- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Üzerlerine Beton Dökün..!

Kanunsuzların, hırsızların, arsızların, yüzsüzlerin,birden fazla yüzlülerin.. Fırıldakların, alaverecilerin, dalaverecilerin, zengin fakir ayırmadan insanları bir değil, defalarca dolandırıp, hayatlarını karartarak.. Yuvalarını başlarına yıkanların..Aileleri,karıyı kocayı, ağabeyi, bacıyı kardeşi,kapı komşuları birbirlerine düşürerek ocaklarına incir dikenlerin.. Sayıları, çıkarılan onlarca yasayı uygulamakla yükümlü olan onlarca görevli kurumlar ve çalışanlarına rağmen bu ve benzeri kanunsuzların gerek Ankara da.. Gerekse Ünye de dayıları mı varda.! Sayıları her geçen gün azalarak, köklerinin şimdiye kadar çoktan kurumuş ve kurutulmuş olması gerekirken…Mantar misali artarak çoğalmaları..! Devletine bağlı, kanunlara saygılı insanları derinden yaralamaktadır.

Halkın ve devletin huzurunu kaçırarak, insanların devletine olan güven duygusunun sarsılmasına sebep olan kanunsuzların ıslahına yönelik onlarca kurum ve kuruluş ile bu kurumlarda görevli onlar, yüzlerce ve binlerce çalışanlara rağmen ülkede ve Ünye de seçilmiş en küçük devlet birimi muhtarlıklarda, belediye başkanlıklarında, il genel ve belediye meclis üyeliklerinde devlet adına millete hizmet yetkisi alanların içinden çıkan bir yada birden fazla menfaatçi muhtar,belediye başkanı, il genel ve belediye meclis üyesi yüzünden son derece önemli olan makamlar zarar gördü ve halende görmeye devam ediyor.

Bu ahlaksızlar ki onlar kendilerini bildiği gibi insanların büyük bir kesimi de onların kim olduklarını gayet iyi biliyor. Ülke genelinden ziyade biz yaşadığımız şehir olan Ünye de yukarıdan alta doğru seçilmişlerden, atanmışlardan, hangilerinin yüz kızartıcı fiili işledikleri ve halen utanmadan arlanmadan işlemeye devam ettikleri halde bu toplumumdan aldıkları çaldıkları yetmezmiş gibi daha çok soymak, almak ve biraz daha çok çalmak için yeniden aday olmalarını ve halka ve Ünye ye yaptıklarını yaşattıklarını kimseler bilmezmiş gibi sütten çıkmış ak kaşık misali, senden benden daha yüzlü olarak utanmadan, arlanmadan mahallemin ve köyümün muhtarlığına, belediyemin başkanlığına ve belediye meclis üyeliğine ben ya da bizler yeniden adayız diyebilmelerini anlamakta güçlük çekiyoruz.

Ancak sağduyusuna inancımızın tam olduğu ülkemiz insanları dâhil birlikte yaşadığımız Ünyelilerin.. Seçilmiş paragöz meclis üyeleri içinde makam ve mevkii işgal eden arsız yetkililer ile… Ünye merkez dâhil kasaba ve köylerde cürümleri niteliğinde ben yada biz gerek Ankara da,gerekse Ünye de bağlantı içinde olduğumuz iş gören dayılarımız sayesinde tavşana kaç, tazıya tut diyen..! Ve sıradan işe girmelerde asgari 1 milyon ile 2-2.5 milyon,üst düzeyde iş talebi olanlara dudak uçuklatan miktarlar asarında değişen rakamları kendilerini yada evlatlarını gerek Ünye gerekse Ünye dışında bir başka yerde işe yerleştireceklerine istinaden kişilerden…böyle bir iş talebinde bulunanlara karşı güya perde arkasındaki yetkili başkan adına aldıkları az yada çok parayı koydukları zarfın üzerine..! Kendilerinin bu kanunsuzluğa aracılık ettiklerini kimsenin anlamaması adına kendilerini kamufle etmek için başkan beye verilecek diye not yazmayı ihmal etmeyenleri önce yüce Allaha, sonrada Ünye de oy kullanacak seçmenlerin vicdanlarına havale diyoruz.

30 Mart 2014 tarihinde yapılacak seçimde bugüne kadar hatır gönül eş, dost, hala dayı, amca, bacanak, köylüm mahallelim veya yakınım diye destek vererek ülkenin, Ünye’nin ve insanların soyulmasına vesile olduğunuz, olduğumuz seçilmiş halen görevlerinin başında olan yüzsüzlerden ve arsızlardan ders çıkartarak… Yeni isimlere ve yeni yüzlere ki bunların içinde sevmediğiniz, ama üstlendiği görevin hakkını verecek kaliteye ve kariyere sahip üst düzeyde eğitimli, bilgili, görgülü kalıbının adamı mert insanlara.. Düşmanınız dahi olsalar destek verin. Çünkü mert insandan bugüne kadar hiç kimseye ve ülkesine zarar gelmemiş… Bundan sonrada gelmez. Bu nedenle, toplum olarak, büyük bir çoğunluğumuzun rahatsız olduğu.. İki yüzlü, bukalemun yapılı, toplumun yüz karası ki..! Bunlar insan olamaz..! Olsa olsa insan görünümlü varlıklar olarak niteleyebileceğimiz kendilerinden başka hiç kimseyi düşünmeyen ve kimseyi adam yerine koymayan bu zatları değil belediye başkanı ve meclis üyesi, muhtar bile yapmayın..

Muhtar ve belediye başkanlığına aday olanlar içinde, muhtar ise aza listesini, başkan adayı ise meclis üyesi listelerini ince eleyip sık dokuyarak.. İşinin ehli insanların yer aldığı en iyi listelerin ve adayların içinden en mükemmelini bulup iş başına getirmek için, kalan 30 gün boyunca, işinizden arta kalan zamanda seçimle yatıp seçimle kalkın ki.. Mahkemede bulunan yeminle dayak misali… Her defasında kötünün iyisini seçmek yerine, bu defa iyinin en iyisini ve en mükemmelini seçerek, kendilerini bulunmaz Hint kumaşı sananları.. Her defasında sizlerin iyi niyetleri sayesinde seçilip… zaferle çıktıkları sandıklara gömerek… üzerlerine beton dökün ki.. Aynı zihniyettekilere ibret olsun diyor, saygılar sunuyorum.
Ahmet Yenin
Üzerlerine Beton Dökün..!