content

yazarportal-com-bilgiagi-net-tasviriefkar-com

29 May

Kısa Kısa- Bize de Azcık Yuro Verin

Bu eğitim-öğretim yılı biraz daha erken tatil havasına girdi. Telafi sınavları gereği memleket çapında eğitim-öğretim kendiliğinden rölantiye geçti. Zaten buralarda bir de havalar sıcak; olup olacağı zaten olup olacağıydı. Nicelik olarak aynı yani. Geveledim.
Daha önceden de var mıydı bilmiyorum; çalışmadan maaş alayım diyen tuhaf bir memur- hizmetli türü türedi. Zaten vardıysa da... yok, yok; sayı arttı biraz...çok arttı. Nasıl kafalarım, nasıl keklerim, nasıl mağdur rolü yaparım?.. ki bu keklerin parasının maaştan ödenmesi gerekiyordu.
Hacı! Bir şey söyleyeyim mi? Bir biz işimizi bilemedik... Herkes tutturmuş bir düzen, gidiyor.

HDP ile AKP'nin ortak çalıştığına şüphe yok. Davaro filmi vardı. Şener Şen'in yıllar sonra hapisten kaçıp avradıyla kapıda karşılaşması; sonra, eve dalışları. Malzemeye bak! Konuşma karı! Yürü!
Ne yalan söyleyeyim, HDP iyi çalışıyor; sadece üst siyaset tabakaları değil tabanı da iyi çalışıyor. Her telden çalmak, herkesi bir özgürlük çığlığı ile kandırmaya çalışmak... Hala saflar var, özgürlüğe inanan. Yağlar ballar iyi, boş ver!
Bazı Türk komşularım evlerini satıyorlar. İçlerini açmadı buralar. Kaldığım iki blokluk site içindeki-karşı apartmandaki İngiliz komşu da evini satmış, gitmiş. Yeni fark ettim. Başka bir mahalleye de gitmiş olabilirler İngilizlerin yoğun olduğu. Burada tam da yerini bulmuşlar! Hacının üstü. Misliman.
Bu diyanet işleri başkanlığına Dİn-Ayet Başkanlığı da desek olur mu acaba? diye 4-5 gündür düşünüyorum. Din ve Ayetlerden sorumlu bir başkanlık olduğuna göre gayet mantıklı bence.

Din denilen şeylere ben renkli şeyler olarak bakıyorum. Benim dinlerle bir sorunum yok. Benim, sahtekarlarla sorunum var.
Bilişim öğretmeni olmak çok zor bir iştir. Düşünsenize! Beni 3 yıldır müzik öğretmeni veya resim öğretmeni vb öğretmeni sananlar oluyor. Korkunç bir şey! Bilişim öğretmeni olmak! Her şeyi bilmek zorundayım! Şirk koşuyorlar.
Bir gün bir şirk sabah koşusunu yapmak üzere evden çıkmış.Onu daha önceden koşarken görmeyen diğer şeyler: "Aaa! Şirk koşuyor! Niye koşuyor bu şirk?" demişler. Demişler.
***
Bize de azcık yuro verin lan ibneler!

Etiketler : , , , ,

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank