content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

11 Şub

Sohbet Bitti, Konuş Kendi Kendine…

Eveettt sohbet devri bitti, devir kendi kendi konuşma devri. Sohbet edecek kimseyi bulamayınca etrafta kendi kendine konuşmalar başlar ufaktan ufağa...
Gerçekten sohbet edecek kişi olmadığı için mi, yoksa kişi çokta herkes kendi alemine daldığı için mi insanlar kendi kendine konuşur oldu tartışılır. Çoğumuz karşılıklı sohbet etmekten çok sohbet edenleri dinler yada izler olduk.

Her şey bir kumandaya endekslendi. Konuşuyoruz konuşmasına ama sessiz sedasız... Arada sadece takır tukur tuş sesleri... Kavgamızda, sevgimizde parmaklarımızın ucunda.

Bazen yumuşak, bazen sert ama her ses birbirinin benzeri. Nerede Şermin ninenin gönülleri saran şen sesi, nerede Munise teyzenin tatlı munis sesi, nerede Hasan Emminin kulakları dolduran gür sesi, nerede gerçeği hikaye gibi anlatan Kamber dedemiz? Aradınız bulamadınız yada arama zahmetine girmediniz. Arasanız onlar olmasa da onlar gibilerin azınlıkta da olsa var olduğunu görürdünüz.

Hep var olacaklar kimse farkında olmasada onların.
Kulaklar tıkandı tüm seslere kulaklıklarla. Bir şey soruyorsun yanındakine, bakıyorsun hareket yok. Yüksek sesle seslendiğinde isteksizce kulağına gidiyor elleri. O zaman fark ediyorsun seni neden duymadığını.

Kulaklık elinde başka gezegenden gelmişçesine şaşkın, sanki ilk defa konuşan birine rastlıyormuş gibi boş boş bakıyor suratınıza. Siz sorduğunuz soruyla başbaşa kalıyorsunuz ondan daha şaşkın... Kendi kendine söylenip durursun sonra. Kendin konuşur kendin işitirsin. Çoğumuz konuşurken konuşamaz, işitirken işitemez olduk özrümüze özür ekleyerek.

Allah daha başka özürler eklettirmesin özürlerimize. Sohbet edebileceğimiz birileri her daim olsun hayatımızın içinde, kenarında değil. Muhabbetten sevgi doğar, hayatımızdan muhabbeti, gönlümüzden sevgiyi eksik etmeyelim.
Aslında aylardan beri yazmak istediğim bu konuya benzer bir konu vardı fakat yüreğimin sesi parmağımı başka harflerin üstüne götürdü.

Onu da bilahare kaleme almak umuduyla bol sohbetli günler diliyorum herkese.
Muhabbetler en koyusundan, çaylarınız en tazesinden açık olsun. Yüzleriniz güleç, dilleriniz tatlı olsun.

Herşeye gözünüz, gönlünüz doysun ama güzel sohbetlere, muhabbetlere doysanız da doyumsuz kalın devamı olsun diye.
Ayşe YILMAZ
DOĞA(L)CA
ay@yerelyonetim.net

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank