content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

30 Tem

Siyasette Yumuşama Dönemi Başlayacak mı?

Akıl dışı kalkışmadan sonra siyaset alanında yumuşamanın başlayacağını; kavgacı/kırıcı/dışlayıcı /suçlayıcı üslupların terk edileceğini, katılımcı/şeffaf/denetime açık bir yönetim tarzının benimseneceğini; diliyor ve ümit ediyorum.

1-Cumhurbaşkanının muhalefet liderleri ile bir araya gelmesi, çok doğru bir davranıştır. İnşallah, devam eder, gider. Zira; demokrasinin korunmasında muhalefet liderlerinin tutumunun ne kadar önemli olduğu bir defa daha görülmüştür. Bundan sonrası için de önem arzetmektedir.  Zira; Cenab-ı Hak (cc) korusun hala bir suikast ve iç savaş tehlikesinin varlığından söz edilmektedir. Birlik ve beraberliğin güçlendirilmesi, hain teşebbüslerin engellenmesi, dış mihraklara cesaret verilmemesi açısından büyük önem arzetmektedir. Gün, ülkeyi düşünme günüdür. Şahsi problemleri, bir tarafa bırakma günüdür.

2-Bu olayda İsrail-NATO-ABD ve AB’nin rolü olmuş mudur? Çok iyi araştırılmasının gerektiğine inanıyorum. Zira; BOP hızlandırılmış görünmektedir. Türkiye’yi kaosa sürüklemek; iç savaş çıkarmak; kendi dertleri ile uğraşır/ içine kapanık hale getirmek; Suriye-Irak gibi ülkelerdeki olaylarla ilgilenemez hale sokmak hedeflenmiş olabilir. Buna mani olmanın yolu da, birlik ve beraberliğin güçlendirilmesinden geçmektedir. Bilgi kirliliklerine provakasyonlara geçit verilmemelidir. Bu da iktidara düşer. Titiz araştırmaları, adil davranmayı, hukuk düzenine uymayı, yalanlara/ iftiralara geçit vermemeyi, yeni kırgın kitleler üretmemeyi gerektirmektedir.

Mesala; hainlar mezarlığı ve hainlarin cenaze namazının kılınmaması fetvaları  yanlıştır. Ölen ölmüştür. Geride kalanları hayat boyu mutsuz edecek, tepkilere kaynak olabilecek, davranışlardan kaçınılmalıdır. Bunları yararı yoktur, zararı çoktur. Zaten toplum vicdanı ve tarih gereken değerlendirmeleri yapacaktır. (PKK’lıların bile cenaze namazı kılınmaktadır.)

3-Kurunun yanında yaşın yanmasına; masum kişilerin mağdur edilmesine geçit verilmeyeceğini düşünüyorum. Mesela;

a)Emir kulu erlerle ilgili müspet düşünceler ve uygulamalar ümit vermektedir.

b) TBMM bünyesinde bir araştırma komisyonu kurulması, çok doğru bir uygulamadır.

c)kapatılan okullarda okuyan öğrencilerin mağdur edilmemesine gayret gösterileceğini düşünüyorum. Yüz binlerce evladımız ve aileleri bir an önce huzura kavuşturulmalıdır. (Mesela okulu kapatmaktansa hastaneler gibi yönetimlerini denetim altına almak, daha kolay olmaz mı?)

d) Terörle mücadelede bir aksamanın olmaması, çok önemlidir. Hainlere fırsat verilmemeli, il ve ilçelere tekrar sızmaları önlenmelidir. Uyuşturucu-sigara- akaryakıt- silah vb. kaçakçılıklara fırsat verilmemelidir.

e) Yüzde 99’u darbe karşıtı olan silahlı kuvvetlerin itibarı korunmalıdır.

Yüce Rabbim (cc), ülkemizi korusun. Kötü niyetlilere fırsat vermesin. Kaostan, iç savaşlardan, suikastlerden, iç ve dış düşmanların tuzaklarından muhafaza buyursun. Hepimize vatan sevgisi/ basiret/ feraset ve birlik olma şuurunu lütfetsin.

Etiketler : , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank