content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

22 May

Tecavüz Günlükleri – Doktor Anonymous ve Siber Mallar

Hacker'lık deyince aklıma Hacer nine reklamı geliyor ilkin.

Geçenlerde bir haber yayıldı hemen fakat pek de etkisi olmadı yurttaşların üzerinde. Anonymous, 33 hastanenin hasta veritabanlarını yürütmüş. Türk hastanelerinin tabii ki. Sanırım, kalıcı olarak da silmişler veritabanlarını.

55 milyon vatandaşlık bilgisinin çalınması da yeterli bir etki yapmadı yurttaşların üzerinde. Veya yaptıysa, demek ki biraz etkisi oldu da kafalarda çukur açıldığı için 33 hastane veritabanı bombası işe yaramadı.

Hacker'lığa hiç ilgi duymadım. Sadece, yıllar içerisinde, belirli sebepler yüzünden güvenlik önlemleri konusunda epey bir şeyler okudum. Önlemler konusunda okuduğum ve denediğim şeyler in çoğu işe yaradı...gibi.

İşe yaramadığı zamanlar da olmuştur. Niye? Kötü niyetli insanlar, hiç tahmin edilemeyecek yollar bulup güvenlik bariyerlerini aşmış olabilirler tabii ki. Çıplak fotoğraflarımı bulmuş olabilirler.

Anonymous. Zaman zaman ülkeler arası veya ülke içi gruplar arası sataşmalar oluyor; hepimiz de izliyoruz.

Olan şeylerin çoğuna “siber savaş” demek pek mümkün değil. Çünkü, büyük ve güçlü ülkeler bile bilgisayarlar arasındaki bu sinyalik itişmelere “siber savaş” demek konusunda bir fikir birliğinde değiller. Kısacası; “siber savaş” dediğimiz şeyin tam tanımı yapılmadı.

Anonymous farklı bir yapılanma. Türkiye'den kimi Türk gurupların küçümsediği gibi “küçük” bir gurup değil. Küçük veya büyük sıfatı da bu yapılanmaya dahil kişilerin sayısıyla alakalı değil.

Arada bir diyorum: değişen şu dünyayı, İnterneti de, pek de tam anlayabildiğimizi sanmıyorum.

Türkiye'deki gurupların hemen hemen hepsi “dini” veya “milli” amaçlarla varlıklarını sürdürüyorlar. Yine hemen hemen hepsinin yapabildiği tek iş web siteleriyle uğraşmak.

Anonymous, bizim düşmanımız ise... düşmanımızdan öğreneceğimiz çok şey de olabilir.

Anonymous; bu yapılanma, yeri gelir Meksika'nın en azılı uyuşturucu kartellerini tehdit edip korkutabilir. Ki bunu yapmıştır da.

Yani meselelere, gerek hep dini gerek hep milli bakarak, değişen dünyaya bakamıyor da olabiliriz...

İşin daha da özü: web sitesi hekleyerek olmaz bu işler.

Anonymous, devlet hastanelerinden çalmış olduğu bilgilerle ne yapacak acaba?

Hadi bizimkiler! Biz de Pentagon'u çalalım.

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank