content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

17 Kas

Topbaş, Kadıoğlu ve Başkan Uzun

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından alımı gerçekleştirilen 100 adet yeni İETT otobüsünün, Beylikdüzü Belediyesi Etkinlik Alanı’ndaki töreninde dikkatimi çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş'ın kendine duyduğu güvendi.
****
Yaptığı uzun konuşmayı, önündenki notlara bakmadan yaptı... Güvenli, kendinden emin, verdiği rakamlarla dünya başkenti bir kenti yönetmenin gururu vardı. Başardığını söylediği şeylerin dünyanın en büyük kentlerinde yapılamayacağını iddia ediyordu.
****
2004 yılından sonra kullanılan kaynağın 60 trilyon, eski parayla katrilyon olduğunu açıklıyordu. Bu rakamın yüzde 24'ünün ulaşıma kullanıldığını, İstanbul'un 2100 yılına kadar su sorunu yaşamayacağını iddia ediyordu.
Türkiye'de belediyelerin kaynak sorunu olmadığını, muhalefet belediyelerinin devletten ne alıyorsa kendilerinin aynısını aldığını söylüyordu. Metroya yaptıklarını yatırımı dünyanın büyük belediyelerinin bile bugün yapamayacaklarını idda eden Topbaş, 2019 yılında metroyla ilgili hedeflerine ulaşacaklarını belirtiyordu.

Kadıoğlu'ndan Uzun'a şok destek!

Törende en ilginç konuşmayı ise Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu yapıyordu. Kadıoğlu, yaptığı konuşmayla belediye başkan adayı olamayacağı iddia edilen Yusuf Uzun'a açık açık destek veriyordu. Öyle ki, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş'a dönerek, “Ben bu tarafa gelince, geçince büyük keyif alıyorum. Bazılarının dolmuşuna gelmeleyelim. Hakikaten çok güzel bir ilçemiz. Yusuf beyin buradaki katkısını görüyorum. Çok temiz, çok yeşil, çok bakımlı... Birileri kalkıp birşeyler söylüyor. Aman ha diyorum. Muhalefetin dolmuşuna gelmeleyelim” diyordu.
Kadıoğlu, Uzun'a destek veren konuşmasını yaparken alanda alkış sesleri yükseliyordu. Başkan Uzun'un yüzüne baktığımda ise bir mahcubiyet görülürken, ayrıca yüzünde bir şaşkınlık beliriyordu.
Başkan Kadıoğlu'nun konuşmasını özellikle, Beylikdüzü Belediye Başkan aday adayları; Vehbi Orakçı, Velittin Küçük, İbrahim Bülbüllü, Mehmet Üzer, Dr. Atilla Yılmaz'ın karşısında yapması daha da anlamlı bir hale dönüşüyordu.

Dolmuşa gelmeyelim!

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, 100 yeni otobüsün bölgeye hayırlı olmasını dileyerek şunları söyledi: “Çok sevindim. Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş, ulaşımda bu bölgeyi unutmadınız, unutmuyorsunuz. Ulaşımda; metrobüs ve otobüslerle halkımıza çok büyük kolaylık sağlıyorsunuz.  Beylikdüzü halkı ve Esenyurt halkı adına teşekkür ediyorum. Ben bu tarafa gelince, geçince büyük keyif alıyorum. Bazılarının dolmuşuna gelmeleyelim. Hakikaten çok güzel bir ilçemiz. Yusuf beyin buradaki katkısını görüyorum. Çok temiz, çok yeşil, çok bakımlı... Birileri kalkıp birşeyler söylüyor. Aman ha diyorum. Muhalefetin dolmuşuna gelmeleyelim. Allah için söylüyorum ki, bu tarafa geçince içim başka bir güzel oluyor. Hayırlı olsun diyorum”
****
Tören bitiminde Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'na, yaptığı konuşmanın anlamını sorduğumda şöyle yanıt veriyordu: “Bana yakışan buydu”Kadıoğlu verdiği yanıtla, Ağabey belediye başkan olarak bölgede ağırlığını ortaya koyuyordu.. Ayrıca Başkan Uzun ile arasının açık olduğuna yönelik iddialara son noktayı koyuyordu.
****
İETT otobüsleriyle ilgili Kartal'da yapılan törendeki kalabalığın cılızlığına bakınca, Beylikdüzü'nde toplanan kalabalığın anlamını farklı bakmak gerekiyor. Beylikdüzü'ndeki tüm belediye başkan aday adayları alana insan kattılar. Törenin görkemli olabilmesi için üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirdiler.

Son söz: İstanbul'da Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş'ın sokakta büyük bir karşılığı var. Gittiği her yerde vatandaşların kendisine büyük bir teveccühü var. Ve bu teveccüh, 2014 yılında 3. kez Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçilmesine neden olacaktır.

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank