content

15 Eki

Nazlı Aykut’dan Gelenler

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Merkez Kütüphanesine bağış olarak gönderdiğim kitap ve dergilerin bana geliş şekilleriyle ilgili verdiğim bilgileri zaman zaman aktarıyorum.

8. sınıftan yeni mezun olan, torunum Nazlı Aykut, çocukluk günlerinde okuduğu kitaplardan bazılarını, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesine bağış olarak gönderilmek üzere bana verdi.

Nazlı’nın verdiği kitaplar, hazırladığım demirbaş listesinin 3669 ve 3675 numaralar arasındaki satırlara kaydedildiler. Nazlı’nın bağış olarak verdiği kitaplarla ilgili kısa bilgiler:

1- Dede Korkut Hikâyeleri:

Metin Barak. Gonca Yayınları, 2. baskı. Ankara, 2004. İlk hikâye; Gelimli gidimli Dünya”dan: Türk edebiyatı tarihinin en önemli isimlerinden Prof. Dr. Fuat Köprülü’nün bir sözüyle başlamak istiyorum: “Bütün Türk Edebiyatını terazinin bir gözüne, Dede Korkut’u öbür yüzüne koyarsanız, yine Dede Korkut ağır basar”.

2- Martı:

Jonathan Livingston-Bir öykü-Rıchard Bach. Epsilon. İç kapakta “Nazlı Aykut, 8-D 247” notu var. Ayrıca “Ekim” diye yazmış Nazlı. Kutabın fotoğrafları Rusell Munson, Çeviri: kader Ay Demireğen imzasının taşıyıcısı.

3- La Fontanie Masalları:

Uyarlayan: Cansu Fırıncı. Ankara, 2005, Nazlı “Sevgili Anneme, çok kitap okuması dileğiyle, Kızın Nazlı, 02.06.2008” diye yazmış.

4- Heidi:

Johanna Spyrı. Milli Eğitim Bakanlığı 100 temel eser dizisi. İskele yayınları. 120 sayfa. Nazlının “seni canından bile çok seven kızın Nazlı” notu var.

5- Sokak Çalgıcısı:

Paul Berna. Beyaz Balina Yayınları - İstanbul.

104 sayfa, Nazlı’nın “Nazlı Aykut, 3-A, 247” notu var.

6- Tom Amca’nın Kulübesi:

Harrıet B. Stowe. Beyaz Balina Yayınları, Çocuk klâsikleri serisi. 30, Beşinci baskı, 2005. Yetmişiki sayfa.

7- Yazgülü:

Ayşe Yamaç. Bu Yayınevi. Gençlik romanı Gerçek Yaşam. 3. baskı 2011. İstanbul. Kitabın adı olan Yazgülü, “Elindeki su bidonları, boyunun yarısından fazlaydı” diye başlıyor kitap. 238 sayfa.

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank