- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Melih Gökçek’in Yeni Projeleri

Keçiören Belediye Başkanlığı ile beraber hayatının 25 yılını belediye başkanı olarak geçiren, hiperaktif denilebilecek kadar hareketli ve çalışkan, yüzünden hiç tebessüm eksilmeyen, daima halk arasında bir büyükşehir belediye başkanı... Melih Gökçek, Türkiye'de ve dünyada belediye başkanlarının duayenidir. Aday olmaya devam ettiği takdirde, ben oyumu bu mûzip, gözlerinin içi gülen ve rüyalarında Ankara'ya yapacağı projeleri gören Melih Gökçek'e vermekte kararlıyım.
 
Başkanlığı döneminde toplam 28 ülkenin madalyasını kazanan Gökçek, iki dönem üst üste 'Dünya Küresel Tasarım Kentleri Birliği'ne ve 'Avrupa Ödülü Kazanan Kentler Birliği'ne başkan olarak seçildi. Avrupa Konseyi'nin kentlere verilen 4 ödülünü kazanan tek belediye başkanı oldu. Ayrıca, İslâm Başkentleri Teşkilâtı'ndan 5 ödül, UNDP Lincom Teşkilâtı'ndan 4 ödül (yaşanabilir toplumlar ödülleri), BM Habitat en iyi uygulama ödülünü, Dünya Su Örgütü en iyi uygulama ödülünü, PAM Akdeniz'de mükemmellik ödülünü ve en iyi üniversite şehri ödülünü kazandı.
 
Melih Gökçek'in Ankara'ya verdiği hizmetleri saymakla bitiremeyiz. Sadece misâl kabilinden birkaçını yazacağım:
Gökçek, 20 yılda Ankara'da kişi başına düşen yeşil alanı 2 metrekareden 19 metrekareye yükselterek 10 misli arttırmış ve Başkentimiz Ankara'yı Türkiye'nin en yeşil şehri yapmıştır. Park sayısını 19'dan 332'ye çıkarmış; ayrıca Altınpark, Dikmen Vadisi, Göksu Park, Harikalar Diyarı gibi eserler uluslararası birincilik ödülünü kazanmıştır.
Ankara Tarihi'ne, Ulus Tarihî Kent Merkezî projesi ile Hacı Bayram çevresine sahip çıkmıştır.
 
Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi, uluslararası birincilik ödülü almıştır. n Gökçek döneminde, Cumhuriyet'in kuruluşundan itibaren 70 yıllık dönemde yapılan hizmetlerden kat be kat fazla hizmet verilmiş; 115 adet yaya geçidi, 71 adet alt geçit, 181 adet köprü yapılmıştır.
 
Ankaray, Sincan Metrosu, Çayyolu Metrosu ve Keçiören Metrosu, büyük kısmı tamamlanmış olarak Ulaştırma Bakanlığı'na devredilmiştir.
Ayrıca, bu 20 yıllık dönemde, sosyal belediyecilik, sağlık, eğitim, gençlik ve sporda, bütün dünyaya ve Türkiye'ye örnek teşkil eden uygulamalar yapılmıştır.

***

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Melih Gökçek'in gelecek 5 yıllık dönemde gerçekleştireceği yeni projelerinden bazılarını kısaca sıralıyorum.
Avrupa'nın en büyük temaparkı Ankapark: Gökçek bu projesiyle ünlü DisneylandAnkara'da gerçekleştirmiş olacaktır.
Ankara Boğazı Projesi: Gökçek bu projesiyle Ankara'ya deniz değil ama 'Boğaz' getirecektir. 11 km.lik (nihaî olarak 43 km.lik) bu kanal Ankara'nın yüzünü değiştirecektir.

Havalimanı Metro Projesi: Uzunluğu 30 km. olacak Sıhhiye-Havaalanı Metrosu 5 yılda bitirilecektir.
Kuzey Yıldızı Camii ve Kültür Merkezi Projesi: Cumhuriyet Dönemi'nin en iddialı camisi olacaktır.

Telebus Projesi: Türkiye'nin ilk Teleferik Otobüs Projesi, Ankara'yı uzay çağına geçirecek ve trafiği rahatlatacaktır.
333 Ankara Kule Projesi: Bu kule, Başkent'in simgesi olacaktır.
İnanç ve Tarih Projesi: Bu arada ben de 'Türk Tarih Müzesi'nin yapılmasını teklif ediyorum.

Kongre Merkezi Projesi; Eryaman Stadı, Fuar Alanı Projesi.
Termal Su Kaynakları Projesi: Beypazarı, Ayaş, Güdül, Kızılcahamam, Çamlıdere, Kazan, Çubuk ve Ankara'da termal turizm geliştirilecektir.

Ayrıca; Çamkoru, Çubuk-1 Barajı, Gölbaşı Oto Galerileri Projesi, Hacı Bayram-ı Veli Camii ve Çevresi Yenileme Projesi, Aile Yaşam Merkezlerinin Çoğaltılması, Yeni Mamak Projesi ve Tarımsal Kalkınma Projesi.

Melih Gökçek'in yeniden başkan seçilmesi inşaallah Ankara ve Türkiye için hayırlı olacaktır. Gökçek'li 2019 Ankarası'nın muhteşem hâlini âdeta görür gibi oluyorum ve Ankaralı hemşehrilerimi Gökçek'i desteklemeye davet ediyorum.