content

ikradan-mahyaya-aydinlanma

29 Ağu

Neden İnternet!

Neden İnternet sorusuna her kullanıcı kendince cevaplar verecektir. İnterneti kullanmak için milyonlarca mantıklı ya da mantıksız; öznel ya da nesnel sebepler sıralanabilir.

Ben burada belli başlı, belki de pek dikkat edilmeyen sebepleri sıralamaya çalışacağım…

ŞÖHRET OLMAK

Sanırım her internet yazarının zihninin derinliklerinde bir yerde yatan amaç. Her insan yazılarının okunmasını, videolarının izlenmesini ve böylelikle diğer insanlar tarafından tanınmayı istemektedir.

Sanal şöhret olma savaşı pek çok farklı mecralarda farklı yöntemlerle yapılmaktadır. Bu noktada internet yazarlarının da kendince bir şöhret arayışlarının olduğu görmezden gelinemez, sanıyorum.

BİLGİYİ PAYLAŞMAK

Bilgilerini ve Fikirlerini İnsanlarla Paylaşmak; sanırım her insanın arzusudur.

İnsanlar bir şeyler öğrendikleri ve öğrendikleri üzerinde tasarılarda bulup düşündükleri vakit tüm bu fikirsel oluşumu diğer insanlarla paylaşmak isteyebiliyorlar. Bu noktada ise insanların karşısına en kolay ve etkin araçlardan birisi olan internet çıkıyor.  İnsanlar internet ile dünyaya haykırmak istedikleri hemen her şeyi kendi ülke insanına ve hatta yabancı dilleri oranınca insanlığa duyurabiliyorlar.

GELİR ELDE ETMEK

Paranın böylesine önemsendiği bir çağda elbette güçlü bir internet kullanıcının baş sebebi, reklâmlar evimize gazeteleri getirdiği, en sevdiğimiz dizilerin finansmanını sağladığı gibi, şimdi de milyonlarca insan internet kullanıyor.

İnternetin reklâm pastasından payına düşeni kapma telaşında satırlar yazıyor.

Bu noktada Google ve benzeri şirketlerin bloglar ve web siteleri için düzenlediği reklam programlarından yararlanmak büyük önem arz ediyor.

TEPKİ GÖSTERMEK

Hayata ve yaşanan olumsuzluklara yazarak tepki göstermek pek çok site ve internet yazarının amaçları arasında bulunmaktadır. Yarınların daha güzel dünyasını inşa için bugünün çirkinliklerini aşikâr etmek pek çok internet kullanıcısının, yazarının sorumluluk duygusu içerisinde yer alıyor ve bu sorumluluk duygusuyla kendince haksız gördüğü olumsuzluklara karşı çıkıyor ve tepki gösteriyor..

KALAYLIK

Başlı başına bir sebep olmamasına rağmen, bir şeyler yapmak isteyenlerin internet yazarlığını  tercih etmesine önemli bir etken. İnsanlar interneti kolay kullanılabilirliklerinden ötürü böylesine kullanıyorlar.

Tüm bu sebepler ve daha binlercesi insanların internette yazmasına vesile oluyor.

ATATÜRK KÖŞESİ

Yurtta sulh cihanda sulh.

DÜŞÜN-TAŞIN

Varlığımla Değiştiremediğim Her Şeye Yokluğum Armağan olsun...(Furkan Yaşar)

AFORİZMALARIM

Hatalarım var çünkü insanım.

ADANA MEDYA

yukselmertoglu@hotmail.com

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank