content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

23 Kas

Kuzey Suriye Türk Cumhuriyeti İlan Edilsin!

Türkmen Dağından Selamlar Olsun:
IŞID'i bombalama bahanesiye dünyayı kandırıp asıl zalim Esad'a destek için giden Rus uçakları, IŞİD yerine manüpilasyon yapıp birkaç gündür yoğun bir şekilde Türkmenleri bombalıyor! Karadan ise Esad-İran destekli Türkmen Dağına Saldırıyorlar. Bu saldırılara bir avuç Bayırbucak Türkmeni kendi gücüyle direniyor...
Bu saldırıların dünya medyasında manupla edilerek; 'Türkmen Dağı düştü'(!) yalan haberini Türk medyası ve sosyal iletişim ağlarında bilinçsizce yayıldı!
Kendi ayağımıza kurşun sıkmak denir buna!..
Bu ülke artık eski Türkiye değil, bunun koca bir yalan haber olduğu ortaya çıktı ve öz yurdunda direnen Türkmen kardeşlerimiz bir video hazırlayıp Türk milletine gönderdi...
Ey millet, daha biz ölmedik!!!
"Türkmen Dağı Allah’ın izni le Allah’a tevekkül eden Mücahitlerle beraber düşmeyecektir. Türkmen Dağı Türkiye’nin Akdeniz’deki Çanakkale’sidir. 1071’de Sultan Alparslan’la beraber Türkmen Yurdu olan Bayırbucak ilelebet Türkmen Yurdu olarak kalacaktır. Bunu Esad ve destekçisi olan hür dünyanın tüm fertlerine sesleniyoruz; herkes haddini bilsin! Türkmen Dağı Türkün özyurdudur.
Türkmen dağı düşmeyecektir. Kanımızın son damlasına kadar, son nefer, son nefes kalana kadar savaşacağız. Bize bu yolda öncelikle Allah yardım edecek. Daha sonra Türk Devleti ve Türk Milletinin hayır dualarıyla başarıya, zafere ulaşacağız.
Allah var, keder yok! Kanımız aksa da zafer İslam’ındır.”
...
Bu sözlerle dünyaya haykıran yiğit adam Mücahid Alparslan Çelik'i alnından öpüyoruz. Onun derdi derdimizdir.
Mesele, insan katliamı, yerinden yurdundan edilen bir millet ise kayıtsız kalınamaz! Bu 1!:
Komşuda yangın çıkmışsa, gözünüzü kapatıp kulağınızı tıkayamazsını! Size sıçraması muhtemeldir. O zaman derhal müdahale edilmelidir, direk veya endirekt.
Mart 2011'de komşumuz Suriye’de çıkan savaş, önce Ortadoğu’ya sıçradı, sonra evrilerek tüm dünyaya yayılıyor. Strateji uzmanlarının deyimiyle "Asimetrik 3.Dünya Savaşı"dır bu!..

Türkiye Cumhuriyeti bekası mevzu ise gerisi teferruattır. Bu da 2!:
Suriye’deki içsavaş, 911 km sınırımızı tehdit ediyor ve sınırın iç tarafında da akrabalarımız var. Bunlar ister Kürt olsun ister Türk! Dün, Kürt Kobani için nasıl dünya ayağa kaldırıldı, Türkiye duyarsız kalmadı ise; bugünde Türkmen Bayırbucak için duyarsız kalan! dünya uyandırılmalı ve Türkiye derhal müdahale etmeli. Geç kalınırsa bunun bedeli ağır olur. Çünkü: Bayırbucak’ın düşmesi Akdeniz’e uzanan Türkiye sınırındaki hattın teslimi demektir.
Rusya, üzerimizden atlayıp 69 uçakla Suriye’deki savaşa katlıyorsa, Amerika, Fransa, İngiltere ve tüm Batı, komşu İran dahi orada ise biz nerede olmalıyız? Türkiye mesafeli duramaz! Kimse savaş meraklısı değil! Lakin işin doğası böyle; oyun kuralına göre oynanmalı!..
Türkmen Dağı Türkiye için stratejik öneme haizdir:Bayırbucak Akdeniz’e uzanan Türkiye sınırındaki hattıdır. "Öncelik Bayırbucak’ın savunulmasıdır. Türkiye bu öncelik üzerine hareket ediyor. Zira Bayırbucak üzerinden yürütülen manipülasyonların amacı Türkmenlerin tahliye edilmesi, bölgenin boşaltılması sonrasında da teslim edilmesini sağlamaktır. Eğer bu plan gerçekleşirse Bayırbucak, PYD ile Esed rejimine teslim edilecektir. Sonrasında da DAEŞ ve PYD üzerinden Amerika ile Rusya arasında pazarlık kozu olacaktır." Bu uyarı Türkiye için hayatidir.
Dolayısıyla Türkmenlerin şuanki can siperane savunma gücü kırılırsa derhal Türkiye gereğini yapmalıdır:
Suriye’de Kobani kantonu, IŞID Devleti ilan ediliyorsa madem Türkmen Bayırbucak'ta da 'Kuzey Suriye Türk Cumhuriyeti' ilan edil(meli)sin!..

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank