content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

14 Ara

Tezauf-i Şahsiyyet

Gözünü zinadan alnını secdeden alamayan ey tezat mahlukat!. Ne beşerden geçebildin, ne de hakikaten. Hem dünyayı hem ahireti istemek bu olmasa gerek. Ya beşerden geç ilaha ulaş, ya ilahı bırak beşerle oyalan.

Kimi kandırdın bunca zaman sen?
Allah affeder şüphesiz.
Ama sen aşırıya gitmedin mi?
Onun sana değil senin ona uyman gereken bir dinî işine geldiği gibi kullanıp da göz boyamaya kalktın!
Her mecliste dini sohbet yapacağım diye ilgiyi üzerine çekmendeki amaç neydi? Beşere kanmak kadar kandırmakta kolay. Amenna. Ya Allah?

Yaptığın haksızlıklar, yediğin kul hakları...
Sonra imanın şartı beştir deyip ibadete koşman. Yaptığın ibadetler tüm bunları örter mi sandın? İmanın şartı beştir şüphesiz ama en başta güzel ahlak gelir.
Sen ahlakı baştan kaybetmişsin!

Dünyayı kendi ekseninde dönüyor zannetmekten etrafındakilerin acizliğini, çaresizliğini görmedin bile. O kadar kör dün ki- ha yanlış anlama bu kalp körlüğü - insanî hassasiyetini bilemedin bile. Seninki şekilcilikti kanaatimce. Hiçbir vakit rûhen teslim olamadın. Oysa islamiyet bir teslimiyet dinîdir. Bedeni olduğu kadar kalbi de kıbleye -Allah a- çevirmektir. Sen sadece bedenle yaptın.

Ey tezat mahlukat!

Vicdanın rahat uyuyabiliyorsun ya ona şaşar dururum! Hiç mi uyanmazsın gaflet uykusundan?
Bir elinde ateş diğerinde su varken neden söndürmezsin o ateşi? Madem bunlar zamanın tarzıydı açıp okusaydın ya ne diyordu Allah ın farzı!

Gününü gün edip eğlenmek kolay. İnsanlara akıl vermekte hakeza öyle.

Şeriat gelse de alsa kelleni! Ben namaz kılıyordum deyip isyan mı edeceksin. Din Allah ın dini ve kalpleri en iyi bilen de O dur. Kendini kendin kandırdın be beşer! Sen şaşıp dönmedin, şaştığın yerde yeni inanç uydurdun. Ne yazık ki uydurduğuna inanmakla kaldın.

Kendini bile kendinden koruyamayan ey beşer!

Bu sözler ruhuna işlemeden beden duvarından çekip geri dönecek. Bundan eminim! Çünkü sen yalakaydın ve sana yalakalık yapanı sevdin. Onlara yedirdin sadece paranı. Senin için Yardım etmenin lügatteki karşılığı buydu. Tek derdin tanınmam daha fazla para kazanmaktı. Kendince aykırı fikirlerin vardı güya. Oysa o fikirler islâmdan beri, sen tamamen beriydin. Belli kalıplar etrafında döndün durdun yıllarca.
Hatayı hatayla kapatmaya çalışmam ne büyük bir gaflet.
Uyan ey tezat uyan gaflet uykusundan!

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank