content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

24 Mar

Tarihimiz Işığımız Olmalı

Son zamanlarda terör lanet yüzünü iyice gösterdi.  Aslında hiç unutturmadı ki. Nice ocakları söndürmeye devam ediyor.  Ülke genelinde olaylar büyümeye başladı. Halk tepkisini göstermekte çekinmiyor. Şehit edilen asker ve polislerimizin acısı dinmeden yenileri eklendi. Bayramda bile kan akıtmaya devam ettiler. Bayramlarımızı dahi kana buladılar. Dört gözle beklediğimiz birlik beraberlik, dostluk, kardeşlik kaynaşma, yardımlaşma ve dayanışmanın yoğun yaşandığı küslerin barıştığı bu mübarek günlerde bile kan akıtmaktan çekinmeyerek çirkin yüzlerini göstermekten geri kalmadılar.

LANET OLSUN BU YARATIKLARA.

Bu insanlarda Allah korkusu, insanlık, merhamet olmadığı açıkça belli. Bunlara insan denmez.

Asırlardır beyliklerden, Selçuklu dönemine, Osmanlı imparatorluğundan Türkiye Cumhuriyetine kadar sahip olduğumuz topraklara göz dikenlerin savaşarak yenemediği Türkleri ancak etnik ayrımcılık ve mezhepçilik yaparak yıkmaya çalışmaları hızlanmıştır. Dost görünüp düşman olan Ülkelerin İç karışıklık çıkartarak bizleri bir iç savaşa sürükleme senaryoları sahneye konulmuş adeta halkımız kışkırtılmaya birbirine düşürülmeye çalışılıyor. Çünkü insanların da bir tahammül noktası dayanma gücü vardır.

Emperyalistler Ülkemiz başta olmak üzere orta doğunun zengin petrol yataklarına, yer altı zenginliklerine sahip olan ülkelere göz dikmişler. Bu ülkelere sahip olmak için ise etnik kimlik çatışmalarını ve mezhep ayrımcılığını ortaya atarak ateşlemişlerdir. Kendilerine yandaş toplamış beyinleri yıkamış belli bir çevre elde etmişlerdir. İç karışıklıklarla insanları birbirine düşürerek bölücülük yaratıp iç savaş çıkmasını sağlayıp işlerini kolaylaştırmaktadırlar. Amaçları da budur.

Türk ve Kürt halkını birbirine düşürerek Türkiye Cumhuriyetini bölme çabasında olan dış güçler önce sağ-sol davası, sonra Alevi-Sünni olayları ve Şimdi Türk-Kürt halkı üzerine oynanan oyunlarla sahnedeler.

Her başarısız plan ardından yeni planlar yeni senaryolarla sahnedeler.

Türk-Kürt-Alevi-Sünni-Laz-Çerkez ayrılmaz bir bütündür. Çanakkale, Kurtuluş savaşları başta olmak üzere Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşuna kadar yaptığımız bütün savaşlarda sırt sırtta vererek canımızı, malımızı emanet ederek savaşmadık mı? O zamanlar birbirimize bu kadar güvenip kardeş dediğimiz insanlarla bu gün ne oldu da böyle ayrımlar yaşıyoruz. Hepimiz iyi biliyoruz ki PKK Ermeni asıllı ve ermeni uşağıdır. Ermenilerin Türklerden intikam almak için kullandığı maşadır. Kürt Vatandaşlarımızın da PKK’lı olmadığını gösterme zamanı geldi de geçiyor bile.

Bütün halkımızın sağduyulu olması ve bu oyunlara gelmemesi gerekir.  Kendi çıkarları için bizleri kullanamaya çalışan ve birbirimize düşürenlerin ekmeğine yağ sürmeyelim. Bu durum kimlerin işine gelir, kimin çıkarına dokunur artık herkes anladı.

Tarihimiz ışığımız olmalı. Geleceğimizi aydınlatmalıdır.

Tarih bizim en büyük rehberimiz ve tercümanımızdır. Tarihimiz boyunca bize kim dost,  kim düşman gördük.  Biz Türk Milleti olarak kime iyilik yaptıysak, bağrımıza basıp acıdıksak döndü sırtımızdan vurmaya kalktılar. Bu nedenle dostumuzu düşmanımızı iyi tanımalı oyunlara gelmemeliyiz. Bu ülke bizim. Boşuna dedelerimiz yokluk içinde cephelerde savaşıp, Şehit düşmedi. Başka bir Türkiye Cumhuriyeti Yoktur. Sahip çıkalım oyunlara gelmeyelim. TÜRKİYE CUMHURİYETİ BİR BÜTÜNDÜR, ASLA BÖLÜNEMEZ.

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank