- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Siyasete Paraşütle İnmek

Veya  tepeden inmek. Bir yere  konulmak. Beklenmedik şekilde, umutla o yeri bekleyenleri ters  köşeye yatırmak. Parti içi  demokrasi güzeldi, hoştur ama… Tepeden  inme ve indirmeler sık rastlanan vakadır!

***

Bir  partide birkaç kişinin aday olup, kıyasıya mücadele ettiği, hayallerini kurduğu  koltuğa olmadık zamanda, umulmadık ismin getirilmesi çok fena gaz  yapar. Adamın  karnını şişirir. Boğaza  kadar yanma yaratır. Kafadaki  yedi delik organı bir an işlevsiz bırakır. Sessiz  isyan içeride patlar. Dışa  vurum yansımaz. Cesaret  gösterip konuşana da kapının kolu işaret edilir. O  cesaretin faturası siyasette geleceğe iliştirilir.

***

Siyasette  tepeden inen önce yabancılık çeker. Çevredekilere sadece bakar. Kutlamalar ağız hareketli  tebessümdür, gözler donuktur. Şaşkınlık  kayboldukça, çevre kalabalıklaşır. Anlaşılır  ki… Tepeden  inmenin gücü kendini göstermiştir. Bir gün  sonra hava değişir. Antipati  sempatiye dönüşür. Hiç kimse  de” Tepeden indi, hak yedi”, “Dağdan geldi, bağdaki kaldı”  muhabbetine girmez.

***

Aslında  bu duygu… Anlatılmaz yaşanır. Siyasette tepeden inmek şurubu bol  kaymaklı ekmek kadayıfıdır. Tadanlar  bilir!

***

Konu  nereden mi tepeme indi? CHP’den  20’ye yakın aday adayının olduğu Konak Belediye Başkanlığı için İzmir Barosu  Başkanı Sema Pekdaş ismi tepeden inince. Açıkça  belirteyim… Kadın aday çıktığı için  sevindim. Bir yetmez, üç  olsun. Üç de yetmez 5 bin 555  olsun. Yakışır.

***

Bayan  Başkan Pekdaş, bastı istifayı aynı gün koltuğu bıraktı. Açıkça  duyurdu: “Teklif ettiler, uygun  gördüm” Kim,  nerede, nasıl detay vermedi. Baro  Başkanlığı alttan gelen istekle bırakılır mı? Tabii teklif en tepeden  olacak. Sonrası  kazaya gelmeyecek, “pardon”  denilmeyecek.

***

Açtım, İzmir Barosu resmi  sitesini. Tüm  üyelere duyurmuşlar: “ Başkanımız yerel seçimde aday  olacağını…” Aday  adayı değil! *** Hayırlı  olsun. Allah tepeden  düşürmesin!

****