- Bilgi Agi | Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi ve Yazar Portali - https://www.bilgiagi.net -

Meclis Listeleri Asıl Kıyameti Koparacak…

Dananın kuyruğu Salı akşamı kopacak. Meclis listesi adayları ilçe seçim kurullarına saat 17'de teslim edildikten sonra kıyamet kopacak.
Seçilebilir yerde olmayanlar istifa edecek.

İlk sıralarda olmayan kimi isimler de istifa edecekler.
Hatta isimleri listelerde olmayanlar da partilerinden istifa edecekler.
Daha da ileriye gideyim, gurup istifalar yaşanacak.

****
Özellikle CHP'de meclis üyeleri için yapılan temayül yoklamasında ilk 10'da olup da, hiç listeye alınmayanlar isyanlarda...
AK Parti'de ve CHP'de listeler Cumartesi günü bitti. Listeler genel merkeze bildirildi.
Özellikle CHP'de kimi ilçelerde ilçe başkanları ayrı liste, belediye başkan adayları ayrı ayrı liste yaparak genel merkeze bildirdi.
Silivri'de temayülde çıkan ilk 10 isimden sadece 5'i listeye girdi. Onlar da ancak, CHP seçimleri kazanırsa seçilebilecek sıralarda yer bulabildiler.
İlçe başkanı ve belediye başkan adayı kendi listesini yapıp genel merkeze ilettiler. Temayül ise hikaye oldu.

****
CHP Genel Merkezi'nde ilçelerden gelen listeler değiştirilecek. Ve genel merkezin tavrı çok açık. Temayül yoklamasında ismi çıkan isimler kesinlikle listelerde yer alacak kararı var. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tavrını net ortaya koymuş.
Türkiye'nin kimi yerlerinde ilçe başkanları görevden alınmış.
****
Özellikle Çatalca ve Büyükçekmece'de belediye başkan adayları kendi listelerini, ilçe başkanları kendi listelerini yapmışlar. Küçükçekmece belediye başkan adayı ve ilçe başkanı soluğu Ankara'da almış durumda.
****
Ve İstanbul CHP'de ilçe başkanları, bırakın ilçe başkanlarını il yönetimi resmen bay pas edildi.

Mehtap Tazegül adaylığı eşinden dolayı kaybetti!

Büyükçekmece CHP İlçe Başkanı Dursun Tazegül olmasaydı, inanın Belediye Başkan Aday adayı olan Mehtap Tazegül belediye başkan adayı olabilirdi.
Tazegül'ün adaylığını resmen eşi Tazegül yedi.
Çünkü, eşlerden birinin ilçe başkanı, diğerinin belediye başkan adayı olması temayüllere aykırı.
Dursun Tazegül, eşi Mehtap Tazegül aday olduğunda medeni cesaret gösterip ilçe başkanlığından istifa etseydi inanın hem büyür, hem de eşinin aday olma şansını yükseltirdi.
****
Büyükçekmece'de Hasan Akgün'ün aday olmasında ki en önemli etken, karşısında etkili bir adayın olmamasıydı. Mehtap Tazegül'ün kadın aday olması en büyük avantajı iken, eşinin ilçe başkanı olması dezavantajı oldu.

Faturalarınızı kontrol edin

Geçen hafta Türkcell'den cebime bir mesaj geldi.
Faturamın 167 küsür olduğu belirtiliyordu.
Telefon açtım, neden faturamın bu kadar olduğunu öğrendim ve hattımı iptal ettireceğimi, yaklaşık 20 yıldır abonesi olduğumu ifade ettim.
39 liralık bilmem ne aboneliğim, tahahüt tarihim geçtiği için de yaklaşık 30 liralık fazla bir tutarım olduğu ifade edildi.
Neyse sonuçta itirazlarım sonucunda faturam 95 liralık abonelik fiyatına çektik. Şayet itiraz etmeseydim, yaklaşık 70 kusür lira fazla ödeyecektim.
Siz siz olun, size gelen faturalarınızı kontrol edin.
20 milyondan fazla abonesi olan Türkcell'de yüzbinlerce insanın faturasıyla birkaç lira oynama ile sizce ne kadar kar ediyordur?
Ve vatandaş nasıl enayi yerine konuyor, değil mi?

Aynı şey banka ekstrelerinde yapılıyor. Kontrol edin ve kazıklanmayın...

(GAZETEİSTANBUL)