content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

31 Ara

Korkunç Gerçekler – Şikayet var

“Internet'in faydaları da var...” Şu cümleyi kullanabildiğime biraz şaşırdım. Yani o kadar çok gereksizce şeyler için kullanıyoruz ki Internet'i, zaman zaman “iyi” şeylerle karşılaştığımız zaman diyoruz ki: Internet'in faydaları da var...

Akbank kredi kartımdan bir kesinti yapmıştı. Dün fark ettim. Hemen sikayetvar sitesine girdim. Baktım, benzer örnekler var mı diye, evet varmış, dedim ve ben de kesintiyle ilgili şikayette bulundum. Akbank'tan kesintiyi geri ödemlerini talep ettim. Ertesi günü geri verişi gerçekleştirdiler.

Şimdiye kadar yüz yüze kaldığım kurumlar-firmalar içinde en az zorluk çıkaranı Akbank.
Sizin de benzer yıllık kesinti sorunlarınız varsa şu linkten örnek şikayette bulunabilirsiniz:
https://www.sikayetvar.com/sikayet/detay/2929167#gorusmeler

Arada bir konu açıyorum.. Öğrencilere de konu açarım; piyasadaki kötü örnekler... piyasadaki iyi örnekler... diye ki ileride iş dünyasının içine girdiklerinde müşteri denen kişinin neler yapabileceğini, neler düşünebileceğini şimdiden anlatmaya çalışıyorum.

Şimdiye kadar karşılaştığım en kötü iş yeri Yurtiçi kargoydu. Şikayetvar sitesine birkaç kere şikayet etmeme rağmen olumlu sonuç alamamıştım. Yurtiçi kargo ilginç bir şirket... Sanki başına birini oturtmuşlar, şirketi zarar ettirsin diye.. hala da zarar etmeye devam ediyor. Piyasadaki en berbat şirketlerden biri. Sorun şurdan kaynaklanıyor: müşteriye karşı son derece kabalar. Personelleri özellikle en düşük vasıftan seçilmiş gibi.

Smile ADSL/Internet diye bir firma vardı. Üç-beş yıl önce bir yakınım bir gaflette bulunup bunlardan Internet bağlatmış.. Peket bitiminde iptal ettirmek için 40 takla atılması gerekli şirketlerden biri bu. Bu şirket hakkında birkaç gün araştırma yaptım. En kestirme iptal yolunu buldum ve iptal ettirdimdi. Bu şirket hakkında Internette dolanan şikayetler şu minval üzerine:”Paketim bitti..fakat hala para kesiyorlar...iptal ettirmek ne mümkün!”

***

Telefon reklamları, gerek mesaj gerek direk aramayla, başka bir para tuzağı. Piyasa para tuzakları kuran gerçek veya gerçek dışı iş yerleriyle dolmuş. Yakınlarıma derim ki: telefon eden ben bile olsam “hayır” deyin.

***

didimpazar.com okul projemizin bir parçası, demiştim. Gözlemlerime dayanarak şunu söyleyebilirim ki: aslında herkeste bir girişim, bir iş yapma potansiyeli var. Özellikle gençlerde var bu istek. Fakat inanılmaz derecede bir sanal ortam-oyun-face vb bağımlılığı var insanlarda. Bu bağımlılıklar girişimci ruhları da öldürüyor.

Fakat sonuçta, bir hedefimiz var. 100 hedefliyorsak bunun yüzde beşi bile, özellikle gençler için, önemli.

***

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank