content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

31 Tem

Ölü Sayısı 270’i Geçti

İsrail’in Gazze’ye başlattığı kara saldırısının ardından İzzettin Kassam Tugayları ile İsrail ordusu arasında sıcak çatışmalar yaşanıyor. Saldırılarda 21 Filistinli öldürüldü, İsrail de bir askerinin öldüğünü açıkladı.

ÖLÜ SAYISI 270'İ GEÇTİ

Henüz resmi açıklama olmazsa da saldıların başladığı günden bugüne kadar 27'den fazla Filistinli'nin hayatın kaybettiği 1000'e yakının ise yaralandığı söyleniyor.

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları yapılan yazılı açıklamada, Refah'ın doğusundaki Hasinat bölgesine girmeye çalışan İsrail özel güçlerine karşı yüz yüze çatıştıklarını ve İsrail askerlerinin büyük kayıp vermesi üzerine geri çekildiklerini duyurdu.

İsrail Başbakanı Netanyahu akşam saatlerinde orduya kara herakatı için emir verdi. İsrail saat 22.00'de Gazze'nin güney sınırındaki vatandaşlarına sığınaklara girmeleri için çağrı yaptı. Saat 22.45 sularında da Gazze'ye yönelik, karadan, havadan ve denizden ağır bombardıman başladı.

Bombardımanla beraber 8 bin asker de tanklar eşliğinde kuzey ve doğudan Gazze'ye girdi.

'5 aylık bebek öldü'

 Al Jazeera'nin görüştüğü Gazze'deki görgü tanıkları özellikle denizden çok yoğun bombardıman altında olduklarını, İsrail askerlerine Hamas'a bağlı Kassam Tugayları'nın karşılık verdiğini kaydetti.

 Gazze’nin doğusunda bulunan Şucaiye mahallesi en fazla bombalanan bölgelerden biri. Burada İsrail'in top atışları nedeniyle biri çocuk, biri bebek, dokuz Filistinli öldü.

 Hayatını kaybeden beş aylık bebeğin cesedi, ailesinden altı yaralıyla birlikte Gazze'deki Vefa Hastanesine getirildi.

 Görgü tanıkları çok sayıda evin isabet aldığını belirtti. Ambulanslar yaralılara ulaşamıyor.  Bölgedeki bir çok hastane 10 gündür süren bombardıman nedeniyle kullanılamaz halde. Taşınabilen yaralılar Gazze'deki Vefa Hastanesine getiriliyor.

İsrail’in Aşkelon bölgesinde sirenler çalıyor. İsrailliler sığınaklara girdi.

 Hamas'a bağlı Kassam Tugayları ile İsrail özel birlikleri arasında Gazze’nin kuzeyinde Han Yunus'ta da şiddetli çatışmalar var. Burada da üç Filistinli öldü. (El Cezire)

İSRAİL: BÜYÜK DARBE VURACAĞIZ

İsrail başlattığı kara harekatı ile 'Hamas'a büyük bir darbe' vuracaklarını açıkladı. İsrail ordusu yaptığı açıklamada harekat ile Gazze'deki tüm tünelleri imha edeceklerini belirtti.

HAMAS: DEHŞET SONUÇLARI OLACAK

Hamas Sözcüsü, İsrail'in kara harekatı kararını 'aptalca' olarak yorumlarken, kara harekatının 'dehşet' sonuçları olacağını belirtti

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank