content

18 Nis

Türk Milli Güç Unsurları Kurulu Açıklaması

Ekonomi, Terör, Enerji, Dış politika, Bölgesel gelişmeler ve İç Güvenlik paketinin ele alındığı toplantıda;
İçte ve dışta yürütülmekte olan algı operasyonlarına ilişkin değerlendirmeler yapılarak alınması gereken tedbirler görüşülmüştür....

Dış Politikada;
1915 olayları ile ilgili Avrupa Birliği'nin aldığı karar, Vatikan Papa’sının açıklaması, siyasi partilerin, gazetecilerin, akademisyenlerin açıklamaları ile bölge ülkeleri ile ittifak içinde olunan ülkelerle ilişkiler değerlendirilmiştir.

Ekonomide
Yolsuzluklar, kamu harcamaları, artan dış borç durumu, Dolar’daki artış, işsizlik, artan fuhuş, kamu kurumlarının yeni ek bina ve araç kiralama ile fahiş kira ödemeleri,
Örtülü ödeneğin iç ve dışta kullanımı, kayıtdışı ülkeye giren paralar, finans hareketlenmeleri,
insan, silah, akaryakıt, sigara, uyuşturucu kaçakçılığı, finans kaynaklarına ilişkin sunumlar yapılmıştır.

İç güvenlik uygulaması
Ağrı olayı ile ilgili olarak, vali, iç işleri bakanın, başbakanın, genelkurmay başkanlığının ve cumhurbaşkanının, siyasi partilerin açıklamaları,
Adana MİT tırları davası,
Darbeye teşebbüs ve casusluk iddialarıyla emniyet mensuplarına yönelik yürütülen operasyon,
Karanlık organize örgütlerin kirli gizli parasal ilişkiler değerlendirilmiştir.

Özel örgüt çalışmaları, İslamcı örgütlerin Türkiye’deki üsleri eğitim yerleri, finansal faaliyetleri değerlendirilmiştir.

Terör örgütlerinin uyuyan hücreleri ile yerel bölgesel ve ülke geneli ile yabancı elçiliklere yönelik saldırı yapabileceğine ilişkin duyumlarla, farklı meslek mensuplarına yönelik suikastlerin olabileceğine ve kalabalık yerlere infial oluşturacak bomba patlatılabileceğine ilişkin istihbNurullah Aydın'ın fotoğrafı.arat raporları değerlendirilmiştir.

Eğitim
Üniversitelere meydana gelen olaylar, KPSS soruşturmaları ile akraba kayırmacılığı değerlendirilmiştir.

TBMM, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Anayasa mahkemesi, Sayıştay, Yargıtay ve Danıştay anayasal görev yetki ve sorumlulukları ile kuvvetler ayrılığı ilkesi değerlendirilmiştir.

Türk Milli Güç Unsurları; iç siyasi, sosyal, dini, etnik çekişmelerin bir aktörü olmayacak, Türkiye Cumhuriyeti devleti ve Yüce Türk Milleti’nin varlık ve bekasına ilişkin her türlü iç ve dış tehditlere karşı duyarlı kalınarak, Bağımsız, Demokratik, Laik, Sosyal, Hukuk Devleti’nin gereklerini yerine getirmeye devam edecektir.
Yüce Türk Milleti’nin bilgisine sunulur.

Etiketler : , , , , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank