content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

10 Şub

Ordu Dünya Kenti Olma Yolunda

Coğrafi ve stratejik konumu, Ünye limanı, Altınordu ve Fatsa OSB’si, uluslararası havalimanı, Karadeniz Bölgesini Akdeniz’e bağlayan dereyolu, Üniversitesi ve kültürel alt yapısı ile bölge merkezi olmaya aday ilimiz gelişim sürecini devam ettirmekte.

Ordu lojistik merkez olma yolunda: Havaalanımız ve Ünye Çevre yolu tamamlanmış, dereyolu 2017’de  tamamlanacak, Konteyner Limanı ve kruvaziyer liman yoğun bir şekilde çalışılmakta, Ordu Çevre Yolu hızla devam ediyor. Uluslararası İhtisaslaşmış Fuar Kurulması şehrin gündeminde.

Ordu bir turizmin merkezi olma yolunda ve önemli cazibe merkezlerine sahip. Bunlardan Çambaşı ve Perşembe Yaylaları yayla turizmi, Fatsa Sarmaşık Kaplıcası termal turizm, endemik kuş türleriyle Hoynat Adası kuş cenneti, Ulugöl ve Gaga Gölleri çevresi doğa turizmi açılarından Türkiye’nin nadide merkezlerinden. Ünye Kadılar Yokuşu ve Müze evi, Paşakonağı Müzesi, Türkiye’nin tarihsel gelişimine ışık tutan eserlerle ziyaretçilerini beklemekte. Kabakdağı ve Kayabaşı ekoturizm köyleri, kanyonları, şelaleleri, yaylaları, ormanları, dereleri, tepeleri, Çambaşı Kayak Merkezi, teleferiği, Yeşilce’si, kaleleri, değirmenleri, çeşmeleri, serenderleri, ahşap-kargir konaklama yapıları gibi daha birçok değerleriyle zengin bir ilimiz.

İl ekonomisinin gelişimine katkı koyan önemli sektörlerden birisi de Sağlık Sektörüdür. Altınordu, Fatsa ve Ünye’de kamunun bölgesel hastaneleri ve her geçen gün artarak devam eden özel sektöre ait teşhis ve tedavi merkezleri, sağlık alanında tercih edilen bir merkez konumumuzu güçlendirmekte.

İmalat sanayisinde KOBİ Ölçekli firmalar yoğun olup, gıda ürünleri imalatı, ağaç ürünleri ve mobilya imalatı, tekstil, tarım makineleri, arıcılık, su ürünleri, kivi yetiştiriciliği, mermer, bentonit gibi alt sektörlerde doğal olarak gelişen özel sektör emeği kümelenme ve uzmanlaşmalar oluşmuş durumda.

Endüstriyel Tarım Ürünleri imalatı ve Tarıma Dayalı Sanayinin kurulması önem arz etmekte. Çalışmaları devam eden Altınordu ve Fatsa Genişleme OSB’leri kısa sürede yatırımcılarla buluşturulabilir ve 4 ihtisas OSB’nin şehrimize kazandırılması mümkün olursa Ordu’ya yatırım yapmak isteyen firmalara bu OSB’lerde yatırımlarını gerçekleştirme fırsatı verilmiş olacak.

Ordu; birikimleri, stratejik konumu, kalkınma adına kullanılabilir dinamikleri ve güçlü kent kimliği ile bölgesinde belirleyici olma ve ülke kalkınmasını olumlu yönde etkileme potansiyelleri olan bir ilimiz. Bu yönüyle, yakın gelecekte Karadeniz çanağındaki Ülkelerin buluşma merkezi olmaya da aday.

İlimiz sanayicisinin ve İlimizde yatırım yapmayı düşünen yatırımcıların, diğer pazarlarla birlikte kuzeyimizdeki Ülkeler, Türki Cumhuriyetler ve bu hattaki diğer devletlerin pazarlarına yönelik üretim yapmaları önem arz etmekte ve kendilerine ciddi fırsatlar sunulmaktadır.

Kıymetli dostlar, şimdi hamaseti, ötekileştirmeyi, fişlemeyi bırakma ve kucaklaşma zamanı. Potansiyellerde sorun yok, işlemeyi ve yürümeyi nasıl yapacağımız önemli. Bu yaklaşım aynı zamanda yönetimlerinde ömrünü belirleyecek...

Şifre belli: yaylalar, tarlalar, ormanlar, denizler profesyonel bir yaklaşımla ayağa kaldırılacak, doğru insan doğru meslekle buluşturulacak, şehirler özel sektör dostu şeklinde dizayn edilecek, her yıl en az bin dönüm sanayi ve yatırım parseli üretilecek, ihtisaslaşma esas alınacak. Yoksa potansiyellerde ve temel altyapılarda sorun yok.

Aklın yolu bir, ilahi adalet eninde sonunda tesis edilecektir...

Etiketler : , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank