content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

26 Nis

Nefesini Tutanlar

Kimi zorlu kimi kolay çalışmalardan sonra nefesini tutanlar derin bir nefes aldılar. Bazıları rahat, bazıları ise derinden soludu acı acı. Birkaçı da nefesini tutmaya devam etmekte halâ.
Yazıyı geç kaleme almamın sebebi etrafı iyice dinleyip azda olsa sessizliğe bürünmesini bekledim köşemde sessizce... Başından itibaren sordum kendi kendime... " Gerçekten millete hizmet aşkından mı yoksa farklı niyetler taşımaktan mı aday adaylığına talip oldular" diye. Makam mevki, para pul, şöhret... Bunlar olmasa merak ediyorum kaç kişi talip olurdu bu onurlu hizmete?
Dernek yönetimi kurulunda olduğum için aday adaylarının belirlenmesinde azda olsa katkım olduğunu düşünüyordum beş isim belirleyip oy kullanırken.

Ama gel gör ki sonuçlar açıklanınca bunun sadece bir formaliteden ibaret olduğunu düşündüm. Adaylar öncesinden zaten belliydi. Kimin sırtı, kimin ensesi kalınsa o alacaktı tabiide. Bu süreçte birkaç aday adayıyla kısada olsa tanışma ve sohbet etme şansına nail oldum.

İçlerinde gerçekten hizmet aşkıyla yanıp tutuşan samimi, içten insanları gördüm. Seçilmelerini içten diledim ama olmadı. Her üç güçlü partinin de şehrin merkezinden başka yerlerdeki adayları gözü görmedi. Çok çalışan değilde partilere çok çok yakın olanlar yada yakınlığı olan yakınlarının aracılığıyla seçilme şansına eriştiler.

Eh ne diyelim, bize de hayırlı olsun demek düşer.
Onca koşuşturma, onca emek, onca harcamalar boşa gidecek çoğu için. Bu seçilmenin daha kolay bir yolu olmalı. Üzülüyorum çalışıp çabalayıp eli boş dönenlere. Torpil, kayırıcılık hep vardı hep var olacak. Emekler ziyan oluyordu hep olacak.

Adaylığı kabul edilenler için koşuşturmalar devam ediyor. Asıl koşuşturmaca bundan sonra. Halâ nefesler tutuluyor seçilmenin vermiş olduğu sersemleten mutluluk sarhoşluğuyla... Hatta nefesleri bile tutmaya zaman yok. Asıl seçimler sandıktan çıkacak. Milletin vekili milleti gezmekte, umudu kendisi gibi bir zamanlar millet olan vatandaşta. Onlar artık vatandaşı temsile birer adaylar. Her kim ki hayırlı hizmetlerle yoluna devam edecekse yolu açık ve aydınlık olsun.

Az kaldı biraz daha sabredin nefesinizi tutun. Sonunda baştan kaybedenler gibi ya acı acı nefes alıp verirsiniz yada sevinçten mutluluktan nefesiniz kesilir. Nutku tutulanlar nutkunuz açılsın artık. Hayat herşeye rağmen devam ediyor. En güzeli nefes alabilmek. Bırakın derin derin nefes alın bu bahar havasında mis gibi çiçek kokan tabiatı ciğerlerinize çekin.

Millet olarak hayırlı vekiller diliyoruz bu garip başlarımıza. Milletinde vekilinde hayırlısı diyelim. Millete oh be deyip nefes aldıran, kemerleri serbestleştiren vekiller nasip olması dileğiyle sağlıklı nefesler alınması dileklerimle hoş kalın sağlıklı kalın.
Ayşe YILMAZ
DOĞA(L)CA
ay@yerelyonetim.net

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank