content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

27 Eki

Şenocak Avcılar, Babayiğit Büyükçekmece, Oğuz Küçükçekmece Adayı mı?

Bayramın 2. günü yaptığımız manşet haberde, AK Parti Genel Merkezi'nin ilçe başkanlarının aday olmamasını ve teşkilatlardan en fazla 5-6 kişinin istifa etmesini istediğine yönelik iddiaları gündeme getirmiştik.
Haberimizde özellikle yayın bölgemizde bulunan; Küçükçekmece İlçe Başkanı Temel Karadeniz, Avcılar İlçe Başkanı Bayram Şenocak, Büyükçekmece İlçe Başkanı Av. Celal Babayiğit, Çatalca İlçe Başkanı Selim Güçbilmez, Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş'ın adaylık hayallerinin suya düştüğünü ifade etmiştik.
****
Genel Merkez’den İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Şentop'un aday adaylığı müracaatları ile ilgili yaptığı açıklaması oldukça açık.
"Teşkilat mensuplarımızın (İl ve İlçe Başkan ve Yönetim Kurulu üyelerinin) adaylığı konusunda da karmaşık bir durum yoktur. Biz teşkilatlarda istifalar sebebiyle gereksiz boşalmalar olmasını istemiyoruz. Sadece şansını denemek için aday adayı olunmaz. Aday adaylığı için istifa gerektiğinden, aday gösterilemeyen arkadaşlarımızın geri dönmesi de mümkün değildir. Bu bakımdan, istişareler neticesinde adaylığı mümkün gözüken arkadaşlarımızın istifa etmesi doğru olacaktır" diyen Prof. Dr. Mustafa Şentop, açık açık teşkilat mensuplarını uyarıyor. Yukarıdan 'istifa edin' denilmedikten sonra istifa edilmemesini ve teşkilatların boşaltılmamasını istiyor.
****
Dün yaptığım bir görüşmede, bölgemizi ve teşkilatı çok yakından tanıyan arkadaşım; İstanbul'un İl Başkanı Aziz Babuşçu'nun net olarak kimi ilçe başkanlarını aday göstereceği ve istifa etmelerine yönelik talimat verdiğini belirtiyordu. İstanbul milletvekillerinden ilçelerle ilgili adaylık önerilerini bile ret ettiği ve herkesin kendi işine bakmasını istediğini sert bir şekilde tavır koyduğu ifade ediliyor. Hatta Babuşçu'nun ilçelerden sorumlu milletvekillerini bile dinlemediği, önüne koyduğu seçim startejisini uygulayacağı, belediye başkanlığı için özellikle bölgemizde bulunan üç ilçenin adaylarının belli olduğunu söylediğinde önce şaşırdım. Ve şunu sordum. Başbakan Erdoğan, önermelere karşı çıkmaz mı? Yanıt hazırdı: "Çıkacağını zannetmiyorum"

Aday olurlarda kazanırlar mı?
Çok zor...

Şuanda İl Başkan Yardımcısı olan ve Sinop Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Av. Timuçin Oğuz'un Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı olacağı, önümüzdeki günlerde istifa ederek adaylık müracaatını yapacağı, Avcılar Belediye Başkan Adayı mevcut İlçe Başkanı Bayram Şenocak, Büyükçekmece İlçe Başkanı Av. Celal Babayiğit'in ise çok net olarak Belediye Başkan Adayı olacağını söyleyen arkadaşım, bu adaylarla seçim alınmasınında zor olacağını özellikle belirtiyordu.
****
Anlayacağınız 2002'den itibaren İl Başkan Yardımcılığı yapan, 2007 yılından beri İstanbul İl Başkanı olan Aziz Babuşçu, 2014 yılında İstanbul'a damgasını vuracak. Şayet adayları kazanamaz ve 26 belediye başkanlığından bazıları kaybedildiğinde ise 2015 seçimlerini görmesi de mümkün değildir.

Yok, Babuşçu'nun adayları seçimi kazandığında, 12 CHP'li belediyenin bazıları yeniden kazanıldığında işte o zamanda 2015'e çok güçlü girecektir. Bırakın güçlü girmeyi, teşkilat mensuplarının milletvekili olmasının da önü açılacaktır. İşte o zaman Babuşçu çok güçlü bir biçimde partide önemli bir aktör olacaktır.
****
Ayrıca İl Başkanı Aziz Babuşçu'nun teşkilat mensuplarını koruması, önlerine açması ise bir il başkanının yapması gereken en doğal davranış. Teşkilatını korumayan, koruyamayan bir il başkanınında il başkanı olmasına gerek yok. Ancak 'teşkilat mensuplarını koruyacağım' diye de, kazanamayacak ilçe başkanlarını aday göstermek ise açık açık intihardır.
****
Son yıllarda AK Parti teşkilatlarının dışarıya yönelik çalışmalarından daha çok içe kapandığını ve yapılan çalışmaların ise (kimileri tarafından) balon olduğunu görüyorum. Ve teşkilatlar içten içe değil açık açık kaynıyor. Ve gördüğüm ise yetkililerin seyrettiğidir.
İnsanın en çok kendine güvendi anların aslında en zayif anları olduğuna inananlardanım. Bu kurumlar içinde, kuruluşlar içinde geçerlidir.
****
Düşünün a ilçesinde, ilçe başkanına partinin kuruluşundan itibaren görev almış tüm ilçe başkanları karşı. Eski yöneticileri karşı... Kimi belediye ve il genel meclis üyeleri karşı... Mevcut ilçe yönetimine tabi ki başkanına karşı ayrı bir örgütlenme kurulmuşsa varın gerisini siz hesap edin. Ve bunlar başlarını kesseniz oylarını AK Parti'ye verecek isimler. Belediye başkanlığında ise mevcut ilçe başkanı aday olduğu gün o isimler ya sandıkta ilçe belediye başkanlığı için boş oy kullanacaklar, bir kısmı partisinden istifa edecek, bir kısmı açık açık başka partilere çalışacaklar...
Bunu göremeyen bir il yönetimi, il başkanına, teşkilata, içine kapanmış, dışarıya ise kapalı denmez mi? Düşünün ilçelerden sorumlu milletvekillerine bile "ilçe başkanını aday gösterelim mi? İstifa etsin mi?" diye sorulmaz görüş alınmazsa, o teşkilat gözlerini, kulaklarını, ağzını kapatmış denmez mi?

Esenyurt'da Kadıoğlu aday mı?

2009 seçimlerinde partinin çok önemli bir ismi Necmi Kadıoğlu'na Avcılar'ın kendisiyle kazanılacağını belirterek, aday olmasını ister. Kadıoğlu çok net bir biçimde isteğe karşı çıkar. Aynı istekler şimdide Kadıoğlu'na sağdan soldan ilettildiği söyleniyor. Arnavutköy'de yapılan kamuoyu yoklamasında Kadıoğlu isminin 1. çıktığı, Büyükçekmece'den aday gösterildiğinde partideki küskünlükleri ortadan kaldırarak teşkilatı toplayacağı ve seçimleri kazanacağı ve yine Avcılar'dan aday olmasını isteyenler olduğu iddia ediliyor.Ancak kendisinin yanıtınında çok açık olduğuna dikkat çekiliyor: "3. dönem Esenyurt'tan aday olacağım ve belediye başkanı seçileceğim.

Bir dönem daha yapacaklarım var”2011 seçimlerinde AK Parti'nin 124 bin, CHP'nin 75 bin oy aldığı Esenyurt'ta bugünün realitesi kim aday olursa olsun Kadıoğlu'nun tartışmasız olarak seçimleri kazanacağıdır. Birilerinin inatla Kadıoğlu'nun başka yerlerden aday göstermeye çalışması ya da aday olmasını istemesi ise kimileri için sadece rüyadır. Kadıoğlu bir kez daha Esenyurt AK Parti Belediye Başkan Adayıdır. Ve 2009 ve 2011 seçimlerinin sonuçlarına bakıldığında, son yapılan kamuoyu yoklamalarına göre tartışmasız 3. dönem daha şimdiden belediye başkanıdır. Birilerine duyurulur.

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank