content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

10 Oca

Tüm İstanbul Siyasallı Arkadaşlara Merhaba,

Okuldaşlarımıza açık bu platformun düşünsel zenginlik içermesini herkes arzular sanırım. Bizler “sahibinin sesi” babında tek tip, tek elden, tek telden düşünenlerden olmamak durumundayız. Düşündüklerimiz ve düşündüklerimizi yazıya geçirdiklerimiz güncel, konjonktürel siyasal polemiklere endekslenmeden, çözüm üretici, vizyoner (uzak görüşlü) olması bir istanbul Siyasallı olarak bizlerden beklendiğini göz ardı etmemeliyiz. Farklı düşünce ve yaklaşımlar hem kendi “doğrularımızı” test etmeye hem de düşünsel zenginliğimizi daha da zenginleştirmeye katkıda bulunduğunu düşünmekteyim.

İstanbul Siyasalın kuruluş felsefesi tek tip ve tek boyutlu insan hedeflememiştir. Bu farklı düşünceleri dile getirirken (yazıya dökerken) de, çok dinli, çok dilli, çok kültürlü imparatorluklara başkentlik yapmış İstanbul gibi bir şehirde eğitim almış olmaklığımızı da bu kapsamda unutmamak gerekir. Hoşgörü bu kentin dokusundan, tarihinden, kültüründen bize mirastır aynı zamanda. Ve hoşgörü, düşündüklerimizi aktarırken empatiyi, beyefendiliği, hanımefendiliği, dilde nezaket ve nefaseti de beslemelidir.

Farklı olmalıyız, evrensel düşünmeliyiz. 600 yıllık bir imparatorluğun öyle veya böyle, eksiğiyle gediğiyle mirascısı olarak, 90 yıllık Cumhuriyet ve demokrasi deneyimimiz hala denemeler evresindedir. Evrensel demokrasi değerlerini ve insanlık uygarlığının (ki aslında Anadolu uygarlığı ve İslam anlayışı, bu uygarlığa, Avrupa’dan çok önceleri hümanizm (insancıllık) katkılar sunmuştur) toplumsal dokumuzla uyumlaştırılması aşasındadır. Tüm bu gel-gitler, deneme-yanılmalar ilerisi için umut vericidir. Hatırlarsanız bize okulda bir örnek verilirdi, 1789 Fransız devriminin temelini oluşturan kuvvetler ayrılığını ilk yazan Monteskiyö Fransız ihtilalini göremeden ölmüştür. Düşünsel mücadelenin getirisi bazen insanların biyolojik önrünü aşar.

Bu bağlamda farklı düşünceleri eleştirirken, günlük siyasal gelişme ve konjonktürün tazyikinden uzak, nezaketi ve inceliği elden bırakmaya özen göstermeliyiz.

Bu dileklerle tüm okuldaşlarıma selam ve esenlikler dilerim.

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank