content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

08 May

Şimdi Damat Gelecek!

Ak Parti Genel Başkanı Başbakan Ahmet Davutoğlu Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a istifasını sundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Davutoğlu'nun istifasını kabul etti.

İstifanın hemen ardından Ak Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantı yaparak 22 Mayıs'ta olağanüstü kongre kararı verdi.

20 ay sürdürdüğü görevinden halktan 25 milyon oy alan Ak Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu basın açıklaması yaparak istifa etmediğini sadece bu şartlar altında önümüzdeki olağanüstü kongrede aday olmayı düşünmüyorum diyerek sadece görevi bıraktığını açıklayarak 22 Mayıs günü Ak Partinin olağanüstü kongreye gideceğini belirtti.

Ak Partinin sayılı günler kala muhtemel başbakan adayları arasında ben en güçlü isim olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı olan Berat Albayrak ismini ön plana çıkarıyorum. Muhtemel yedek isimlerim ise Bekir Bozdağ veya Abdullah Gül tekrar kıpırdayabilir diyorum.

Ak Parti yeni genel başkanını seçtikten sonra muhtemelen kasımda erken seçim gözüküyor.

Eğer erken genel seçim olursa MHP'nin ve HDP'nin durumu ortada CHP'de ise ilerleme yok. Başkanlık için halktan yeterince destek alamayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın umudu Anayasa değişikliği için 400 milletvekili beklentisi olacağı için daha güçlü Ak Parti için erken genel seçim şansını kaçırmaz diyorum.

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank