- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Sona Çerkez’den: Ben Dünyayı Tanıyorum

Azerbaycan çıkışlı yayınlar, Bakü baskılı kitaplar bana ulaştıkça sevincim ve mutluluğum artıyor. Nedeni; Buradaki kardeşlerimizin, dostlarımızın Türk dünyası kültürüne verdiği önemin ortaya çıkması, netleşmesi, gözler önüne serilmesi.Şair, yazar, araştırmacı, bilim kadını Doç. Dr. Sona Çerkez Kuliyeva’nın yeni kitabı “Ben Dünyayı Tanıyorum” 172 sayfayla Bakü’de Günyüzü gördü, okurlarıyla buluştu, buluşturuldu.

Önsözde Bahtiyar Vahabzade’nin 28 Temmuz 1995 tarihinde Günay Gazetesinde Sona hanımla ilgili yazdığı bir yazısı, Emektar gazeteci Flora Halil zade’nin Kaspi Gazetesinde Mayıs 2013 ‘de yine Sona hanımla ilgili yazdığı bir yazısı alınmış, sayfalara aktarılmış.

Sona Çerkez hoca, duygularını harmanlayıp toparlarken yorgunluk, zorlama, sıkılma hissetmiyor. Yazdıkları, yayınladıkları bu görüşümüzü doğrulamakta…

Rahmetli eşiyle birlikte çekilmiş bir fotoğraf ilk sayfalarda dikkat çekiyor.

Bu fotoğrafın altındaki dörtlükteki mısralarda duygu zenginliğini ortaya koymakta...

Bu dörtlük şöyle:

Sensiz bu dünyanın tek bir rengi var,

Gündüz de gözümde siyah gecedir..

Senin için bileydim orada bensiz,

Öteki dünyanın rengi nicedir?

1995 yılından beri, kitaplarında, araştırma ve yazılarında, şiirlerinin mısralarında rahmetli eşi, hayat arkadaşı, folklor ve bilim adamı Çerkez Guliyev’den sözeden Sona Çerkez hoca, bu kitabında da değişik yıllarda yazdığı şiirlerinden örnekler, önceki eserleriyle ilgili Türkiye’de ve Azerbaycan’da yayınlanan yazılardan örnekler, Türkiye’de katıldığı etkinliklerin katılım belgeleri, kendisine ithaf edilen şiirlerden seçmelerle birkaç aile fotoğrafına yer vermiş…

12 kitap yayınlayan Sona Çerkez, yazdıkları yayınladıklarıyla, Türk Dünyasında önemli bir köprü görevini başarıyla yerine getirmektedir. Tebriklerimi saygılarımı sunuyorum efendim.