content

01 Mar

Türk Milli Güç Unsurları (TMGK)

komuta merkezi toplanmıştır
Toplantıda; iç ve dış gelişmelerle iç ve dış tehditler gözden geçirilmiş, son siyasi, ekonomik ve askeri gelişmelerle, muhtemel gelişmeler konusu değerlendirilmiştir.

Türk Milleti düşmanı irticai ve bölücü ihanet çetelerinin devlet yapılanması ve legal görünüm altında faaliyet gösteren illegal oluşumlara karşı yürütülen çalışmalar hakkında ilgililerce Kurul'a bilgi sunulmuştur.

Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, TBMM ve MGK’nun iç ve dış gelişmelere ilişkin karar ve uygulamaları ele alınmış, huzur ve güvenliği ilgilendiren gelişmeler görüşülmüş, alınması gereken tedbirler üzerinde durulmuştur.

İç güvenlikte;
Sosyal patlama ve iç karışıklık riski üzerinde durulmuştur.
Siyasi partiler, Dernekler, Vakıflar, Üniversiteler, Diyanet, istatistiki verilerle irdelenmiştir.
Ülkeyi yönetenlerin, Meclisin, TSK komuta kademesinin Millilik vasfını kaybedip etmediği ve meşruiyeti değerlendirilmiştir.

TSK, Emniyet, MİT ve KGM’daki durum gözden geçirilmiştir.
Silahlı Kuvvetlerin yetişmiş mensuplarının darbe girişimi görüntüsü altında tasfiyesi gibi emniyet kuvvetlerinin de paralel görüntüsü altında yetişmiş unsurlarının tasfiyesi ile etkisizleştirme girişimleri görüşülmüştür.

Demokrasi, sosyal hukuk devleti ve kuvvetler ayrılığı ilkesine yönelik uygulamalarla, yargı’nın siyasallaştırılması ile hakim ve savcıların konusu ele alınmıştır.
Finans durumu, Merkez Bankası, muhtemel ekonomik kriz, riskler değerlendirilmiştir.

Medya’nın durumu ile gazetecilere yönelik sindirme faaliyetleri, kaynakların aktarımı, finans hareketlenmeleri ile çözüm süreci'nde gelinen aşama değerlendirilmiştir.
İrticai, bölücü, yıkıcı terör örgütleri ve gizli oluşumların güç ve, kaynak ve harekat kabiliyetleri gözden geçirilmiştir.

Dış politikada;
Suriye'de ortaya çıkan güvenlik sorunları ve Şah Fırat Operasyonu'nun görüşülmüştür.
Suriye'de çatışmanın mevcut dinamikleri, İslamcı be bölücü görünümlü terör örgütleri dahil risk ve tehditlerin ülke güvenlik ve istikrarına etkileri, Suriye bağlamında uluslararası alanda meydana gelen gelişmeler, sığınmacıların durumu ve yardımlar görüşülmüştür.

AB-Rusya, ABD-Rusya ilişkileri ile Ukrayna ve Kafkaslar'daki gelişmeler ele alınmıştır.

Yunanistan’daki seçimler ege adalarındaki Yunanistan tarafından ilhak edilen adaların durumu, Kıbrıs, kıta sahanlığı konuları değerlendirilmiştir.

Libya’daki yönetimin yaklaşımı, Yemen'de iktidar değişimi, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki durum, İsrail-Filistin ihtilafı gözden geçirilmiştir.

ABD-İngiltere-Fransa-Almanya-İsrail ve NATO bakış açısından risk ve tehdit değerlendirmesi ve mücadele konsepti ayrıntılı olarak gözden geçirilmiştir.

Musul’a yönelik İŞİD’e karşı ABD öncülüğündeki ittifakla birlikte harekata katılma konusu ve operasyonda yer alma konusu değerlendirilmiştir

Enerji alanındaki gelişmeler, riskler, fırsatlar ve enerji arz güvenliğini sağlayacak politikalar görüşülmüş, alınması gereken tedbirler değerlendirilmiştir.

Türk Milleti ile zihinsel çatışma içinde olan iç ve dış şer odaklarının hertürlü kirli, hileli, tuzak girişimlerine karşı;
duyarlı olunması ve kumpasa gelinmemesi konusunda halkın uyarılmasına ve bilinçlendirilmesine devam edilecektir.

Muhtemel iç ve dış gelişmeler durumunda tehlikeler nereden gelirse gelsin ve iç ve dış tehditler ne kadar büyük olursa olsun yıldırım harekat planları uygulanacaktır.

TÜRKİYE KARANLIK BİR SÜREÇTEN GEÇMEKTEDİR.
TÜRK MİLLETİ VE TÜRK DEVLETİ DÜN DE GÜÇLÜYDÜ, BUGÜN DE GÜÇLÜDÜR, YARIN DA GÜÇLÜ OLACAKTIR.
KİMSE ENDİŞE ETMESİN.

Etiketler : , , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank