content

ikradan-mahyaya-aydinlanma

27 Kas

Osman Amcanın Bahçesinden Fil Geçti

AKGEDİK GEÇTİ !!!...)

“..01-11-2014 günü Aladağ’ ilçesine ait Başpınar mahallesi Karşıyaka mevkiinde 51 ada, 37 parsel ve yine aynı parsel içinde bulunan bahçeme ; Aladağ Belediye Başkanlığına ait Beko iş makinesi (fil) ile Başpınar yaylasını Gosurga yaylasına bağlayan takriben 3.5 kmlik yol açılması maksadıyla: Kamulaştırma yapmaksızın, bir bedel ödemeksizin ve herhangi bir yazılı ve sözlü olarak bilgi vermeksizin bahçemde bulunan 1 adet 60 yaşında dut meyve ağacı, 1 adet 40 yaşında erik meyve ağacı, 1 adet 30 yaşında alıç ağacı ile bahçemin takriben 250 metre karelik bir bölümüne tek taraflı olarak yangından mal kaçırırcasına benim evde bulunmadığım bir anda Aladağ belediyesince yol genişletmek maksadıyla el konulmuştur.

Ayrıca 151 ada, 37 parsel arsamda bulunan bir adet 90 yaşlarında çınar ağacı, 1 adet 60 yaşlarında ardıç, 40 yaşlarında bir çam ağacı katliamı yapılmış ve 250 metre karelik bir bölümüne de yol yapmak maksadıyla el konulmuştur.

Söz konusu edilen eylemlerin müsebbibi Aladağ Belediye Başkanı Mustafa AKGEDİK’tir.

Aladağ Belediye Başkanı Akgedik’in Başpınar yaylası ile Gosurga yaylası arasında yapmayı planladığı bu yolun, yol açmaya başlama tarihinin Ekim Kasın Aralık aylarına ( Kış aylarına) denk getirilmesi, yani yaylacıların göç etmiş olmalarını fırsat bilip yolun geçtiği 3.5 km’lik bölümde tarla, bahçe, istinat duvarı, ev yıkıma uğratılacağı için taşınmaz mal sahiplerinin yaylayı terk ettikleri bu ayların yol yapımı için tercih edilmiş olması oldukça manidardır.

Sayın Başkan’ın Gosurga-Başpınar arası açmayı planladığı yol güzergahında 20 civarında tapulu arsa ve bahçe sahibi insanların mülklerinin başlarında olmadıkları bir vakitte ansızın yol yapma keyfinin bedelini önümüzdeki seçimlerde ödeyecektir.

Bu nasıl bir siyaset ve yönetim anlayışıdır ki; yol yapmak ve hizmet götürmeyi düşündüğün insanların bahçelerinde bulunan asırlık meyve ağaçlarını haber vermeden yık, çınarları ardıç, çamları devir, daha da önemlisi gönülleri yık….

Sayın başkan yıkmaya devam et, çünkü bu senin en doğal hakkındır ve bunun adı: %50 lik halk oyu desteğidir. Ancak şunu da unutma ki, Adana gibi büyük bir metropol şehirde Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Adana-Tufanbeyli-Ceyhan-Yüreğir’e seçmen tarafından mahkum edilmenizin ak hizmetler olduğunun aynaya bakıp hala farkına varamıyorsunuz.

Sayın AKP’li başkan, % 50 kibrinin doyasıya keyfini çıkarın, her şey gönlünüzce olsun…” (Osman YILDIZ)

Önemli Not: 35 yıllık arkadaşım olan Ali YILDIZ’ın babası Osman YILDIZ’dan gelen bu mektubu noktasına virgülüne dokunmadan önemine binaen Adana Medya Gazetesindeki MERTÇE köşemden siz değerli okurlarımla paylaşıyorum. Önümüzdeki Hafta konuğum olacak olan  Aladağ Belediye Başkanımızın da cevapları olursa şayet aynı köşeden MERTÇE sizinle paylaşacağımı şimdiden taahhüt ediyorum.. Sevgi ve Saygılarımla..

yukselmertoglu@hotmail.com

twitter.com/yukselmertt

facebook.com/yuksel.mert.9

 instagram/yuksel.mert

Bu Yazıyı Yazdır Bu Yazıyı Yazdır

Yorumlar Kapatıldı.



2007-2012 Bilgi Agi / Turkiye nin Interaktif Kose Yazari Gazetesi

Designed By Online Groups
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

bizajans, kent akademisi, sunubank