content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

31 Tem

Kısa_kısa_–_IŞID\’dın_mı_Canım

Bir kadın, ölüme daha çok benzer... Bu gün öylesine aklıma geldi. Doğa bileşenleriyle karşılaştırma yapılır ya bazen; kadın, topraktır; erkek, göktür, yağmurdur... diye. Karşıt kavramlarmış gibi dile getirilen bazı şeyler; hayat ve ölüm gibi... karşıtlık yok bunlarda. Fakat yine de barındırdığı, göze görünür özellikleri açısından, canlılık ve cansızlık, karşıt gibi kullanırız çoğu zaman. Bu kavramların geçici olarak karşıt olduklarını varsayarsak; kadın daha çok ölüme benzer. Rahminden bir parçayı çıkarıp hayata, ölmesi için atmıştır da. Veya kısmen de olsa, bir parça koptuğundan, ölmüştür de. Veya öldürmüştür. Gibi şeyler.

***

Bu gün sanki biraz daha dikkatli baktılar insanlar bana. Saçlar uzun ve dalgalı-kıvırcık, az da sakal olunca... galiba IŞID'lı zannettiler beni. İlginçtir, bu bakışlar sırasında ben de islami giyimli, uzun- pervasız sakallı birini ve yanında daha az IŞID'lıya benzer birini beraber yürürlerken gördüm... Hatta gözleri sürmeliydi. Sürme de sünnet diye kabul ediliyor galiba. Her insanla olabileceği, gibi göz göze geldik... gözlerimi kaçırayım, dedim. Kaçırdım da fakat..sanki hala bana bakıyordu. Yüzümü o yana tam çevirmeden bir daha baktım...o da bakıyordu. Galiba birbirimizi IŞID'li zannettik. Aramızdan yarı çıplak bir kadın geçti. Yürüdüm sonra.

Burası tehlikeli de bir yer. Neden denecek olunursa; burası Alevi nüfusun fazla olduğu bir yer. Şu sebepten veya bu sebepten denebilir fakat buralara asıl geliş sebepleri, memleketlerinde nefes alamıyor oluşları.

Alevi düşmanlığı ilginç bir düşmanlık şeklidir Türkiye'de. Düşman olanların yüzde 99.9'u neden düşman olduğunu bile bilmez. Gerçekten böyle. Hatta yetinilmez, ek yakıştırmalar bile yapılır. Hiç ummadığınız yerlerde, siz hiç fark etmeden işleriniz engellenir.

En orta yerde durur Aleviler. Şu anlamda orta yer: Ülkücüler, alevilerin Türk olduklarını öğrendiklerinde (yaklaşık 10 yıl önce) oy deposu olarak görmeye başladılar.

PKK veya HDP, alevileri Türklük yönlerinden değil de Alevilik yönlerinden tutup çekiştirip durur.

Hatta ara söz olarak söyleyeyim: bana bile PKK'ya katılma teklifi geldi bir ara. Neden? Çünkü PKK'da alevi çocuklar da varmış...

Cemaatler de boş durmaz; 5 alevi getirene (döndürene) 100 huri garantisi verilir.

İlginçtir; aleviler, bu üç ana kitle tarafından sevilen bir kitle olmasına rağmen aynı zamanda bu üç kitle tarafından da sürekli öldürülen bir kesim olurlar.

İyi ki alevilerin felsefe ve inançlarında intikam, kısas vb bir şey yok.

...

Bu tür şeyleri, hatta tabii alevilik kimliklerini de bir yana bırakmakta fayda var. Yurttaş olmak en iyisi. Evvelinde, insan olmak tabii.

İnsanlara-insanlığa şans tanımak gerek... bir yoldur bu çünkü. Pat diye öğrenmez insanlık, insanı.

***

Etiketler : ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank