa kaldıracaktır. Ben yine de size birkaç isimden bahsedeceğim.

Bunlar; Başta akıl, fikir ve bilgi, donanım ve birikimi ile herkesle kendi gibi olan, gence genç gibi, çocuğa çocuk haleti ruhiyesi ile ve büyüğe büyük istekleri ile herkesle uyuşup uzlaşabilen Van ticaret il müdürümüz sayın M.Murat Keremoğlu abimizdir. Her anlamda getirileceği her mevki ve makamda asıl amacı ve gayreti halka hizmet ve hakka hizmet olacak abimiz neden her anlamda bulunacağı her makamın hakkını verecek iken hala bulunduğu Van il ticaret müdürlüğünde vekaleten görev yapmaktadır? Neden önü açılamamaktadır ve neden Van’a yapacağı hizmet ile Van’ın gelişim,değişim ve dönüşümüne gerçek manada katkısı olan bu Başbakanımız sevdalısı nice ağabeylerimizden biri olan bu maneviyat deryası bir su damlası muhasebesinde bile kabul görmemektedir.

Görülmediği halde şuan bulunduğu makamda halka elinden gelen ve gelmeyen her anlamda yardımcı olmaktadır. Hal böyle iken bu ağabeylerimiz neden Van’ımızıın geleceğinin dizaynında söz sahibi değiller? Gönül ister ki bu değerli insanlar en iyi hizmeti sunacak yerlere getirilsin ve en iyi hizmet ile halkı hakk ile buluşturan gerçek hakkın halk temsilcileri olsun.Bunlardan bir diğeri ise esnaf ve sanatkarlar odalar birliği başkanı sayın Faruk Alparslan bey, diğeri İdris Karael, Birlik vakfı başkanı sayın Rasim Arslan ve inanın size daha nice dava ehli, hakikat adamı ve gerçek memleket ve sayın Başbakanımız sevdalısı insan sayarım.

Ama her ne hikmet ise tüm bu gerçekler Ankara’nın görmesini engelleyecek şekilde bazı kanalların sansürüne takılmakta ve kendilerinden beklenildiği manada bir hizmet ve halk ve hakk namına fayda getirici hizmet alınamamaktadır.

İşte tüm çabamız ve yoğun gayretimiz bu münevver ve değerli ağabeylerimizin iş başına gelmesi ve akıl, fikir ve hakikat adamlarından hakk ve halk namına kendilerinden gerçek manada hizmet alınmasını sağlamaktır. Dileriz böyle gelmiş böyle gitmez.

Bu devran değişir ve minimize edilmiş paralel yapının Van’daki oluşumunun farkına varılarak bu kan emici sülüklerden güzel Van’ımız temizlenir ve Van’a Vanlıya halka ve hakka ciddi manada hizmet edecek bahsi geçen ağabeylerimiz getirilir. Bu duygu, temenni ve isteklerimizin sayın Başbakanımızın görmesini ve böyle gelen devranın böyle devam edip gitmemesi sağlanır.Selam ve dua ile selametle kalın.

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank