content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

16 Kas

Kurban Bayramımız Kutlu Olsun!

Merhabalar, Sevgili Saygıdeğer Bilgi Ağı yazarları ve okuyucuları bir bayram da daha birlikteyiz. Bayramların içimizde uyandırdığı çocuksu hislerin, gönülleri bir araya getirdiği zamanın ezanları okunuyor tüm dünyada. Bayramların bütünleyen ve bileştiren atmosferinde samimiyetin huzura kavuştuğu duygularla yaşamak ve yaşanası kalp inkılâplarını bütünlediğimiz zamanlarımızı iyi değerlendirmek gerektiğine inanıyorum. Yanlışa dönük hesaplara yüz çevirerek insana yakışan hoş görü destanları yazacağımız bir kapının açılışıdır, arefeden başlayan ezanlar.

“Sevginin gözleri bayram sabahına asılıyor

Bakışlarında Amenna, bağlanışlarında Bismillah

Ezanı hakta hürriyet, saniyelerinde adaklar

Son günlerinde seccadeler de dualar

Ellerinde aya içinde terleyen, başucu selamlaşmaları” (A.G.)

Asırlar öncesinden bizlere İsmail’ce hediye edilen kurbanların onun adına adsızlıktan çıkardığımız çıkarsız günleri iade beklemeden yaşamanın anlamına varmalıyız. Sessiz sedasız değil sevgi sözcükleriyle varacağımız ve gidereceğimiz hasretlerimizi vuslatın ellerine bırakmalıyız. Savaşın kan çölüne çevirdiği dünyamıza sıcak ve el baki hayallerinde sığınarak dualar etmeliyiz ki kurban bayramlarının manasının ehemmiyetinde olalım. Zikirsel ifadeleri boşuna yastık başına koyup kendimizi düşünmeden sokakta tanımadığımız bir çocuğun peygamber misali saçını okşayarak hem onu mutlu etmeli hem de bizler etmeliyiz.

Ve birlik ve beraberliği kucaklayacağımız bugünlerde,  yolları Azrail’e gülümsetmeden gideceğimiz yerlere gitmeliyiz. Huzura kavuşmak, için aile bireylerimizin ve akrabalarımız ve arkadaşlarımız beklediğini unutmadan geçirmeliyiz bu bayramı. Bayram şekerlerinin verildiği bayramca selamlaşmaların kurulduğu hasbıhallerin sözlere sığmadığı, sözlerin çığlık olduğu bir eğlenceye çevirelim, küçük alınganlıkların bittiği bir zamana kucak açalım.

Tüm âlemin yani dinleri bütünleyen İslam’ın yüceliğinde, tüm insanlığın kurban bayramını kutlar, sizleri duaların kutsallığıyla selamlıyorum.

Saygıdeğer Bilgi Ağı yazarları ve okuyucuları, hep birlikte nice kutlu bayramlar diliyorum sizlere.

SELAM VE DUA İLE

Aysun GÜL / Yayın Editörü

Etiketler : , , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank