- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Sarıgül Yerel Basının Yüreğini Okşadı

Geçen hafta Grand Cevahir'de CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, yerel basın mensuplarıyla biraya gelmişti. Yemekli toplantıda, Sarıgül toplantıyı organize eden ekibini sert bir şekilde azarlayarak "Bu toplantı Sarıgül'e yakışmadı" diyerek, yenisinin düzenlenmesini istemişti. Buradaki gazetecileri de dün yapılan toplantıya saatini orada belirleyerek bizzat davet etmişti. Geçen hafta küçük bir toplantı salonunda yaşanan izdiham ve kötü organizasyon dünkü toplantının gerekçesiydi. Dün Wow Otel’de geniş bir salonda toplantı yapıldı.

Sarıgül konuşmasında yerel basınla ilgili çok önemli tespitlerde bulundu. Ve ben bugüne kadar ilk defa bir siyasinin ağzından doğru ve yerinde tespitler duydum.
30 Mart akşamı saat 01'de ilk toplantısını yerel basınla yapacağını duyuran Sarıgül, seçildikten sonra destek vereceğini ancak kurumsallığını tamamlamış, uzun yıllardır çıkan gazetelerle seçimden seçime çıkan gazeteleri ayıracağını, böyle gazeteleri kabul etmediğini söyledi.
Ayrıca günlük, haftalık, aylık gazeteler arasında adaletli bir destekte bulunacağını söyledi.
****
Sarıgül konuşmasını yaparken, İstanbul'da 50 yerel günlük, haftalık, aylık olmak üzere toplam 180 gazete olduğunu söylemesi dikkatimi çekti. İstanbul'da yayına devam eden ne 50 günlük gazete nede 180 gazete vardı.
İstanbul'da yerel günlük gazete sayısı 10'u geçmezdi. Cağoğlu'ndaki sözde İstanbul gazeteleri ise kocaman birer naylon gazeteydi. Çünkü onların İstanbul'un gündemi ile ilgileri bile yoktu.

İstanbul'da yaklaşık 30 yıldır siyaset yapan Mustafa Sarıgül'de ilk defa yerel basınla böylesine büyük bir organizasyonda bir araya geliyordu. Ve bugüne kadar yerel basınla hiç bir araya gelmemişti.

****
CHP İBB Adayı Mustafa Sarıgül, yerel gazetelerin tarafsız olmasını ve sürekli aynı kişileri yazdığında, manşet yaptığında ise itibar görmediğini böyle gazeteler istemediğini ifade etti.
Sarıgül'ün yerinde tespitine, CHP’nin il ve ilçe başkanları, belediye başkanları inşallah katılırlar. Özellikle bölgemizde ki kimi
CHP'li belediye başkanları kendilerini sürekli manşet yapan günlük, haftalık, aylık gazeteleri çöpe atarlar, desteklerini de çekerler.
Ne diyordu Sarıgül, "Gazetesinde hep aynı kişileri manşet yapan gazetelerin saygınlığı da yok, haber olan kişiye yararı da yok!"

****
Sonuçta, yerel basını biraz gazladı, Sarıgül. Gönül aldı ama aynı zamanda bugüne kadar yapılmayanı yaptı. İstanbul yerel basını eksiği ile fazlasıyla biraraya getirdi. Ve en önemlisi hikayeden yerel gazeteci derneklerin olduğunu gördük İstanbul'da...
Dünkü toplantı ulusal basınla olsaydı, Sarıgül konuşmasını yaptıktan sonra toplantı salonundan ayrılır mıydı yoksa biraz daha kalır mıydı? Hem salonu konuşmasını yapar yapmak terk etmez ve kimi masalara oturarak sohbet yapardı.

****
Sonuçta eksiği ve fazlasıyla Sarıgül'ün toplantısı önemliydi. Çünkü ilk defa İstanbul'da bir büyükşehir belediye başkan adayı yerel basınla buluşuyordu. İnşallah başkalarına örnek olur.
Ve yazın bir kenara olacak da. İstanbul'da önümüzdeki günlerde benzer toplantılar birçok kez yaşayaşacağımızı umuyorum.

Işıklar'a hem fırça hem teşekkür

Ne zaman bir toplantıya gitsem en nefret ettiğim kimi adamların, daveti yapan kişi konuşurken kendi aralarında sohbet yapmaları... Hatta öylesine anlar oluyor ki, toplantı salonunda konuşan kişinin konuşmasını duyabilene aşk olsun.
Ve bu terbiyesizliği yapanlar genellikle, konuşma yapan kişinin yakınındaki isimler oluyorlar.

Dün de toplantıda böyle bir an yaşandı.
Toplantıyı izlemeye gelmiş olan ve haber yapması gereken adamlar,
Mustafa Sarıgül konuşurken, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın sağında ve solunda oturan ayağa kalkınca hemen iki gazeteci başkanın yanındaki koltukları dolduruverdiler.
Başkan Işıklar'a mutlaka bir şeyler soruyorlar ve kendisi de nezaket gereği yanıt veriyordu.
****
Konuşmasını yapan Sarıgül konuşmasının arasında, toplantıya katılan Başkan Işıklar'ın toplantıya katılmasından dolayı teşekkür ederken aynı zamanda resmen fırça atıyordu. Sarıgül; "Destek verdiği ve katıldığı için teşekkür ediyorum. Başkan Işıklar, dinleme lütfunda bulunduğun için" dedi ve cümlesini keserek, yeniden yerel basınla ilgili konuşmaya devam etti.
Sarıgül konuşmasını bitirirken ise Başkan Işıklar'a bu sefer, "Nezaketin için teşekkür ediyorum" diyerek gönlünü aldı. Işıklar fırçayı yiyince suratından düşen bin parçaydı. Teşekkürü ikinci kez duyunca da eski haline geldi.
****
Toplantıyla ilgili düşünülmeyen ise İstanbul ilçelerinde belirlenen CHP'li belediye başkan adayları da toplantıya davet edilebilirdi. Ve İstanbul'da biraraya gelmiş olan yerel basına toplu bir fotoğraf verilebilirdi. Bizim düşündüğümüzü Sarıgül'ün kurmaylarının düşünmemesinin nedeni ise, CHP örgütleriyle bütünleşememekten kaynaklanıyor. Sarıgül İstanbul'da tek başına koşuyor. Asıl mesele de bu galiba.

Son söz: Ve seçimleri kazanırsa inanın başarı bugün için CHP ilçe örgütlerinin değil Sarıgül'ün büyük başarısı olacaktır. Kazanamaz ise CHP örgütlerinin yerlerde sürünmesinden olacaktır.