- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Sandık Son Sözü Söyledi

Seçimin son gününe kadar ne olaylar yaşandı. Ne sorular sorunlarla karşılaşıldı. Hakaret ve iftiralara maruz kalındı. Sonuçta ne yaşanırsa yaşansın. Ne söylenirse söylensin sonsözü sandıkta halk söyledi ve noktayı koydu. Seçime yakın kasetler videolar türetildi.

Haklı veya haksız her neyse.  İnsanlar hak arayalım diyerek devletin milletin malına canına kastetti. Vurdu, yaktı, yıktı, yağmalandı. Sanki gâvur malına zarar verdiler. Kendi insanımızın canını acıttılar.

Birbirimize öylesine düşürülmeye çalışıldı ki çıkan olaylarda Osmanlı tokadını yiyip düzelemeyen kuyruk acısı olan dış güçler bizleri alay ederek izlediler. Halkımızı kendi evladı olan askerle, polisle karşı karşıya getirerek birbirimize güveni yok etmeye çalıştılar. Hepsi bir oyunun parçasıydı. Bizi bölmeye, birbirimize düşürmeye çalışan dış güçlerin yazdığı senaryolar bazı insanlar tarafından ustaca sahneye verildi. Roller paylaşıldı başrol oyuncuları tehlikeli sahnelerde jön kullandı kukla oynattı.

İsrail ağzı ile konuşan sözde Ulusalcılar-Milliyetçiler gördük. Atatürkçüyüz diyerek Cumhuriyete zarar vermeye çalışanları gördük. İstanbul sokaklarına zulüm 1453 de başladı yazacak kadar azgınlaşan Türk bayrağını yerlere atan ve yakan azınlığı gördük. Havada kapıp tavada pişirmeye alışanların rantları kesilince gençleri nasıl kandırıp sokaklara dökenleri gördük. Boğazda yalılarda oturup başarılarına kadeh kaldıran Türk Kürt kardeşliğini sabote etmek için çabalayanları gördük.  Kısacası insanların gerçek yüzlerini gördük.

Tarih ne affeder, ne unutur, her zaman yazar ve tarih her zaman ki gibi tekerrürden ibarettir. Bizleri bölmek için Sağ-Sol, Alevi-Sünni, Türk-Kürt ayrımları yaparak aramıza nifak sokmaya birbirimize düşürmeye çalıştılar. Planları tutmayınca cemaatçilik olayını sahneye koydular. Halk bunun bir çıkar çatışması olduğunu anladığı gibi arkasında hangi güçlerin olduğunu görmesi uzun sürmedi.  Yine planları tutmadı. Bunları yaparken öylesine rezilleştiler ki insanların aile hayatına yatak odasına kadar videolar çekimler yaparak tehdit etmeye çalıştılar.

Ne yaparsa yapsınlar halkın çoğunluğu galeyana gelmedi. Sağduyulu davrandı. Sandıkta en son cevabı verdi. Kazanan bütün başkanlarımızı tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum. Herkes yaptığından söylediğinden utansın. Ve sizler o insanları utandırmak ve kazanmak adına umarım şeffaf davranır adil olursunuz. Hiçbir ayrıma kine fırsat vermezsiniz. Halkımız birleşerek görüşleri, fikirleri inançları ne olursa olsun birlik ve düzeni bozulmasın diyerek tek ve son kararını verdi. Sandıkta noktayı koydu.  Size inandı, bırakmadı destek oldu. Bu çoğunluğu kaybetmez daha da artırırsınız. Bayrakları sizlere teslim etti. Dalgalandırıp yüceltecek sizsiniz. Evet, başkanlarımız yeni göreviniz hayırlı, yolunuz açık olsun.