content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

31 Oca

Sorusuz Bir Cevap

Kör dövüşüne de benziyor bu bizimkisi. Karanlık. Amaç nedir?; onu da anlamış değiliz. Senin de anlamadığına kalıbımı basarım. Zaten bir kere kalıp çıkardı mı üretim kolay olur. Daha çok kalıbımı basarım. Sen de bas kalıbını. Sen de daha çok kalıbını çıkar. Denge denk olmuş oluruz böylece.

Hayat hakkında yorum yapanların, yaptıkları yerinde-mantıklı yorumlar bir yana, çok da umursadıklarını düşünmüyorum. Söylenecek bir şey yok hayatın ne olduğuna ilişkin. Fakat yine de şunu söyleyebilirim ki, ki bu onun hakkında yorum yapmak anlamına gelmez kesinlikle; hayat, insanın gazını alıyor, öyle veya böyle.

Karanlık.. demiştik. Biz, birbirimizi yaratmış da olabiliriz. Her gün senin ağzını burnunu kırıyorum. Benim de kırılıyor, fark ediyorum bunu. Sıkı çalışıyorsun, itiraf etmeliyim. Bir türlü öldüremiyoruz birbirimizi. Veya.. bu bir sevme şekli... Başka türlü sevmeyi bilmiyor olabiliriz. Çok zaman oldu. Hatırlamıyorum artık, gözlerimizi kim bağlamıştı. Hatırlamak da yoktu, olasılıkla.

Şu gördüğün her şey... delice sevmeler. Yarım sevmek sevmek değildir. İş odur ki dehşetini de, öldürüşünü de sevesin. Gerçek olan... şu gördüğün her şey.. her şey ve her şeyin içinde herkes de dahil, sevilmek daha makbul onlara. Günahlarını da almayalım herkesin. Herkesten, herkes diyebilecek kadar çoğu çıkardığımızda geriye kalan kör döğüşçüler de vardır mutlaka.

Şikayetçi değilim. Işıklar gözümü alır hep. Bence açık etmez ışık hiçbir şeyi; aksine, gizler. O kadar hızlı uçabilen bir şey: ışık. Bu kadar hızın gözümüzü de alıp kaçmadığı ne malum. Alıp gitmedi-gitmez, diyebilirsin, ışığa. Onun kadar hızlı olmadıkça sen neyi alıp götürmekte olduğunu bilemezsin; gözlerini kapamadıkça.

Gözlerini kapatman ölüm demektir, biliyor musun. Seninle her an ölmek. Hayat gidiyor çünkü. En iyisi hep seninle ölmek.

Bu kör dövüşünde, seni öldürdüm mü yoksa. Veya, aynı olasılıklı durum: sen beni öldürdün mü yoksa. Fakat fark etmez. Giden birşeyin içinde değilsek, hayat gibi mesela, nerede durursak duralım senli olsun yeter ki. Sesimizi duyan var mı. Bu bir soru değil.

 

 

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank