content

31 May

Koltukaltı Deodorantlarına Dikkat!

Almanya’ da Stiftung Warentest isimli tarafsız tüketici örgütü tarafından yapılan araştırmada, kadınlar tarafından kullanılan koltukaltı deodorantlarının çoğunda belirlenen sınırların altında “alüminyum” bulunduğu tespit edildi.

Kısa adı BfR olan Bundesinstitut für Risikobewertung (Alman Risk Değerlendirme Enstitüsü), ter önleyici deodorantlarda en fazla yüzde 20 oranında alüminyum bulunmasına müsaade ediyor ama diğer taraftan da alüminyum alınmasının olabildiğince düşük tutulmasının daha doğru olduğunu vurguluyor.

deodoranBirçok üretici spreylerini “antiperspirant” (ter önleyici) olarak isimlendiriyor ve bu ifade bu ürünlerde “alüminyum-klorhidrat” bulunduğu manasına geliyor ama bunun için yapılmış kanuni bir düzenleme de bulunmuyor.

Bundan dolayı da bazı üreticiler ürünlerine alüminyum ihtiva etmelerine rağmen “deodorant” adını veriyor.

bakımından Araştırma için değerlendirilen 24 deodorantın 24’ ünün kötü ter kokusunu önleme iyi, 4’ ünün tatminkâr, 6’ sının yeterli olduğu, 2’ sinin ise işe yaramadığı görüldü.

Test edilen ürünlerin tümü de kötü ter kokusunu önlemeyi, 13 tanesi de terlemeyi azaltmayı vadediyor.

Alüminyumun sağlığa zararları

Kesin olarak ispatlanmamış olmakla beraber, deodorantlarda bulunan alüminyumun “meme kanserine” yol açabileceğini gösteren bazı araştırmalar var.

Alüminyum, bazı hastalarda beyindeki plaklarda bu metalin bulunması sebebiyle “Alzheimer hastalığı” ile de ilişkilendiriliyor.

Alüminyum tuzları, ter bezlerinin büzüşmesini sağlayarak ter miktarının azaltıyor.

Alüminyum ihtiva eden spreylerin, derideki küçük zedelenmelerden vücuda girebileceği endişesiyle koltuk altı tıraşından sonra kullanılmaması isteniyor.

Gelelim neticeye

Terlerinin kötü kokmasından rahatsızlık duyanların alüminyum bulunan deodorantları kullanmaları şart değil; alüminyumsuz deodorantlar da terlemeyi önlüyor.

İçindekiler bölümünde “alüminyum” yazan deodorantlardan uzak durmanızı tavsiye ederim.

KAYNAK

http://www.test.de/Deos-und-Antitranspirantien-Gut-geschuetzt-auch-ohne-Aluminiumsalze-4708727-0/

 

Etiketler : , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank