content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

14 May

Koalisyon Olsun İstikrar Devem Etsin

7  haziran seçim sonuçları neticesinde  şekillenecek olan  hükümet! Çeşitli  güçlerin bir araya gelerek oluşturulan birlik hükümeti, tek parti hükümetinden daha verimli olur. Nasıl ki tüm renkli çiçekler, tüm güzel kokular baharda açiyorsa her kesimden her düşünceden meclis çatısı altında birleşmesine ve tüm güzelliklerin ortak bir paydada buluşmasına ön ayak olabilir.

Tek parti iktidarları her zaman kendi seçmenlerine uygun ve belli bir kesime hitap etmişlerdir  buda insanların kutuplaşmasına neden olmuştur. Benden yana olan veya olmayan anlayışlar, toplumları kategorize eder ve kutuplaştırır. Bu durum tüm siyasi partiler için geçerlidir çünkü her gelen kendi zihnindeki yapıyı oluşturmaya çalışır yada geçmişte yaşadıkları olumsuzluklara karşı öç alma politikaları ön plana çıkmıştır.

TBMM’de bulunan mevcut partileri birkaç örnekle özetlemek mümkün, Bir zamanlar CHP iktidardayken Dindar kesime karşı tutumu içler acısıydı, İslam  inancına bağlı  olanların  hakları yok sayılmış , eğitim hakkı engellenmiş, İnsanların giyim kuşamlarına karışılmıştı, MHP iktidarında ise tek millet  ve tek dil çemberinin dışına çıkılmamıştı,  En son AKP iktidarında ise yüzde 50’yı evde zor tutuyorum diyen   dil egemendi,  zihinlerde toplumları ayrıştırmıştır.(HDP iktidara gelmediği için herhangi bir yorum yapamayacağım)yani kısacası benim gibi  giyinecek, benim gibi  hareket edeceksin ve benim gibi düşüneceksin gibi dayatmalarla tek tip toplum oluşturulmayı hedeflemişlerdi.

Tüm siyasi partilerin dillerinden düşmeyen demokrasi kelimesi sadece söylemde kalmış ve somutlaştırılamadığı için bir güvensizlik ortamı yaratıldı.  oysaki her coğrafyanın her bölgenin ayrı  ayrı kendine has  kültürleri, yaşam tarzları vardır,  sen o kültürü o yaşam tarzını bırak gel benim gibi ol dersen 21 YY’da  ilkel bir durum sergileşmiş olursun. Yüzde 10 barajı demokrasiye vurulmuş en büyük darbedir iradeyi yok saymaktır, barajın düşürülmesi demokrasinin ve özgürlüklerin ön ayağı olacaktır. Her dil her kültür ve her düşünce özgürce kendini ifade edebilecek ortamların geliştirilmesi için barajın düşmesi şart, buna benzer adımların atılması farklılıkların  meclis çatısı altında toplanmasına, hak,hukuk ve adaletin daha iyi işlemesine neden olacaktır.

Cahit YETKİN

 

Etiketler : , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank