content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

30 Nis

Tecavüz Günlükleri – Işıkları Kapat Tanrı

Kız doymamış, hala anti-tecavüz niyetile geliyor. Dümbükün birini kandırmış, bir de onun bir arkadaşı daha. Niyeti nedir? Yenilmeye doyamadım, gelirim gelirim hava atarım.

Söylediği yalanlar ağzına patladı. O yüzden geliyor. Hem taciz hem içsel bir sindirme niyetile.

Onun evvelinde gün boyunca karanlık madde denen şeyi düşünüp duruyordum... Dünya bilim insanları pek çok “yeni” konuda model-hipotezler üzerine çalışıyorlar, düşünüyorlar.

Evren modelleri, karanlık madde, lan var mıyız yok muyuz..gibi konular.

Benim, zaman zaman esrik yazılarımda kullandığım kelime: karanlık. Ben bu kelimeyi metafor olsun diye kullanmıyorum: bir karanlık gerçekten var ve o karanlık, ışık diye bildiğiniz şeyle ilgili değil.

Yine de, karanlığa ilk adım gözlerinizi kapamakla atılır.

Bu olmaklığın berisi elbette ki olmamaktır. Olmamak, siyah ile ilgili değildir.

Işık bizi yanıltır. Bilmem kaç yaşına geldiniz, ve hala pek çok şeyi anlamadığınızı, mesela insanları tanımadığınızı söyleyebiliyorsanız, demek ki ışık yeterli değil. Işığı daha da parıldatmak da yeterli değil. Veya yine, dış kavramlarla kendinize bir iç bakış yapmaya kalktığınızda yine işe yaramıyor ışık denen şey.

Bir şeyin “olması” için görünmesi yetmez. Sizin olmamanız için gözlerimi kapamam yeterli. Ve daha nettir bir saniye bile öylecene durmak, o karanlıkta durmak.

Biz kusur görmeyiz

Kusur denen şeyi hata olarak görmemek gerekir. Ondalık denir matematikte. 9,23. Kusur, küsür. 9 denen şeyin, size göre, kusurlu olmaması 0,23'e sizin sol taraftan bakışınızdan kaynaklanır; sağdan bakan kimdir?

Aydınlığa karanlıktan bak bir kere de ne olacak.

Karanlık madde denen şeyin çağrışımları ilginç. Şeye götürdü beni o çalışmalar:

Karanlık madde, karanlık veya karanlık ruhlar, veya beziki şairler. Keats gibi şairler mesela. Her neyse! İlk adımı atınca, gözlerinizi kapayınca, tanım yapamamazlık size neyi çağrıştırıyor? Ne aklınıza geliyor? Tanımsızlık, eşsizlik demek.

Eşsiz olan tanrı karanlıkta saklanıyor -duruyor- büyük olasılıkla. Onun, sizin, birbirinizi bile azıcık göremeyecek kadar yetmeyen ışık tanımlarınız.

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank