content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

19 Nis

Nedir, Bu Borç..!

Yıllardır ve halen kendinden başkasını düşünmeyen bedavacı seçmenler ve onların seçtiği idareciler yüzünden, rahat ve huzur yüzü görmeyen Cennet vatan ülkemiz Türkiye ile Müslüman ülkeler ve Allah dostu bütün insanların, huzur ve güven içinde yaşamını sürdürebilmeleri,sorumluluk sahibi insanların birbirine karşılıksız sevgi ve saygı borçlu olduğunu kabul ederek çalışmalarıyla mümkün olacaktır..
*****
Allah Akıl vererek yarattığı kullarına doğru yolu göstermek için Rehber olarak indirdiği Kur’anı Kerimde, iki günlük fani dünya ile ebedi dünya yolunu açıkça beyan etmesine karşın,yolunu,kendileri belirlesinler diye tercihi kullarına bıraktı.
*****
Kur’anı Kerim’in işaret ettiği Allah dostlarının yolu taşlı,dikenli,sarp kayalıklarla dolu. Mayın döşeli tarla misali,Allah aşkı ve sevdasıyla yürünerek,elini,kolunu, bacağını koparmadan gitmek isteyen iyi ve mükemmel insanları huzura,mutluluğa ve barışa götüren saadet yolu..
*****
Allah,gösterdiğim yolda yürüyüp, yürümemek elinizde dediği kullarına atfen;ey kullarım,ey insanlar, bana ait sevaplarınız ve günahlarınızla sizi kabul eder,gerekeni yaparım.
Ama kul hakkıyla gelene asla karışmam diyerek,kul hakkı yemenin ne kadar fena,ne kadar ahlak dışı,ne kadar kötü bir şey olduğunu anlatmaktadır kullarına.
*****
Fakat kendinden başkasını düşünmeyen günümüzdeki hazırcı idareciler ve seçmenlerin yaptıkları gibi,kuranda işaret edilen yolda ilerleyerek Allah’a ulaşmak için çalışan iyi ve mükemmel insanlar ve idarecilerde azimle ve kararlılıkla yollarına devam etmiş olsalardı,ülkedeki ve Müslüman ülkelerdeki durum hiçte böyle olmazdı..
Çünkü iyi ve mükemmel insan suya sabuna dokunan,yanlışı doğruyu birbirine asla karıştırmadan insani hayat kurallarını eksiksiz uygulayarak yaşayan insandır.
*****
İşte bu yüzden ülkenin, Ünye’nin ve hatta Müslüman ülkelerin dünden daha çok bugün iyi ve mükemmel insanlar ile idarecilere ihtiyacı var.
İyi ve mükemmel insan sayısı çoğalmadan ne ülkede,ne Ünye de, ne de Müslüman ülkelerde hiçbir şey, hatta her şeyden önemlisi huzur olmadı,böyle giderse olmaz….
*****
Allah yolunu benimseyerek yaşama gayreti içinde olan iyi ve mükemmel insanlar ile idareciler, üçkağıtçı insanların tercih ettikleri yol gibi rahat ve kolay yürünen bir yol olmayan Allah yolundaki mücadeleden kaçtıkları için günümüzde olduğu gibi meydan kendinden başkasını düşünmeyenlere kaldı.
Böyle devam ederse ne ülkede,ne Ünye de, nede Müslüman ülkelerde huzur ve barışın olması mümkün gözükmüyor..
*****
Her canlı, dünyaya gözlerini açtığı gibi, Allah’ın gösterdiği taşlı,dikenli ve sarp kayalıklardan oluşan Allah yolunda kendinden emin bir şekilde ilerleyerek, günü geldiğinde Allah’a döneceği gerçeğini bilerek yaşayıp,gözlerini yumacağını biliyor,Ama hayatına uyarlamaktan her nedense imtina ediyor..
*****
Şu iki günlük fani dünyada yalnız yaşanmadığına, bundan böylede asla yaşanmayacağına göre,yalnızlık sadece Allah’a mahsustur.Sorumluluk sahibi insanlar istese de,istemese ölüm gerçeğini bilerek yaşadıkları müddetçe birbirine karşı insanlık borcu olduğunu asla unutulmamalı..
*****
Bu borç sanıldığı gibi para,pul,mal,mülk borcu değil.Allah’ın gösterdiği yolda her türlü güçlüğe rağmen emin adımlarla ilerleyerek huzur ve barış içinde bir yaşam sürmek için, birbirimizi ve yaşadığımız cennet vatan ülkemizi, her türlü olumlu ve olumsuzluğa karşı yürekten sahiplenip özünden Allah diyen sorumluluk sahibi insanların birbirine olan insanlık borcudur diyor,saygılar sunuyorum.
Ahmet Yenin
Nedir, Bu Borç..!

Etiketler : , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank